Temida Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 PORZUCONA SUNIA OWCZAREK NIEMIECKI PILNIE SZUKA DOMU URATUJ PRZED SCHRONISKIEM Pewna Pani powiadomiła nas, że w okolicach jej domu błąka się piękny, duży pies rasy owczarek niemiecki. Szybko okazało się, że jest to ofiara ludzkiej bezduszności. Sunia spodziewała się potomstwa, więc stała się zbędna i została skazana na pastwę losu przez właściciela. Kobieta, która do nas dzwoniła wzięła ją na swoją posesję i tam narodziło się 7 nowych psich istnień. Sunia jest w młodym wieku, jest bardzo łagodna do ludzi. Dopóki karmi maluchy będzie przebywać u tej Pani. Póżniej będziemy musieli oddać ją do schroniska. To zwierzę już tak dużo przeżyło, jest wyjątkowo ładne i świetnie nadaje się na psiego przyjaciela. Naszym celem jest znalezienie jej domu, aby nie musiała przekraczać bram schroniska. PROSIMY PAŃSTWA O POMOC W ZNALEZIENIU JEJ DOMU. KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI tel. 600 297 542 rajton_bost@poczta.onet.pl Zdjęcie przesłane przez Panią, która dała jej tymczasowe schronienie. Quote
beka Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 to znaczy ile ma czasu? W jakim wieku sa maluchy? Quote
Temida Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 Maluchu mają tak ze 3 - 4 tygodnie. Ma, więc te dwa i pół tygodnia. Pózniej musimy umieścić sunię w schronisku, bo ta Pani ma już własne psy. Szczeniaczki z pewnością wydamy szybciej. Trafią do schroniska lub do znajomego weta z hotelikiem. Quote
BeaBono Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Temida, mam konto na owczarku, założyłam suczce temat (skopiowałam to,co napisałaś w pierwszym poście) . Forum Owczarek.pl: Porzucona ONKA pilnie szuka domu Quote
Temida Posted August 31, 2009 Author Posted August 31, 2009 Dzięki wielkie. Próbowałam się tam zarejestrować, ale miałam jakieś niebotyczne problemy. SUPER. Quote
maarit Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Temida napisał(a):Dzięki wielkie. Próbowałam się tam zarejestrować, ale miałam jakieś niebotyczne problemy. SUPER. N ja tez nie mogłam się zarejestrować i porzuciłam ten plan:shake: Quote
Temida Posted September 1, 2009 Author Posted September 1, 2009 A ja się zarejestrowałam na podobnym i tam jest Berta. Wczoraj miałam telefon od bardzo miłej Pani z Kołobrzegu w sprawie adopcji Berty. Pani świetna kandydatka na właścicielkę, z domkiem, z podwórkiem, świetne podejście. Tylko, że miała wczoraj wieczorkiem dzwoni po rozmowie z córką i cisza. Może jeszcze jest szansa. Quote
maarit Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 :roll: cisza mnie dobija zawsze........... Quote
Temida Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Może na Allegro Berta będzie zauważona. Porzucona ONKA pilnie szuka domu Radomsko (730896892) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Kana Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Mozna prosic wiecej zdjec? Sunia jest u Pani w domu? Quote
Temida Posted September 2, 2009 Author Posted September 2, 2009 Ja jestem członkiniom Tozu. Sunia jest u Pani, która ją znalazła. Teraz wyjechała, sunia jest pod opieką mamy. Jak wróci poproszę o więcej zdjęć. Quote
Temida Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 Dzwoniła Pani z Kołobrzegu i powiedziała, że nie przyjedzie po Bertę. Chciałam z nią porozmawiać i zapytać o powód, często jest nim transport, ale przecież dla nas to nie problem, ale niestety coś, z jakiś dziwnych przyczyn w trakcie rozmowy rozłączyło, a póżniej numer był już cały czas zajęty. Szkoda, ale co zrobić. Lepiej tak jakby póżniej miały być problemy. Quote
Kana Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Co z sunią? Gdzie teraz sunia przebywa? Moze jakies nowe foteczki ? Quote
Temida Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 Sunia wciąż jest u tej Pani na posesji. Pani teraz wyjchała na urlop, więc jest pod opieką mamy. Jak wróci za parę dni musimy powydawać szczeniaczki, a Bertę zawieść do schroniska. Foteczki na pewno będą jak ta Pani wróci, bo jej mama powiedziała, że nie jest kompatybilna z aparatem. Quote
Recommended Posts