Sylwia K Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 jakie szczepienia zrobić dorosłemu psu? (oczywiście oprócz wścieklizny) chodzi mi o znajdę, ma ona ok 1-2 lata i nie wiem czy kiedykolwiek była na cokolwiek szczepiona:cool1: Luska najprawdopodobniej żyła jakiejś wsi w pobliżu, a na tych wsiach jest sporo psów, które jeśli już były na coś szczepione to tylko na wściekliznę... Quote
vege* Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 idź po prostu do weta albo zadzwoń i spytaj :p Quote
marvet Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 hej! szczepimy przeciwko:nosówce parwowirozie,zakaźnemu zapaleniu wątroby,kaszlowi kenelowemu,leptospirozie,boreliozie; Quote
Sylwia K Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 jakby kogoś temat interesował, to zaszczepiliśmy sukę na nosówki, parwo i te inne (wszystko było w 1 zastrzyku) po 2 tygodniach na wściekliznę za rok znowu powtórka na wirusówki a potem już co 2 lata z tego co mi wiadomo nie ma dobrej szczepionki na kaszel kenelowy... więc nie ma sensu szczepic na to... na borelioze nie szczepię i nie zaszczepię Quote
gops Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 ale obowiazkowe szczepienia co roku to wscieklizna tylko czy inne tez? ja przez cale zycie psa szczepilam tylko na wscieklizne, a jako szczeniaka na parwo i reszte :roll: chodzac do weta nigdy nam nic nie powiedzial o dodatkowych szczepieniach Quote
Pestka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 gops napisał(a):ale obowiazkowe szczepienia co roku to wscieklizna tylko czy inne tez? ja przez cale zycie psa szczepilam tylko na wscieklizne, a jako szczeniaka na parwo i reszte :roll: chodzac do weta nigdy nam nic nie powiedzial o dodatkowych szczepieniach No właśnie, tez się nad tym zastanawiam, bo ja szczepie co roku obowiązkowo na wściekliznę, a na parwo i inne zakaźne co 2 lata. Quote
Sylwia K Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 tylko wścieklizna jest obowiązkowa Quote
Recommended Posts