Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']...a tu, proszę, z góry wybaczcie offa. Sytuacja jeszcze lepsza. Ast wychowany z dzieckiem, które wprost uwielbia, wzięty ze schronu i do schronu, kto wie, czy nie wróci, jeśli nie trafi się chętny dom.
Powód szukania domu - brak czasu dla psa. Ludzie kwalifikują się do czarnych kwiatków, zamiast psa powinni mieć pluszaki:
http://www.dogomania.pl/forum/f1161/hades-astek-szuka-domu-145556/

jeszcze milsza historia :angryy:

Posted

Kana rednoski mają skóreczkę taką różowawą , poza tym jak większość TTB może być jakim alergikiem i skórka sie szybciej zaróżawia , aaa no i jeszcze foty też przekłamują , więc myśle ze jest oki bo na skórze nie widać żadnych bąbelków ani temu podobnych

Posted

mikosaj,wstawiłam honey na aukcję na miejsce innego psa, który już znalazł dom. ta aukcja za 3 dni się skończy. jeśli chcesz to nadal będę ją wystawiać.
proponuję jednak, byś przed każdym wystawieniem przeze mnie aukcji wpłaciła na moje konto 12,50zł, wtedy wystawię wyróżnione allegro. wiem, że na wyróżnione wchodzi o wiele więcej osób niż na niewyróżnione a nie uważam, żeby ktoś inny miał sponsorować aukcję twojej suni. ja na pewno nie będę tego robić i wydaje mi się że tak będzie uczciwie względem psów bezpańskich, którym nasza finansowa pomoc jest potrzebna.
oto aukcja(miniaturka zmieni się w ciągu doby):

PIT BULL RED NOSE znudziła się-IDEAŁ DO ADOPCJI (726376444) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

jeśli dasz więcej zdjęć to dodam je do allegro-zwiększy to na pewno szansę suni na znalezienie domu.
daj proszę znać, czy chcesz sponsorować wystawienie aukcji swojej suni.

Posted

Szkoda, że sam wątek toczy się jakby obocznie, bez udziału Mikosaj. Ostatni wpis Mikosaj, jako osoby, która powinna wieść tu prym, bo zależy jej na dobru własnego psa, jest z dnia 28.08.09 (chyba, że coś przeoczyłam).
Super Agago, że zrobiłaś aukcję. Ja ruszę z ogłaszaniem, gdy dowiem się, że odpadł chętny dom (ten, który ma być sprawdzony).

Posted

majqa napisał(a):
Szkoda, że sam wątek toczy się jakby obocznie, bez udziału Mikosaj. Ostatni wpis Mikosaj, jako osoby, która powinna wieść tu prym, bo zależy jej na dobru własnego psa, jest z dnia 28.08.09 (chyba, że coś przeoczyłam).
Super Agago, że zrobiłaś aukcję. Ja ruszę z ogłaszaniem, gdy dowiem się, że odpadł chętny dom (ten, który ma być sprawdzony).

Sorry ale nie mogę sie powstrzymać... oby nie było prorocze to co powiem. Ale to moje ostatnie doświadczenia tak jakoś na mnie zadziałały...

Oby sie nie okazało ze mikosaj nagle zapałała tęsknotą i miłością do pieska, chce codziennie z nim rozmawiać przez telefon i jeszcze dopłacić jej za aukcje, transport itd (za morbital tez się płaci)

Posted

Witajcie:)
Bardzo przepraszam, ale nie zawsze mogę zajrzeć na forum:) Czekałam też na informację od Łukasza... Niestety jego oferta nie jest aktualna, z powodu częstych wyjazdów związanych z pracą.
Pytacie się też, czy Honey ma jakieś uczulenie. Na dzień dzisiejszy nie, ale ma skłonności alergiczne - niestety. Za to jest systematycznie jedzona przez komary, których u nas nie brakuje. I jest też trochę podrapana przez krzaczory, w których uwielbia się bawić.
I nie martwcie się, dla dobra psinki nie będę z nią chciała codziennie rozmawiać przez telefon...

Posted

Agaga21 dziękuję za ogłoszenie i czy możesz mi podać numer konta, na który mam wpłacić pieniążki?
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za takie zainteresowanie i pomoc dla Honey...

Posted

mikosaj napisał(a):
Agaga21 dziękuję za ogłoszenie i czy możesz mi podać numer konta, na który mam wpłacić pieniążki?
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za takie zainteresowanie i pomoc dla Honey...

jasne, zaraz wyślę ci na pw. za 3 dni koniec aukcji i wtedy wystawię tą wyróżnioną za 12,50zł.

Posted

przepraszam ale sprawa PILNA !!!

[quote name='doddy']W nocy dostałam sms od Komety, że w Wołominie chcą na dniach uśpić mix amstaffa - powód - pokasłuje.

Potrzebny jest na już dom tymczasowy dla niego, bądź hotel i fundusze na jego opłacenie + pewnie leczenia.

Psiak niestety zostanie uśpiony bez pomocy dogomaniaków.

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/mix-amstaff-w-wolominie-zostanie-uspiony-w-schronisku-bo-pokasluje-szukamy-dt-140579/index16.html

Posted

Jejku biedna suncia:placz: tak to juz jest ze niektorzy pozbywaja sie problemu a innym swiat sie wali na glowe:placz: Niech jej sie uda znalesc prawdziwy kochajacy domek z odpowiedzialnymi wlascicielami, ktorzy beda mieli dla niej czas pomimo posiadania dzieci:p

Posted

Nie wiem, co jeszcze można zrobić. :-( Mikosaj, jeśli tego jeszcze nie zrobiłaś, może pocuduje w wordzie, wybierz jedną z fotek Honey, umieść pod nią krótki tekst, bodaj taki (krótsza modyfikacja tekstu Agagi):

Honey - pit bull red nose - ideał do adopcji!
Prawdziwy klejnot, przepiękna 4-letnia sunia, która z powodów
rodzinnych musi opuścić ukochany dom. Właścicielka włożyła sporo pracy w wychowanie pupilki (psie przedszkole), co zaowocowało doskonałym jej ułożeniem. Honey zna komendy, pięknie chodzi na smyczy. Ma wszystkie wymagane szczepienia, jest systematycznie odrobaczana. Jako szczeniak została pogryziona przez czarnego psa i takowych, biegających bez smyczy nie lubi. Z kotami nie miała kontaktów, ale też nie wykazuje specjalnego zainteresowania nimi. Dla ludzi jest przyjazna, posłuszna im i towarzyska. Pomóżmy jej znaleźć nowy, kochający, odpowiedzialny dom, taki, który doceni ten prawdziwy, psi skarb.
Kontakt w sprawie adopcji suni: mikos@gim16.wroc.pl 0-660038969

Taki mini plakacik ogłoszeniowy warto umieścić (za zgodą właścicieli) w lecznicach, na sklepach zoologicznych, na stronie schroniska, w innych, publicznych miejscach. Osobno, warto dać ogłoszenie w Waszej, miejscowej prasie.

Posted

Witajcie:)
Mam dobrą wiadomość odnośnie Honey!!! Dzwoniła dziewczyna ze Szczecinka i jest zainteresowana adopcją Honey!!!
To dzięki ogłoszeniu na allegro. Jest szansa, że sunia będzie miała szczęśliwy domek, że nie będzie już taka smutna...
Czy możecie mi powiedzieć, co dalej??? Umówiłam się na telefon z tą dziewczyną popołudniu.