Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magdabroy napisał(a):
Oby było mu przytulnie i wygodnie ;)
---
Gdzie kupiłaś te szelki dla Satora o które pytałam kilka dni temu? Szukam coś w tym typie i nigdzie nie mogę znaleźć :(

Dominika kupowała szelki w DogStyle (od TZta Marty_Ares). A drugie ma z aktivdoga.
Też mam stamtąd i sobie chwalę ;)

Rodzice w końcu ulegli czy kupujesz ze swoich ?

Posted

dOgLoV napisał(a):
a maja jakis cennik tych akcesorii ??

Za norweskie bez taśmy ozdobnej, na przerosniętego ONka, bez przesylki, z taśmamy 3cm na obreczy, a przednia tasma 4cm, z eko-skórką trzeba liczyć koło 48-50zł. Ale lepiej napisz maila z wymiarami, wtedy Ci dokładnie napiszą ;)

Posted

[quote name='sator_k_']Szelki są od użytkowniczki Marta_Ares, dokładnie jej TŻ robi psie akcesoria. Tu jest ich strona:
http://dogstyle.republika.pl/

O jakie fajne obróżki. Powidźcie mi tylko, czy takie materiałowe są wygodne? Bo ja się jakoś do skórzanych przekonałam, ale te są ładniejsze. tylko czy dobrze się je nosi?

Posted

My mamy tylko materiałowe. Obroża którą mam najdłużej, czyli gdzies ponad rok jest nadal w dobrym stanie, wyszła tylko jedna nitka. Wydaje mi się, że w kwestii użytkowania to nie ma raczej różnicy. Tu jest temat obróżkowy:http://www.dogomania.pl/threads/148725-Obroże-szelki-smycze-vol.-2?p=16906357#post16906357 możesz się zapytac i tam Ci na pewno odpowiedzą ludzie, którzy mają i taką i taką obrożę, zeby porównać.

Posted

kavala napisał(a):
O jakie fajne obróżki. Powidźcie mi tylko, czy takie materiałowe są wygodne? Bo ja się jakoś do skórzanych przekonałam, ale te są ładniejsze. tylko czy dobrze się je nosi?

Ja miałam do tej pory jedną skórę i dwie taśmowe (rogz i pitman) plus szelki, też taśmowe (dogstyle). I o wiele bardziej lubię parciane od skóry, nie wiem czego to kwestia. Na pewno nie są niewygodne, ale to też pewnie zależy od miękkości taśmy.

Posted

Trochę nas tu nie było :)
Od razu piszę, że zdjęć na razie nie mam, ale coś się zrobi ;)
W zeszły weekend moja siostra miała komnię, więc było niezłe zamieszanie i dopiero teraz znalazłam chwilkę.
Jak na razie jestem załamana kleszczami. Dzisiaj była u mnie koleżanka to mi pomogła wyjąć do dziadostwo, bo ja sama nie daje rady (tata nie pomoże, bo pies raz nie neigo wrknął i on nie chce żeby pies miał z nim same złe wspomnienia). Wyciągnełyśmy mu 3 kleszcze, a czwarty został, bo cham jeden wbił się na fafluna i Sator nie daje sobie zupełnie go wyjąć. Warczy jak mu się coś tam chce zrobić, więc dałyśmy za wygraną. Kleszcze miał wyciągane w kagańcu, bo tak to by na pewno sobie nie dał. Chodzi w obroży na kleszcze. Dzisiaj wtrałam mu frontline. I jeszcze on oczywiście musi pyskiem sie dokładnie poocierać o wszystkie krzaki. Jakby mu się gdzie indziej wbijały to by nie było takiego problemu, a teraz miał np. nad okiem :shake:
Żeby tylko teraz nie zaczął ode mnie uciekać. Bo po tych zabiegach (były przerwy) nie dawał się za bardzo złapać. Po wszytskim bawilismy się szczątkami piłki i na początku tez nie chciał za bardzo przynosić. Potem już było lepiej, ale musiałam go mocno wołać.

Oprócz tego ćwiczymy sobie różne wariacje w "do okoła świata" we frisbee i ogólnie tak trochę freestylowo się bawiliśmy i musze powiedzieć, że byłam z Satora zadowolona. Żeby mu się tylko nic nie zmieniło.

Posted

Przyłszła klatka i jest ogromna. Ledwo moge się z nią przemieszczać. Mam nadzieję, że się zmieści do samochodu. Łudziłam sie jeszcze, że może bedzie jednak za duża dla Satora i wymienię ją na mniejszą, ale raczej nie da rady. Na razie dwa zdjęcia Sator przy klatce. Do klatki jeszcze trochę boi sie wchodzić. Tak niepewnie dwiema łapkami na razie wchodzi :) Żałuję teraz, że nie zamówiłam poduszki do klatki, bo kocyk jednak się ślizga :/

I kilka zdjęć ze spaceru:

Ach to moje kadrowanie :evil_lol:

Posted

Pezyszło nam też nowe Dummy. Świetnie się nim rzuca, ale coś wątpie, że długo u nas pożyje, bo Sator podgryza zabwki, a Dummy jest atrapą zwirzyny, która nie powinna być podgryzana i już widać na nim pierwsze mini dziurki. Ale mam nadzieję, że wcześniej zdąrzymy się nim nacieszyć :)
W ogóle nie myślałam, że to jest takie duże! (zamawiałam L-kę)

Posted

Zdjęcia nie ostre, nawte jak na mnie, ale spieszyłam się i musiałam ogarnąć memlającego Satora ). Mam zamir wyklikać mu dobry chwyt, ale coś czuję, że to porywanie się z motyką na księżyc ;)

Posted

No i Satorowi odpadł kleszcz! Nie wiem czy to zasługa wcierki najważniejsze, że już go nie ma. Mam nadzieję, że bedzie spokój, chociaż na chwilkę.
Ostatnie zdjęcia.

Posted

To jest to: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/dummy_jumper/dummy/99773 tyle, że ja to za puntky wzięłam, więc miałam za free :)

Myślę, że u nas jednak wytrzyma dłużej, bo zabawka jednak nie jest na tyle słaba, a służy tylko do aportowania. Sator nie bawi się nią sam.

edit:
Zdjęcia poglądowe Satora w klatce. Rozmiar chyba dobry nie? Czytałam gdzieś, że pies powinien móc się wyprostować w klatce, ale takiej klatki to ja nie znajdę, a na pewno jej nigdzie nie zmieszczę ;)

Po kolei Sator

leży

siedzi

stoi

Dzięki temu, że są dwa wejścia to wołałam Satora z jednej dtorny tak żeby musiał przez nią przejść, bo tak to za nic nie chciał cały się wgramolić. Teraz wchodzi jeszcze na wrzucanego smaczka, ale za to nie wyrywa się już do wyjścia. Zjada ładnie smaki, został nawet na chwile, co widac, bo musiałam jakoś zdjęcia zrobić ;) no i jak wychodzi to nie byle szybciej, a przy okazji połamać łapy, tylko spokojnie. Myślę, że z 2-3 tygodnie i będę próbowa wziąć ją na trening.