Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Seaside']ale ona ma śliczne oczy :)
na allegro zainteresowanie marne :( moze cos pozmieniam w tytule....[/QUOTE]
Bardzo smutna , inna niż ją pamiętam. CZY ogłaszacie w schr. psy ?.

Posted

Faktycznie ona taka jakaś smutna, przygaszona.
Czy sunia jest wysterylizowana bo już nie pamiętam.
Dam ją na wątek kudłaczy w potrzebie, tylko musze poszukać info o niej.
Ile ona ma lat ?
Bo już nie pamiętam.

Posted

dziewczyny to i tak było najlepsze z możliwych wyjść, czy ona miałaby jakieś szanse w Jeleniej w schronie? Jak doszło do wyjazdu do schronu to Ani nie udało się jej pomóc(wówczas tylko Apacz zaliczył wielką ucieczkę), była wcześniej ogłaszana. Trzeba zabrać się do roboty, ja nie mam czasu, a w b-cu w stowarzyszeniu działa kilkadziesiąt osób, ja już nie mam siły ponownie się odzywać w kwestii robienia ogłoszeń. Wyciągnęłyśmy ją z Jagodą z Jelonki, którą znamy od 3 lat, już nie jeden pies ogłaszany stamtąd zaraz znikał, był zagryziony itp. Według nas to było najlepsze rozwiązanie, trzeba wziąć pod uwagę, że w b-cu każdy pies miał jedynkę, psów kilka, każdy wygłaskany i wykochany codziennie, tylko domu brak, chociaż niektóre z nich tam dopiero czuły się szczęsliwe. W Przyborówku jest pod opieka p. Wandy, która kocha psy - nikt jej tam nie pobije, nie zrobi krzywdy, nie odmówi jedzenia, nie pozwoli aby inne psy ją gryzły, co w miejscu gdzie trafiła wcześniej było prawdopodobne. Jesli uznacie, że macie obiekcje, zawsze mozecie szukać hotelu dla niej, ale w b-cu na razie stow. ma jednego psa na głowie i brak opcji, ja z racji formalnych do takiego przedsięwzięcia dołożyć się nie mogę, bo nie mam dochodów.

a to kilka starych wątków psów z jeleniej, nie wszystkie nawet, jakie ogłaszaliśmy-zaraz po wystawieniu allegro znikały, pokazuje to w tym celu, aby nie było niedomówień, że z seaside wywieźliśmy Owce i krzywda jej się dzieje, bo trafiła na kilka dni w gorsze miejsce
http://www.dogomania.pl/threads/59456-MaA-a-mix-rottweilerka-nie-ma-jej-juA-w-schron-Mamy-nadziejAE-A-e-zostaA-AE-adoptowana
http://www.dogomania.pl/threads/59457-Malutka-Kenia-odeszA-a
http://www.dogomania.pl/threads/69611-Nelson-nie-doczekaA-szczAE-A-cliwego-domu-juz-za-TM
http://www.dogomania.pl/threads/57786-Nie-zdAE-A-yliA-my-Makary-odszedA
i Saga, też nigdy sie nie dowiedziałyśmy, czy została adoptowana, czy spotkał ja inny los
http://www.dogomania.pl/threads/69752-Sagi-juA-nie-ma-w-schronisku-mamy-nadziejAE-A-e-zostaA-AE-adoptowana

Posted

Ja wtedy zrozumiałam że suczka ma sytuacje niepewną. Nie wiedziałam że była tam kochana i głaskana codziennie.
Natomiast w Przyborówku jest pewnie więcej psiaków, i one same się sobą zajmują.
Może nie ma tyle rąk do głaskania i do kochania. Ale pewnie jest bezpieczna.

Posted

[quote name='Dogo07']Ja wtedy zrozumiałam że suczka ma sytuacje niepewną. Nie wiedziałam że była tam kochana i głaskana codziennie.
Natomiast w Przyborówku jest pewnie więcej psiaków, i one same się sobą zajmują.
Może nie ma tyle rąk do głaskania i do kochania. Ale pewnie jest bezpieczna.[/QUOTE]
w bolesławcu tak, ale to tylko punkt przerzutowy dla psów w drodze do schroniska, co wyłapie SM to tam siedzi i czeka na transport i Owca na takowy się załapała. Udało jej się uniknąć wyjazdu do Białogardu, gdy dziewczyny zaprotestowały, wówczas stanęło na tym, ze psy będą do Jelonki jeździć - to i tak lepsze niż Białogard, ale zawsze można walczyć i starać się, aby pies tam nie wyjechał, a znalazł dom przed tym wydarzeniem. Przez ostatnie kilka miesięcy, to znaczy od wrZeśnia tylko 5 psów załapało się na kurort w jeleniej, w tym Owca. Według danych, jakie stamtąd idą, trzy z nich mają dom, a czwarty nie wiem, czy prezeska zadzwoniła i sie dowiedziała. Ale jak wyglądały te adopcje to już sie nie dowiemy, wiadomo, ze tzreba robić wszystko aby pies do schronu nie trafił. Każdy kto był w schronie czy przytulisku, a nawet większym hotelu dla zwierząt wie, że najwazniejsze jest zawsze posprzątanie, nakarmienie, obejrzenie czy nic sie nie dzieje, a to zajmuje prawie cały dzień. W b-cu osoby ze stow. przychodziły specjalnie, aby je wyprowadzić, wówczas psiaki miały super, bo uwaga tylko na nich, około godziny szwędaczki, głaskanie itp. Jak my jedziemy do Dłużyny to nie zawsze mamy czas, aby na spacer wyjść, a te które idą to nikły procent zwierząt, które tam siedzą.
Dogo dobrze wówczas to zrozumiałaś, tak kończąc, bo Owca do Przyborówka z Jeleniej już jechała, caelestis ją ze schronu zabierała

Posted

Dogo - od nowa ;)
Owca najpierw wyłąpana przez straż miejską siedziałą w przechowalni w Bolesławcu. wolontariusze robili wszystko zeby psy tam miały jak najlepiej i znalazły domy (czas przeszły bo tydz temu przechowalnię zlikwidowano ...)
Co jkiś czas urząd miasta organizował wywózkę psów do schroniska w Jeleniej Górze. Tych psów którym nie udało się w pore znalexc domów.. trafiło równiez na Owce niestety
Tak jak pisała Magda kilka postów wyżej, podając też przykłądy psów którym w ciągu 3 lat próbowałyśmy pomóc, schronisko to nie cieszy sie dobrą opinią. wszystko ok niby, ale jest taka "szara strefa" w której po prostu psy znikają, nie dobijesz się o żadne wieści...
Owca spedziłą tam kilka dni i pomoc zaoferowałą Magdina - pomoc w postaci miejsca w Przyborówku
Owszem też w schronisku, ale w schronisku gdzie psy się kocha a nie traktuje jak zbędne przedmioty jak w JG

I owszem, widać że Owieczka jest smutniejsza :(. nie dziwne - mimo wszystko jest tam dużo psów, a w przechowalni w Bolesłąwcu było maks 10 (nie licze szczeniaków) którym Ania i inne dziewczyny codziennie poświęcały masę czasu - głąsków, szczotkowania itd - dlatego wyglądała lepiej
Szkoda, że nie udało się wtedy znaleźć domu, ale z naszego punktu widzenia i doświadczeń z innymi psami w Jeleniej, warunki w przyborówku biją na głowę Jelenią
Kwestia teraz porobienia ogłoszeń
zaraz wkleje aktualne allegro z wszystkimi danymi - chyba wczoraj lub dziś się skończyło
Na jego podstawie można jej robić ogłoszenia

Posted

W tytule jest że w DT a to właściwie przytulisko jest. A tak to sobie ktoś myśli że już psu pomoc nie potrzebna bo sobie siedzi w dt i dobrze mu jest.

Aha, napiszcie jeszcze tylko jaka ona wielka jest, bo już tyle postów było i nie pamietam. Czy taka średnia to kolan czy większa, bo na zdjęciach to dość masywnie wygląda ale może to przez futerko.
I mam nadzieję że sunia znajdzie dobry domek niedługo. Bo szkoda żeby siedziała w przytulisku, ona jak widać tęskni za ludźmi, za bliskim kontaktem z nimi, za głaskaniem, przytulaniem :).
No i to taka śliczna psinka.

Posted

[quote name='Seaside']zdublowałyśmy się z tłumczeniem :)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=846761074
Wiadomo że owca ma lepiej niż w JEL., to bez 2 zdań - ostatnio może jestem podenerwowana, ale została umorzona sprawa Dianki i jej ost . nie widzę n POSESJI. . , NO I TO ZEBRANIE , NIE MA Z KIM CZEGO USTALAĆ !!!. , chyba nie bedę na nia chodzić. W bolesławcu potrzebne jest schronisko !!!. CAŁY CZAS MYŚLĘ O biednej Diance , czuję ,żę ją zawiodłam, powinnam bardziej naciskać , ale ja robię wszystko za póżno. POZA TYM , WSZYSTKO CO PISZECIE TO PRAWDA. .

Posted

[quote name='aanka']Wiadomo że owca ma lepiej niż w JEL., to bez 2 zdań - ostatnio może jestem podenerwowana, ale została umorzona sprawa Dianki i jej ost . nie widzę n POSESJI. . , NO I TO ZEBRANIE , NIE MA Z KIM CZEGO USTALAĆ !!!. , chyba nie bedę na nia chodzić. W bolesławcu potrzebne jest schronisko !!!. CAŁY CZAS MYŚLĘ O biednej Diance , czuję ,żę ją zawiodłam, powinnam bardziej naciskać , ale ja robię wszystko za póżno. POZA TYM , WSZYSTKO CO PISZECIE TO PRAWDA. .
Aniu wszystkim niestety nie pomożemy, Ty uratowałaś życie już wielu psiakom, bo dzięki Tobie ponownie zaufały i wszystkie cieszyły swoje pycholce na dzień dobry. To bardzo dużo i dla nich i dla Ciebie. Postaramy się Owcy dom znaleźć, seaside jej allegro odnowi, jeśli Hania pozwoli i nie zechce już na świat się wydostać. Ja uciekam z Bismarckiem. Miłego wieczoru wszystkim życzę, jutro odpływam z korektą i przez kilka dni wyłączona będę z eteru.

Posted

dziewczyny przepraszam,ze za czesto mnie tu nie ma ale ja nie mogę sie na dogo zalogowac, ciągle jest jakis bład, w ogóle nie widac tematów itp masakra.. Owca ma sie dobrze, biega luzem z innymi psami, bede w Przyborówku 19 to zabiorę ją na spcer i zrobie ładne zdjecia . Ania nic sie nie martw, Owcy jest dobrze a dom sie na pewno znajdzie...Wanda nie pozzoli ,żeby jakiemukolwiek psu było u niej źle:)

Posted

Owca nie jest dużym psem, sięga pod kolano, Dorota ma około 160 i jej do kolana prawie-w 1 poście. To taki typowy średni pies, jest kontaktowa - potwierdzają to wszyscy, którzy mieli z nią doczynienia. W b-cu, caelestis, która ją od jeleniej do przyborówka wiozła i Magdina oraz p. Wanda. Według mnie to jej futerko można strzyc, jak u terriera i wowczas bardziej będzię tę rasę przypominać. To taka pieszczocha futrzasta. Dziekujemy Magdina:)

Posted

[quote name='magda z.']Owca nie jest dużym psem, sięga pod kolano, Dorota ma około 160 i jej do kolana prawie-w 1 poście. To taki typowy średni pies, jest kontaktowa - potwierdzają to wszyscy, którzy mieli z nią doczynienia. W b-cu, caelestis, która ją od jeleniej do przyborówka wiozła i Magdina oraz p. Wanda. Według mnie to jej futerko można strzyc, jak u terriera i wowczas bardziej będzię tę rasę przypominać. To taka pieszczocha futrzasta. Dziekujemy Magdina:)
Maddina, dzięki za informacje o owieczce , nie mogę się pozbierać powinnam DIANKĘ WYKRAŚC dziadowi!. , aby przynajmniej odeszła w otoczeniu ją kochających osób.n NASZ WYMIAR SPR. NIE MA CO LICZYĆ!. Zabrakło jej tylko 2dni. NIe mogę zapomnieć jej oczu, ona mi ufAŁA, A JA JĄ ZOSTAWIŁAM. .