Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nowy opis do ogłoszeń:

Billy to jeszcze psie dziecko… Choć ma dopiero ok. 10tyg, to już jego historia jest długa i smutna. Jego życie się zaczęło w typowej rozmnażalni – pseudohodowli.
Jako 8 tyg szczeniak został kupiony przez bardzo nieodpowiedzialną osobę. Piesek stracił dom po dwóch dniach. BO PISZCZAŁ.
Jak się okazało, mały przeraźliwie piszczał, bo był chory. Miał zapalenie pęcherza, cewki i moczowodów. Kilka dni na antybiotyku i jest zupełnie innym psem.
Billy jest wesoły, pełny energii, ciekawski. Ale jak to szczeniak lubi psocić.
Dużo je i szybko rośnie : ) Jest typem obserwatora.
Po niedługim czasie, okazało się, że zapalenie układu moczowego to nie wszystko. Jego oczka wciąż ropiały. Padła diagnoza: podwinięte powieki. Zalecenia: zabieg…
Efekty rozmnażania psów bez rodowodów….

Billy przebywa w domu tymczasowym. Szukamy mu odpowiedzialnego domu, w którym będzie szanowanym członkiem rodziny. Ma wspaniały charakter i myślę, że wyrośnie na cudownego psa.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Psiak przebywa w Warszawie.
Kontakt :
500-493-942
726-352-843

(nie odpowiadamy na smsy)

UWAGA! PSEUDOHODOWCOM MÓWIMY NIE!
POMYŚL ZANIM ROZMNOŻYSZ SWOJE ZWIERZĘ!

I bazarek:

http://www.dogomania.pl/forum/f99/psie-gadzety-rolka-do-czyszczenia-ubran-ksiazka-na-benki-do-12-09-a-145779/

Posted

jakoś w czwartek będziemy szczepić na zakaźne. czyli kolejne 50-70zł (z takimi cenami sie spotkałam).
jak na razie to sie w sumie prawie wszystko zwrocilo! baaardzo mnie ratuje ta wpłata na prawdę.

mały jest cudny. chetnie bierze leki, bo nie obczaja co to jest :) z kropelkami praktycznie nie robi problemów.
Dzisiaj moj szef z nim siedzial w pracy :P (sam chciał), a ja poszłam po jedzonko dla Billego.

jest jedna rzecz której nie lubi - czesania!

Posted

a my znowu w pracy...

jak wroce to wstawie zdjecia i pokaze co Billy robi w nocy :)

Wczoraj mialam baaardzo fajny telefon. Facet mial porozmawiac jeszcze z zona i odzwonic, zebysmy umowili sie na konkretna godz na wizyte.
nie zadzwonil... dzisiaj ja zadzwonilam. no i lipa. zrezygnowali, oczywiscie przez oczka.
Zaproponowalam im inne benki, a facet powiedzial ze biora juz owczarka...
zalamka.

Posted

[quote name='mariolka']a my znowu w pracy...

jak wroce to wstawie zdjecia i pokaze co Billy robi w nocy :)

Wczoraj mialam baaardzo fajny telefon. Facet mial porozmawiac jeszcze z zona i odzwonic, zebysmy umowili sie na konkretna godz na wizyte.
nie zadzwonil... dzisiaj ja zadzwonilam. no i lipa. zrezygnowali, oczywiscie przez oczka.
Zaproponowalam im inne benki, a facet powiedzial ze biora juz owczarka...
zalamka.

mariolko...musisz spojrzeć na tę sytuację z trochę innej strony- to bardzo dobrze!!!
Zafascynować się piekną kuleczką jest bardzo łatwo!...łatwo jest zapomnieć,że czas leci i z psiaka wyrasta wielki,wymagajacy spokoju i konsekwencji pies i ze tego psa trzeba wychowywać od pierwszych dni...że trzeba opiekować sie nim,a nie wszystko bedzie lubił i nie można zostawić go,bo nie chce,czy nie pozwoli...że koszty wszystkiego są znacznie wyższe niż nawet u Onka...bo piest jest wielki(opieka weterynaryjna droższa,karma-droższa,zapobieganie nagłym sytuacjom-droższe...)...wtedy gdy pies jest mały,puchaty i tulasty bardzo łatwo o tym zapomnieć!!!
Sytuacja maluszka z oczkami...każe ludziom już na wstepie zastanowić się nad tym wszystkim...zmusza ich do zastanowienia,nad wszystkimi aspektami wychowania i opieki nad beniem!!!

Domek,który podejmie decyzję o zgłoszeniu sie jako ds dla tego maluszka, ma wszelkie szanse,by być domkiem bezpiecznym i odpowiedzialnym...bo już na wstepie rozważy problemy związane z opieką nad tym nie wyrośniętym jeszcze gigancikiem!!!
Nie załamuj się...:loveu:...maluszek znajdzie swój najlepszy domek!!!

Posted

wiem wiem... ale wkurzaja mnie juz te rozmowy. zmienilam juz tekst do ogloszen i mysle ze rozmnazacze juz nie beda dzwonic.

dzisiaj szef chcial mi go zabrac do jutra. nie dalam :)
za bardzo go meczyl, nie dawal mu spac... ehh. do domu mu nie dam, oddac na stale tym bardziej (jest stanowczo przeciwko kastracji). ale za to jutro ja mam wolne, on tu siedzi, to mu podrzuce malego na troche :razz:
az mu trudno bylo dzis wyjsc z pracy :P
hihi a jak maly wode wylal, to go pogonilam po mopa :) to mi sie podoba :evil_lol:

Posted

a podrzuc podrzuc.
wczoraj dzwonili ludziektorzy odzywali sie juz wczesniej i zrezygnowali przez oczka. a wczoraj byli u weta i pytali dokladnie o wszystko i dzwonili zebym dokladnie wetce powiedziala co sie dzieje z malym.
maja jeszcze sie odezwac

Posted

mariolka napisał(a):
a podrzuc podrzuc.
wczoraj dzwonili ludziektorzy odzywali sie juz wczesniej i zrezygnowali przez oczka. a wczoraj byli u weta i pytali dokladnie o wszystko i dzwonili zebym dokladnie wetce powiedziala co sie dzieje z malym.
maja jeszcze sie odezwac

To chyba dobrze o nich świadczy, skoro przygotowują się, myśląc o takiej adopcji.
Może się zdecydują :kciuki:

Posted

na razie sie nie odezwali...

Billy jest dzielny :) dzisiaj znowu praktycznie caly dzien w pracy i teraz rowniez. razem z moja sunia ;)
wszystko porzadkujemy, a Billy nam pomaga ;)
pieknie roznosi kartony i inne...

Posted

Poproszę na pw jakiś numer konta to coś wyskrobię dla malucha mimo że już niedługo głodem przymierać będę;)
Super jest....trochę taki myśliciel jak mój Leon:lol: hehehe
Szkoda że mieszkam w bloku i mój narzeczony zgodził się na drugiego psa dopiero w 2011 roku:roll: Ale popytam się o domek u mnie wśród psiarzy....

Posted

Dopiero dzis sie zaszczepilismy. Billy byl bardzo dzielny :)
50zł zakazne.

dzidda dziekuje za wplate :) wpisuje w rozliczeniach.

Maly sie bardzo przywiazał :( teraz jak zostawiam go z szefem to sceny robi...