Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej :) Mam mały problem. Mam 2-miesiecznego szczeniaka rasy Beagle.

Problem w tym, ze niedługo szkoła, rodzice pojda do pracy, ja do szkoły i Baffi bedzie musial zostac sam.

Czy wy tez mieliscie taki problem? Ja powoli juz go zostawiam samego narazie na kilka-kilkanascie minut.

Co moge zrobic, zeby piesek nie nudzil sie gdy zostanie sam i nie poobgryzał mebli (tzn jednej szuflady bo bd zamykac drzwi od salonu i moje pokoju. Bedzie mial do dyspozycji przedpokoj i kuchnie) ...

Posted

Kup żwacze wołowe, dla mojej suni to zajęcie na chwile, mozna wtedy niepostrzezenie sie wymknac z domu i już tak nie przeżywa(idzie spać).
I nie przejmuj się smrodem, on szybko znika w miare.

Posted

mi chodzi o to, zeby sobie krzywdy nie zrobil jak bedzie sam. tez tak miales? on ma kosci i zabawke ale szybko mu sie nudzi. trzeba mu rzucac :D

nie wiem jak to będzie...

Posted

pozabezpieczać wszystko czy psiak może sobie zrobić krzywdę / pochować, odłączyć kable itd/. , szufladę zabezpieczyć / zastawić, okleić tekturą, posmarować pieprzem- dobrze trzyma na krem nivea;)/. pieska przed każdym wyjściem wybiegać, zmęczyć /powinien iść spać/. zostawić mu gryzaki albo zabawki / najlepiej takie ze smakołykami typu kong/. uczyć już teraz- jak najszybciej- wychodzić z domu i wracać wydłużając czas nieobecności / jak nagle wszyscy wyjdą na 8-10 godzin dla psa będzie to szokiem/.

dopiszę jeszcze,że można psiakowi zostawić włączone radio, tv to uspakaja