Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Seaside']Owieczka ma odnowione allegro - ciągle szukamy domku :([/QUOTE]

Dzięki Jagódka:loveu: Cały czas wierzę, że Owca w końcu na sowich ludzi trafi:loveu:
A co u Was Serducha? Jeszcze na tym Śląsku? Jak Haneczka? Buziole:loveu:

Posted

Podniosę - może ktoś wypatrzy:)

Buziole Dziewczyny:loveu: Macie zamiar w ogóle wracać w rodzinne strony mamuśki, bo Hanulka to Ślązaczka. Czy tam już zostajecie:cool3:

Posted

dorota k. napisał(a):
Dzięki! Dzisiaj właśnie grzebałam w swoich archiwach szukając zdjęć Karusi i na Owcę też trafiłam. I tak łezka w oku się zakręciła.

akurat Owcy to mam cały zestaw, ona jedyna mnie się ostała z całej jesiennej ekipy

Posted

dorota k. napisał(a):
Podniosę - może ktoś wypatrzy:)

Buziole Dziewczyny:loveu: Macie zamiar w ogóle wracać w rodzinne strony mamuśki, bo Hanulka to Ślązaczka. Czy tam już zostajecie:cool3:

nieeee nie zostajemy :) czasem jesteśmy w Bolesłąwcu ale tak otoczone przez stęsknioną rodzinę ze na razie nie ma czasu na życie towarzyskie ;)

a Owieczkę podnosimy przy okazji :)

Posted

magda z. napisał(a):
z fryzjera to na razie nici, bo wyszła mała zadyma w przechowalni-stowarzyszenie tylko grzecznościowo może wyprowadzać psy:shake: a zabrać ich się stamtąd nie da. Zamiast się cieszyć, ze ktoś im adopcje próbuje załatwić, to oni się foczą, bo większy biznes mają jak za wywóz jednego psa do schronu 1500zł zapłacą:shake:

Ja tego nie rozumiem. Jak to nie chcą psa puścić??? Porąbało ich? To ich przepisy czy ogólne?

Posted

Nes2009 napisał(a):
Ja tego nie rozumiem. Jak to nie chcą psa puścić??? Porąbało ich? To ich przepisy czy ogólne?

to juz dawno nieaktualne, odnosiło się to do sytuacji gdy Owca była jesczze w przechowalni w b-cu, a teraz jest pod skrzydłami P. Wandy i dziewczyny o nią dbają:)

Posted

Nes2009 napisał(a):
Uff. Ja myślałam, że to w schronisku takie cuda się dzieją...

nie, u P. Wandy Owca czuje się jak kierowniczka i ma wypasik pod kazdym względem, ale szuka domu, bo czas najwyższy, ale trafiła w jakąś zapaść adopcyjną... Już nie wiem jak ją ogłaszać:(
A schroniska rządzą sie też swoimi prawami, my nie wyciągniemy w Dłużynie psa na spacer z boksów zbiorowych, bo po powrocie dostałby manto od współtowarzyszy, a nawet wyrok - psy są strasznie zazdrosne i wolontariusze mają ograniczone możliwości, co nie jest zalezne od instytucji schroniska, ale od całej sytuacji przepsienia.

Posted

Molli napisał(a):
Czy Owieczka była zgłoszona do kudłaczy w potrzebie?

tak, Dogo ją zgłosiła już jesienią na wątek i z tego co widziałam to jak są jakies opcje to ją przypomina.

• 2 weeks later...