Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój sznaucerek miniaturka, gdy "męczyliśmy" go (bawiliśmy się z nim) wraz z rodzeństwem, zawsze wydawał odgłos przypominający "mamo nooo". Z początku nie wierzyłam w to, jednak ujrzawszy ten filmik moje poglądy na ten temat nieco się zmieniły. Tym bardziej, że udowodnione zostało, iż niektóre psy potrafią rozumować tokiem myślenia dwu - trzylatka, a więc uczą się w tym czasie także mówić. Psom wychodzi to nieco gorzej, jednak odpowiedź, na pytanie "czemu?" jest chyba prosta. ;)

• 2 weeks later...
Posted

mój Franciszek , nagminnie drze jape jak coś chce i się go olewa , wydobywa z siebie - JAAAAAAAAA , ale to tak , że umarłego z grobu by podniósł ..
Jak byl szczeniakiem , to 9 na 10 nie wierzyło , że nie mam niemowlaka tylko szczeniaka.
Drząc się , nie wydawal z siebie dźwięków typowych dla psów , tylko był to ryk dziecka .. z dnia na dzień wokal urozmaicał o uuuuuuuuuu , aaaaaaaaaa , eeeeeeeeee , tuu tuuu .... no i jedno mu zostało , jak jest wybitnie zdesperowany to wydziera sie maaaaamaaaaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... jeszcze nie opanował dalszej części wypowiedzi , która by brzmiała - chcę stąd wyjść :diabloti:
Oczywiście nadal wyć nie umie jak pies - standartowo psy wydają z siebie dźwięk wyjąc uuuuuuuu, lub auuuuuuu ... Franciszek daje jak zza grobu juuuuuuuuuu juuuuuuuuu kończąc słodko brzmiącym głosikiem , aż bębenki w uszach pękają eeeeeeeee , nieeeeeeeeeeeeeeeee ......

to tak jak by ktoś kiedyś chciał staffika :evil_lol:

Posted

Mój pies tam czasami ględzi, parę razy zaczęła ciągnąć wyraz "mama", a kot ostatnio mnie wystraszył wbiegając do domu na śniadanie i wołając mnie po imieniu :evil_lol: