kasia_frodo Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Mam pytanie do bywalców czeskich wystaw - jakie obowiązują zasady i na co zwrócić uwagę w kwestiach formalnych czyli np.: - czy dokumenty wydawane są od razu przy zejściu z ringu czy odbiera się je poźniej - czy karte oceny i wszelkie CACe i CACIBY trzeba dodatkowo potwierdzać u organizatorów - czy wypuszczą nas z wystawy przed jej zakończeniem - czy jezeli byśmy wygrali BOB to czy mozna sobie odpuscic grupe czy moze dokumenty sa do odbioru dopiero na grupie i tak dalej i tak dalej - napewno wiecie o co mi chodzi - oświecie mnie trochę plizzzz :wink: Quote
kasia_frodo Posted April 27, 2005 Author Posted April 27, 2005 no co? nikt nie był w Czechach na wystawie??? Quote
Gosik71 Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Witaj, my byliśmy już kilka razy na wystawie w Czechach, niby niczym się specjalnie nie różnią od naszych. Dokumentację odbiera się po przyjeździe, należy iść do sekretariatu z potwierdzeniem (ewentualnie opłacić wystawę, jeśli nie zrobiło się tego wcześniej), tam dostaniesz całą teczkę, którą na ring oddasz dopiero jak pójdziesz z psem do oceny. Z ringu schodzisz z kartą oceny i dyplomem - jeśli masz I miejsce i jakieś wnioski, to musisz iść do odpowiedniego punktu wystawy, tam dostaniesz medal (tylko za I miejsce) a za CAC, CACIB jakieś rozetki, czasem medale, i tam mogą Ci potwierdzić zdobyte wnioski, czy tytuły, wpisując je do rodowodu. Oczywiście możesz spokojnie wyjść z terenu wystawy tuż po ocenie, a nawet nie czekać na finały. My w zeszłym roku mając BOB-a nie doczekaliśmy na wybory BOG w Nitrze na Słowacji, bo szło to z okropnym opóźnieniem a nam już nie chciało się czekać. To chyba tyle po krótce, jak o czymś zapomniałam to dopiszę... Pozdrawiam!!! Quote
patti Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Ja wspominam, że co nam przysługiwał jakiś medal czy rozetka za CAC czy CACIB i szliśmy go odebrać do odpowiedniego punktu, to zawsze im sie akurat konczyly :-? Ale nie mogę narzekać, bo jeśli zostawiałam swoje dane, to zawsze elgancko dosyłali nagrodę pocztą. :D Quote
Gosik71 Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 To się narażali tylko na dodatkowe koszty, tak choćby nie wiedzieli ile potrzebują nagród :roll: Nam nagrody nigdy nie zabrakło, ale i tak zdarzają się niedociągnięcia różnego rodzaju, tak jak wszędzie :wink: Quote
flashka-g Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 my mamy pucharki za CACIBY:] z czech.W czechach takze wypisuja co na niektórych wystawac wyiki na tablicach, tak wiec mozna spisywac je.Ogólnie Czeskie wystawy sa bardzo przyjemne, no a do tego moza kupic na stoiskach duzo rzeczy taniej niz w Polsce.I takze takich jakich u nas nie ma. Quote
Gosik71 Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Racja, faktycznie Czesi mają niesamowicie dużo i taniej niż u nas przeróżne "psie" bibeloty... pomijając już same akcesoria dla psów, ale można na miejscu np zamówić naprasowywankę na bluzki, pozłacaną biżuterię z wszystkimi rasami psów, łańcuszki z wisiorkami, u nas nawet połowy takich bajerów nie ma, a jak coś jest to za drogie. Jeśli chodzi o atmosferę czeskich wystaw, szczerze mówiąc bardziej mi przypadły do gustu wystawy na Słowacji, ale to jest tylko moje zdanie... Pozdrawiam!!! :D Quote
Recommended Posts