Jump to content
Dogomania

XXIV Krajowa Wystawa Psów Rasowych Rybnik 04.10.09.

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Judit']gratulacje!!! :multi::multi:

mogłabyś przepisać stawkę gordonów ? :cool3:

dzięki!

pies kl szcz
SANTI Lipowy Kierz

suki kl szcz
SARA Lipowy Kierz

suki kl mł
Vecchia KLAN BASÓW
KRESA Harpol

suki kl ch
AFRODYTA Czarno-Rude Piękności
BESA Oleśnickie Stawy

suki kl wet
ZAMBIA Tesab

Posted

Musiałek napisał(a):
GRATULUJE !! a kto stał na pierwszym i trzecim miejscu ??

Dziękuję :loveu:
Na trzecim chyba był bobtail a na pierwszym ON, jak mnie pamięć nie myli... W tygodniu myślę, że oddział będzie już mieć jakieś fotki z finałów, to postaram się coś wymuskać ;) Chyba, że ktoś z dogomaniaków będzie pierwszy. Tymczasem idę spać i się kurować...

Posted

Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych zwycięzców!!!

Best In Show dla PRZEPIĘKNEGO Owczarka Niemieckiego z kl. użytkowej!! REWELACYJNY PIES!!!!!!

Druga lokata na BIS - Basenji od p. Opary

Trzecia lokata na BIS - Pudel Duży Czarny.

Posted

panienkabubu napisał(a):

pies kl szcz
SANTI Lipowy Kierz

suki kl szcz
SARA Lipowy Kierz

suki kl mł
Vecchia KLAN BASÓW
KRESA Harpol

itd...

wielkie dzięki :p

Posted

[quote name='panienkabubu']Gratulacje dla wszystkich dzisiejszych zwycięzców!!!

Best In Show dla PRZEPIĘKNEGO Owczarka Niemieckiego z kl. użytkowej!! REWELACYJNY PIES!!!!!!

Druga lokata na BIS - Basenji od p. Opary

Trzecia lokata na BIS - Pudel Duży Czarny.
O, czyli jednak dobrze zapamiętałam (i potwierdzam, że musiał naprawdę wpaść w oko sędzinie, skoro go wybrała na zwycięzcę grupy I :loveu:).
Gratulacje dla przeszczęśliwego właściciela :)

Posted

Wystawa odbywa się w pięknym miejscu, pogoda się generalnie udała, obsługa sprawna, wyniki w sumie dobre natomiast jedno mnie poraziło.

Pierwszy raz w tym roku (a jeżdżę przecież sporo po tych wystawach !!!) szpaler szczeniaków i Straż Miejska która się roześmiała mi w nos na postulat o łamaniu prawa !
Facet w mundurze mnie się na pyta na jakiej podstawie mam jakieś "ale" przeciw sprzedawaniu szczeniąt przez handlarzy pod terenem wystawy !!!
Wyszczególniłam mu 3 punkty (prawo wystaw odnośnie handlu szczeniętami, zezwolenie na handel w miejscach publicznych, wymagane urzędowe zaświadczenie weterynaryjne) a on że nie widzi w tym nic - żona tam handlowała czy co ?!?
Kupa psia im przeszkadza i walą mandaty po 500 zł, a tam gdzie łamie się naprawdę prawo mają to gdzieś !

Normalnie S Z O K :crazyeye:

Posted

[quote name='Jagoodka']Wstawiam zdjęcie BOG 8 z Taresiem na 2 lokacie :)
http://img143.imageshack.us/img143/5593/clipboard03e.jpg

O Boże... Zrobiłam mojemu psu siodło na plecach :shake:
Taresik musiał stanąć z Chillinką na podium - miłość od pierwszego niuchnięcia :evil_lol:

Gratuluję wszystkim sukcesów i tych większych i tych mniejszych.
Co do samej organizacji BISów to jeszcze czegoś takiego nie widziałam...
Sędziowanie części ras przedłużyło się i tym samym pozmieniali kolejność wyborów BOG. Zaczęło się od grupy V, albo VI już nie pamiętam... Potem nagle weterany... Osoby, które nie stały tuż pod ringiem i nie nasłuchiwały co teraz wchodzi często spóźniały się i mogły zapomnieć o występie :shake:

Tak poza tym wystawa nam się udała.
Moja Cavalierka w pośredniej złoto i CWC, springerka - NJ w rasie, BIS junior i Labradorzyca - Zw.Rasy, BOG :multi:

Posted

papisia napisał(a):
O Boże... Zrobiłam mojemu psu siodło na plecach :shake:
Taresik musiał stanąć z Chillinką na podium - miłość od pierwszego niuchnięcia :evil_lol:
Moja Cavalierka w pośredniej złoto i CWC, springerka - NJ w rasie, BIS junior i Labradorzyca - Zw.Rasy, BOG :multi:

Tak Taresio zakochany w Chillince po końcówki springerowych uszek. Fajnie tak stawać w gronie psich przyjaciół na podium :)
Jeszcze raz wielgachne buziaki dla Chilli i cudownej Nelci na BISa Juniorów - pannica robi wrażenie:lol:

Posted

Gratki dla wszystkich :) Dla nas tez wystawa udana-CWC, BOB i skończony dorosły championat :multi:A na fianłach czarnulka załapała się do pierwszej 5 na BOG :)
Moje tradycyjne pytanie-może obfocił ktoś przypadkiem belgi:cool3:

Posted

[quote name='aneta']Wystawa odbywa się w pięknym miejscu, pogoda się generalnie udała, obsługa sprawna, wyniki w sumie dobre natomiast jedno mnie poraziło.

Pierwszy raz w tym roku (a jeżdżę przecież sporo po tych wystawach !!!) szpaler szczeniaków i Straż Miejska która się roześmiała mi w nos na postulat o łamaniu prawa !
Facet w mundurze mnie się na pyta na jakiej podstawie mam jakieś "ale" przeciw sprzedawaniu szczeniąt przez handlarzy pod terenem wystawy !!!
Wyszczególniłam mu 3 punkty (prawo wystaw odnośnie handlu szczeniętami, zezwolenie na handel w miejscach publicznych, wymagane urzędowe zaświadczenie weterynaryjne) a on że nie widzi w tym nic - żona tam handlowała czy co ?!?
Kupa psia im przeszkadza i walą mandaty po 500 zł, a tam gdzie łamie się naprawdę prawo mają to gdzieś !

Normalnie S Z O K :crazyeye:

Mało tego - handlarstwo miało do dyspozycji ogromny asfaltowy parking (pusty w co najmniej 3/4),podczas gdy wystawców kierowano na "parking" na jakiejś wyboistej łące,z której do sekretariatu trzeba było nadrabiać kawał drogi - a jak ma się kilka psów,klatkę,stół,pawilon - to troszkę się w człowieku gotuje).:diabloti::angryy:

Z tego co się dowiedziałam od znajomych,którzy przyjeżdżali później - parking przy wejściu na wystawę ok. południa nadal był tylko dla handlarzy,a wystawcy stali w koszmarnych kolejkach:diabloti: :angryy:- mimo,że zaraz rano (o 9) zgłosiłam tę "drobną" uwagę odnośnie parkingu do sekretariatu.

Jak widać oddział Rybnik woli popierać pseudohodowców i handlarzy:shake:

W przyszłym sezonie poważnie się zastanowię zanim wybiorę się na tę wystawę....:roll: - chyba jakoś nie mam ochoty być traktowana gorzej niż ta hołota handlująca żywym towarem...:shake: