Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

odwiedzilam dzisiaj figielka ktorego ja sama nazywam dyziem.
biedaczek... bardzo zle znosi siedzenie w schronie... caly czas lezal przygaszony... gdy zabiera sie go z klatki odrazu odzywa, ale jak tam siedzi w srodku... ehhh leży trupem tak, że patrzę czy oddycha. Mimo że ze zdrowiem jest w porzadku to psychicznie musi sporo cierpiec...

Posted

CornflakeGirl napisał(a):
odwiedzilam dzisiaj figielka ktorego ja sama nazywam dyziem.
biedaczek... bardzo zle znosi siedzenie w schronie... caly czas lezal przygaszony... gdy zabiera sie go z klatki odrazu odzywa, ale jak tam siedzi w srodku... ehhh leży trupem tak, że patrzę czy oddycha. Mimo że ze zdrowiem jest w porzadku to psychicznie musi sporo cierpiec...

Biedna kruszynka:-(co tam musi sie dziac,w tym malenkim serduszku...

Posted

tanitka napisał(a):
strasznie mi się on podoba:loveu:, jakby może nikt go do poniedzialku nie adoptował, to mogę zaoferować mu tymczas. Tak się składa ze będę przejazdem w Olsztynie.

Tanitka - czy na prawdę mogłabyś wziąć maleństwo na tymczas czy się rozmyśliłaś ??
Kurczę, nie mogę spać przez bidulinkę, pytam wszystkich dookoła czy nie wzięliby maluszka ale wiecie jak to jest :shake: .
Gdzieś na forum przeczytałam o dobrej kobiecie, która adoptuje stare psy, nie mogę sobie teraz przypomniec w którym to było wątku - może któraś z Was pamięta????? To było chyba gdzieś w okolicach Warszawy. Gdyby była możliwość skontaktowania się z Tą kobitką czy ma miejsce dla Figielka to ja ze swojej strony mogę się zobowiązać, że będę pomagać finansowo w utrzymaniu psinki . Co Wy na to ????

Posted

Znalazłam wątek staruszki suni Babuni, tam jest napisane o tej Pani ze Zgierza, do której kontakt ma piechcia15, cytat z wątku:

""BABUNIA POSZŁA DO ADOPCJI !!!!! ZNALAZŁA DOM!!! :multi::multi::multi::multi:

dziś gdy byłam w schronie przyjechała pani ze Zgierza, która prowadzi "dom starców" dla psów i przygarnia stare schorowane psy aby mogły spokojnie doczekać swoich dni u niej. Swoja działkę poświęciła na to, każdy ma swoją budę, zimą sianko w budzie, ma zaprzyjaźnionych wetów więc są szczepione i leczone. O babuni jak usłyszała to bez nawet ogladania jej powiedziała że bierze. Będzie miała ją u siebie w domu na kanapie:-D ustrzegłam że może załatwiać sie pod siebie a ona na to, że ma podkładki dla psów i jej żadne zło nie straszne:smile: Jest działaczką TOZu Łódzkiego. wzięła też naszego staruszka Obelixa:smile: chciała jeszcze jednego ale ją powstrzymałam:p Ma ok 20 psów ale nie wychodzi poza ten limit. Teraz umarły jej dwa więc wzięła 2 następne. Dobra kobiecina. Od nas wzięła już kilka psów wiele lat temu. ""

Może spróbować skontaktować się z tą panią w sprawie Figielka????

Posted

Figielek wyglada na bardzo ruchliwego staruszka:cool3:moze by sprobowac z tymczasem i porobic ogloszenia, a na takie cudo napewno sie szybko znajdzie swoj ludz:lol:

Posted

jolakar napisał(a):
Tanitka - czy na prawdę mogłabyś wziąć maleństwo na tymczas czy się rozmyśliłaś ??
Kurczę, nie mogę spać przez bidulinkę, pytam wszystkich dookoła czy nie wzięliby maluszka ale wiecie jak to jest :shake: .
Gdzieś na forum przeczytałam o dobrej kobiecie, która adoptuje stare psy, nie mogę sobie teraz przypomniec w którym to było wątku - może któraś z Was pamięta????? To było chyba gdzieś w okolicach Warszawy. Gdyby była możliwość skontaktowania się z Tą kobitką czy ma miejsce dla Figielka to ja ze swojej strony mogę się zobowiązać, że będę pomagać finansowo w utrzymaniu psinki . Co Wy na to ????

:crazyeye:No to jak z rym tymczasem u Tanitki???:cool3::cool3:

Posted

To byłoby cudownie, jeśli masz takie plany to chyba wcześniej musisz umówić się ze schroniskiem ??? (tak tylko sobie myślę, na wszelki wypadek żeby potem nie robili trudności). Jak kasy potrzebujesz to też się dorzucę na maluszka.

Posted

tanitka napisał(a):
z mojej strony wszystko aktualne. Zabrałabym go w poniedziałek.

Jestem w kontakcie z "tanitką", nie będzie problemów ze schroniskiem.
A "kasa" na maluszka przyda sie na pewno.

Posted

No to czekam na sygnał i informacje gdzie wpłacić kaskę. Już się nie mogę doczekać poniedziałku i trzymam kciuki żeby w poniedziałkową noc Figielek miał się do kogo przytulić:calus:

Posted

izzie1983 napisał(a):
Siekowa dostała dziś pytanie pod zdjęciem Figielka na profilu adopcyjnym starszych psiaków. Pytano jakie są relacje Figielka z innymi pieskami?

Figielek był na wybiegu z innymi starszymi psiakami, podgryzały go i przepędzały, dlatego został przeniesiony do klatki.

Dzisiaj zabralam go ze schroniska do domu, mam bokserkę i terierka, nie ma żadnych problemów w relacjach.

Figielek tupta za domownikami, koniecznie chce byc w pobliżu człowieka.
Przyzwyczajony jest do "ludzkiego" jedzenia, na dźwięk talerzy i sztućców biegnie co sił w łapkach z nadzieją na resztki.:razz:

Jeszcze jedno - Figielek lubi dzieci, sam podszedł do 2-letniej Zuzi i polizał jej rączkę, pozwolil sie głaskać.

.