magda z. Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 z moich ogłoszeń też lipnie, ale to chyba ogólna tendencja. Kudłata Mia z Dłużyny już miała 2 wizyty i same dziwne familie... Quote
dorota k. Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Seaside']Owieczka ma odnowione allegro - ciągle szukamy domku :([/QUOTE] Dzięki Jagódka:loveu: Cały czas wierzę, że Owca w końcu na sowich ludzi trafi:loveu: A co u Was Serducha? Jeszcze na tym Śląsku? Jak Haneczka? Buziole:loveu: Quote
Seaside Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 jeszcze jeszcze :) u nas ok - Hania troszkę chora była ale na szczęście już dobrze :) Buziaki!! :) Quote
dorota k. Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Podniosę - może ktoś wypatrzy:) Buziole Dziewczyny:loveu: Macie zamiar w ogóle wracać w rodzinne strony mamuśki, bo Hanulka to Ślązaczka. Czy tam już zostajecie:cool3: Quote
aanka Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Kochana Owieczuniu , sciskam Cię mocno psinko ....::p Quote
magda z. Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 U Owcy wszystko w porządku, właśnie pisałam z jedną z wolontariuszek dorobiłam jej ogłoszenie tutaj http://aukcjezwierzat.pl/index.php?page=auction_view&id=8953 Quote
magda z. Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 aanka napisał(a):Dziękujemy Magda.....:p;) nie ma sprawy, pozostałe portale, które kiedyś wklejałam cały czas są czynne Quote
dorota k. Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Dzięki! Dzisiaj właśnie grzebałam w swoich archiwach szukając zdjęć Karusi i na Owcę też trafiłam. I tak łezka w oku się zakręciła. Quote
magda z. Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 dorota k. napisał(a):Dzięki! Dzisiaj właśnie grzebałam w swoich archiwach szukając zdjęć Karusi i na Owcę też trafiłam. I tak łezka w oku się zakręciła. akurat Owcy to mam cały zestaw, ona jedyna mnie się ostała z całej jesiennej ekipy Quote
Seaside Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 dorota k. napisał(a):Podniosę - może ktoś wypatrzy:) Buziole Dziewczyny:loveu: Macie zamiar w ogóle wracać w rodzinne strony mamuśki, bo Hanulka to Ślązaczka. Czy tam już zostajecie:cool3: nieeee nie zostajemy :) czasem jesteśmy w Bolesłąwcu ale tak otoczone przez stęsknioną rodzinę ze na razie nie ma czasu na życie towarzyskie ;) a Owieczkę podnosimy przy okazji :) Quote
Nes2009 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 magda z. napisał(a):z fryzjera to na razie nici, bo wyszła mała zadyma w przechowalni-stowarzyszenie tylko grzecznościowo może wyprowadzać psy:shake: a zabrać ich się stamtąd nie da. Zamiast się cieszyć, ze ktoś im adopcje próbuje załatwić, to oni się foczą, bo większy biznes mają jak za wywóz jednego psa do schronu 1500zł zapłacą:shake: Ja tego nie rozumiem. Jak to nie chcą psa puścić??? Porąbało ich? To ich przepisy czy ogólne? Quote
magda z. Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 Nes2009 napisał(a):Ja tego nie rozumiem. Jak to nie chcą psa puścić??? Porąbało ich? To ich przepisy czy ogólne? to juz dawno nieaktualne, odnosiło się to do sytuacji gdy Owca była jesczze w przechowalni w b-cu, a teraz jest pod skrzydłami P. Wandy i dziewczyny o nią dbają:) Quote
Nes2009 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Uff. Ja myślałam, że to w schronisku takie cuda się dzieją... Quote
magda z. Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 Nes2009 napisał(a):Uff. Ja myślałam, że to w schronisku takie cuda się dzieją... nie, u P. Wandy Owca czuje się jak kierowniczka i ma wypasik pod kazdym względem, ale szuka domu, bo czas najwyższy, ale trafiła w jakąś zapaść adopcyjną... Już nie wiem jak ją ogłaszać:( A schroniska rządzą sie też swoimi prawami, my nie wyciągniemy w Dłużynie psa na spacer z boksów zbiorowych, bo po powrocie dostałby manto od współtowarzyszy, a nawet wyrok - psy są strasznie zazdrosne i wolontariusze mają ograniczone możliwości, co nie jest zalezne od instytucji schroniska, ale od całej sytuacji przepsienia. Quote
Molli Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Czy Owieczka była zgłoszona do kudłaczy w potrzebie? Quote
magda z. Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Molli napisał(a):Czy Owieczka była zgłoszona do kudłaczy w potrzebie? tak, Dogo ją zgłosiła już jesienią na wątek i z tego co widziałam to jak są jakies opcje to ją przypomina. Quote
magda z. Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 http://www.allegro.pl/item1064560374_psy_schronisko_adopcja_owczarek_jamnik_pon_terrier.html dokleiłam ją do mojego zbiorowego allegro, podkreśliłam gdzie jest i dałam odpowiednie namiary, jakby prze przypadek do nas coś przyszło to dam znać. Cały czas jest na moich kilku ogłoszeniach, odnawiam systematycznie Quote
dorota k. Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dzięki za Owieczkę:) To taka kochana Niunia :) Quote
Recommended Posts