Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wstawie tylko wyniki, bo czasu brak, a żadna z nas, ani ja ani Czapla nie mozemy dorwać wolnego kompa

Wystawa w Radomiu , rangi krajowej, ale sędzia do którego warto było pojechać Pani Mareth Kipp.
Mareth Kipp od wielu lat hoduje Airedale Terriery i jej hodowla jest jedną z najbardziej wpływowych na rozwój rasy w USA. Dodatkowo jej synowa hoduje Norwiche i Norfolki, syn i synowa są zawodowymi handlerami terierów, a wnuczki - jednymi z najlepszych Młodych Prezenterów w USA. Mareth sędziowała m. in. na wystawie światowej w Argentynie, wielokrotnie na Montgomery i innych klubowych wystawach w USA, oraz w Anglii. W tym roku sedziowała kerry blue na słnnej wystawie Montgomery.
Dużo wcześniej kolezanka od airedale na wielu forach ogłaszała jej obecnośc na tej wystawie i zapraszała serdecznie, stawiło sie dużo AST, staffików, trochę buli, bo ta sędzina bardzo lubi sędziować te rasy.
Kerraków stawiło sie trzy

pies kl.weteranów

Camry z Płockiego Wzgórza ( Czapli) - doks. naj.wet.BIS WETERANÓW na tej wystawie

suki kl.otwarta

Semisia ( moja i czaplowa) dosk.CWC,NDSwR,BOB, II BIG

suki kl.championów

Saxanka Braudag ( Czapli) dosk.CWC

Powiem tylko, ze cieszę sie neizmiernie, Semisia pokazała sie pięknie, a dodam, ze na grupie 1 był amstaff, pzrecudnej urody a 3 staffik.

Posted

Dodam tylko szybciutko, że nasze kerraki bardzo sie pani sędzi podobały, w sukach nie mogła sie zdecydowac kogo wybrać, powiedziała, ze najchętniej wybrałaby obie, opis Salomeyki zaczyna sie od słów : Niezwykle piekna suczka........a Saxanki opis kończy się słowami " płynie w ruchu"...
Przyznam ze barzdo miło było słyszeć tyle pochwał ze strony tak znanej i doświadczonej sędziny.

Posted

Witajcie. Miałem wielką ochotę spotkać się z Wami w Radomiu i osobiście kibicować ale obowiązki domowo zawodowe mnie zatrzymały. Spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Przesyłam tą drogą gratki i pozdrowienia. Marek i ziewający od rana Grand.:scream7::scream7:.

Posted

Najszczersze gratulacje. Bardzo piękny występ:multi::multi::multi::multi:. Trochę mi żal wystaw, ale życie na wsi (1 hektar do koszenia) i praca to masa obowiązków. Obiecuję sobie, że jesienią trochę powystawiam. Jak Tytusek okaże się socjalizowany, to zgłoszę na Poznań. O tak sobie:diabloti:. To jedyny mój pies, który w opisie ma przydomek Teufel(diabeł). Na wsi jest pieskom super, ale o przygotowanie do wystaw, to inna sprawa. Żyją swoimi sprawami, a ringówka jest be, bo ogranicza wolność.
Jeszcze raz gratulacje.:laola:

Posted

Bardzo dziękuję za gratulacje w imieniu wszytskich naszych pięknych psów. Naprawdę byłysmy z nich bardzo dumne. Ja sama bardzo żałowałam, ze nie mogłam pojechać w tym samym czasie ze znajomymi do Wels, tam była piękna stawka kerry blue- widziałam w katalogach, ale wyników nie znam, szkoda, bo zależało mi na zobaczeniu suczki Bubbles, oraz Cezaria Avori , no cóż moz enastepnym razem.
Tego życia na wsi troszke wam zazdroszczę, moze 1 hektara to bym nie chciała, ale jednak marzy mi sie skoszona i zebrana!!! trawa, bo ja mam ciągły problem z ogromna iloscią trawy na łapach i podbrzuszu moich panien, bo na osiedlach pod blokami i na okolicznych łąkach, albo koszą raz na miesiac, albo wcale, o zbieraniu można pomarzyc:shake:
Mam nadzieję, ze wszyscy zobaczymy sie w pozaniu, ale jak to będzie to nie wiem, teraz to ja nie znam dnia , ani godziny.....ale gdzieś sie zobaczymy napewno

Posted

Marmur nigdy nie jadę na wystawę z nastawieniem, z ebedzie super, mam sie dobzre bawić, sam widziałeś, ze sie bawię;), a takiego obrotu sprawy wcale sie nie spodziewałam, bo na ringu u tej sędziny padały rózne oceny.
Poszło dobrze i bardzo nas to cieszy, ale jest nam bardzo, bardzo miło , ze wierzycie w mozliwosci naszych psów:lol:

Posted

Aha, a moje panny od tego weekendu zaczynają żywot wiejskich kerraków, też bedą szczęśliwe, choć tylko na 5 arach, ale i w rozległych leżajskich lasach:lol:

Posted

hehe dorwałam współpracującego kompa:multi:
Zebra już napisała jak było miło (dobrze, że tym razem ona pierwsza, bo znów bym się chwaliła:roll:, choć jak się ma czym, to czemu nie?)
Nie mamy się czego wstydzić - nasze psiury i za oceanem by się podobały:loveu: Super usłyszeć tyle miłych słów, opisy mamy świetne i na pewno jest to to co sędzina mówiła, bo tłumaczyła osoba kompetentna, obeznana z terminologią kynologiczną w obu językach. Tym fajniej czyta sie przepiękna suka, płynie w ruchu, czy nie wygląda na swój wiek (to o Niuniu), co potwierdził wygrywając BIS weteranów. Czy ja już mówiłam, że uwielbiam tego głąba:loveu:

Posted

Zebra - ja tam zawsze jadę na wystawę z nastawieniem, że bedzie super...ZABAWA:lol:
Ja jeszcze teraz super maraton wykonałam -w sobotę byłam na weselu w Warszawie, wyhulaliśmy się, przywiozłam rozbawione towarzycho koło 3ej nad ranem, a o 5ej wyruszyłam na wystawę do Radomia i wróciłam gdzieś chyba koło 21ej - jednak chyba jestem ciut szalona:lol:
A moim burkom wiejskim nie przeszkadza, że czasami przerabiam je na miastowe i pokazuję światu - każdy sposób spedzania czasu jest fajny:lol: