pumcia02 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 od razu mowie nie jestem zadna fanatyczką ;) ale wiadomo jak jest z kastracją i rozmnazaniem zwierząt . dlatego takie pytanie czy sa kastrowane. tym bardziej ze jest kilka psiaków. Domek jak najbardziej mi się podoba więc, czekam na telefon od tego pana i już będziemy się sami umawiać, co do wizyty i oglądania psiaka. jeszcze jedno pytanko, dlaczego Billy bardziej pasuje niż Stivi? Quote
rybon36 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 jest dużo młodszy, między innymi mają amstaffkę, która strasznie atakowała stara bernardynka, którą mieli a która była znajdą, myślę, że jak wychowa sama sobie szczeniora, to nie będzie mieć złych wspomnień, stivi jest fajny ale jest dorosły, taki malec znajdzie swoje miejsce w kole życia, pokocha konie, szczególnie Dyzia - szetlanda, który robi tam za psa, zaakceptuje z łatwością inne psy i koty i wpisze się chyba lepiej niż pies juzz zapisaną jakąś kartą. Quote
Paulina_mickey Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Dziewczyny jakby ktoś dzwonił w sprawie szczeniaczka, to nie zapomnijcie polecić Stiviego, jest też zgłoszona gładkowłosa sunia, benkowata- taki szczeniaczek na całego a nie podrostek jak Stivi Quote
rybon36 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 dostałam właśnie tel od Piotra i Kamili, Piotr po namyśle stwierdził, że za bardzo przeżył śmierć tej bernardynki i chwilowo nie jest w stanie, umówiliśmy się, że jak dojrzeje do pokochania nowego olbrzyma, to zaczniemy szukać. Szkoda z jednej strony ale z drugiej lubię ludzi konkretnych i odpowiedzialnych. pozdrawiam i wierzę, że maluch nie posiedzi w Waszych rękach cioteczki długo :) Quote
pumcia02 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 no trudno, niech sie przygotuja i przygarna pozniej jakas bide :) a ja dzisiaj mam straszne telefony. pamietam o tych innych benkach... ale jak na razei masakra. Quote
Paulina_mickey Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 A ta pani z Płocka? dobrze pamiętam? Quote
pumcia02 Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 na razie sie nie odzywa i szuka innego psiaka.. sama nie wiem co o nich myslec. boja sie kosztow, a chca same duze psy... Quote
Paulina_mickey Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 mariolka napisał(a):na razie sie nie odzywa i szuka innego psiaka.. sama nie wiem co o nich myslec. boja sie kosztow, a chca same duze psy... No tak to może zniechęcić potencjalny domek, ale z drugiej strony byle kto się nim nie zainteresuje, bo jakiś pseudo raczej nie chciał by sobie robić kłopotów z psem, na którego kiedyś może trzeba będzie wydać pieniądze...:shake: I dobrze, bo takich nam nie potrzeba. Quote
pumcia02 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 mialam wlasnie pierwszy tel dzisiaj... masakra maja psa i suke jamnikowate, ale suka mu sie nie daje wiec ich nie rozdzielaja na cieczke. poprzedni pies miał giry chore juz jedna gira w ogole nie ruszal. ale byl stary i w ogole. nawet nie wiedza co mu bylo. bo weci mowia tam glupoty jak to weci... normalnie zalamka . i oni nie beda kaleczyc psów. suka sie nie daje wiec hmm umowilam sie z malym na wizyte u dr łopaczewskiej. Sroda 18:30. i zobaczymy co bedzie z tymi oczkami. dzieki Delph za podpowiedz :) Quote
Delph Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Nie ma za co :lol: Mam nadzieję, że powiedzą coś mądrego ;) Zerknij, tutaj opisałam suńkę, o której wspominałam przez tel., może jest tu na dogo jakiś spec od strachulców, bo ja po dzisiejszym sama potrzebuję psychologa ;) http://www.dogomania.pl/forum/f422/paniczny-strach-ucieczka-przed-ludzmi-halasem-tlumem-141762/index2.html Quote
pumcia02 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 byl telefon, tylko ze to ok Bielsko Białej. Wiec bedzie dzwonil jeszcze w czwartek po naszej wizycie i trzeba byloby zrobic wizyte przedadopcyjna. dom z ogrodem, nie ma psa. Zgadza sie na kastracje i zobaczymy co bedzie z oczkami. bedziemy rozmnawiac dalej. i w czwartek dokladniej powypytuje :) a teraz maly wlasnie wywala mi smietnik za ladą :) jest ze mna w pracy jak codzinnie. Quote
pumcia02 Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 udalo mi sie tylko takie momenty zlapac. i padl mi aparat: Quote
pumcia02 Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 zobaczymy czego sie dziasiaj dowiem. kilka telefonow odesłałam na jutro. okaze sie komu zalezy na psiaku :razz: byl bardzo fajny dom, ale zrezygnowali. beda szukali psa w tym typie ale starszego. dom w Ząbkach. beda szukac w benkach do adopcji. Podobno sytuacja zyciowa sie nieco zmienila i chca wziac ciut starszego psiaka. tylko czemu starszego tylko o jakies 3-4 msc? zobaczymy moze sie odezwa w sprawie ktoregos benka Quote
Paulina_mickey Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 mariolka napisał(a):zobaczymy czego sie dziasiaj dowiem. kilka telefonow odesłałam na jutro. okaze sie komu zalezy na psiaku :razz: byl bardzo fajny dom, ale zrezygnowali. beda szukali psa w tym typie ale starszego. dom w Ząbkach. beda szukac w benkach do adopcji. Podobno sytuacja zyciowa sie nieco zmienila i chca wziac ciut starszego psiaka. tylko czemu starszego tylko o jakies 3-4 msc? zobaczymy moze sie odezwa w sprawie ktoregos benka O dzięki, pamiętaj o tych starszych, bo one też czekają nie raz bardzo długo...:-( Quote
zuzlikowa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Przekazałam informację o beniu Pani z okolic Trzebini. Mam nadzieję,że maluch znajdzie szybko odpowiedzialny domek!:lol: Trzymam kciuki! Quote
ANETTTA Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 ja macie jakies telefony o benki zapisujcie namiary nr tel i miejscowosc tyle benków w potrzebie jak nie ten to moze innemu sie uda Quote
pumcia02 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 i tych co sa git, tylko np boja sie kosztow przesylam do Was :) pamietam pamietam. ale rozm,nazaczy chyba nie chcecie? bo ich najwiecej dzwoni :mad: dziewczyny jest zle. bylam wczoraj z malym u okulistki i wyszlo wiecej rzeczy niz zwykly wet widzial. jak wroce do domu to napisze dokladnie to co na wypisce.. taki plan: od dzisiaj odrobaczamy aniprazolem cale towarzystwo. sroda/czwartek szczepimy na zakazne. miedzy tym szczepieniem a drugim powinien odbyc sie zabieg, poniewaz malemu juz uszkadzaja sie oczka :( Bedzie wtedy rowniez zabieg wymrazania rzes dodartkowych, ktore tra mu oczy (podobno tez w miare czesto spotykane). i te zabiegi to bedzie koszt 350zł.. za jakies 2-3 tygodnie... Niestety to naciagniecie powiek trzeba bedzie praqwdopodobnie powtarzac, bo przeciez maly bedzie rosl... wiec kolejne koszty. wetka powiedziala ze czasami starcza na 3 miesiace czasamai i na miesiac... masakra. no i po roku zrobic tą docelowa operacje usuniecie kawalkow skóry, koszt ok 600zł. do czasu zabiegu lecimy na kropelkach. wiec dzisiaj lece do apteki po pracy. wczoraj na wizyte wydałam 64zł na aniprazol 15zł dziewczyny jednak przyda sie wsparcie, nie dam rady tak. no i musze jedzonko kupic bo tamte 3 kg juz prawie zjadł. juz kombinuje ze wspollokatorka rzeczy na bazarek, jednak niestety bez tego sie nie obejdzie :( A i ciekawostka, wazy prawie 11kg :) i oczywiscie w miedzy czasie szukamy najwspanialszego domku!!! Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 To wiesz co?Może dopisz na aukcji(jeśli się da, bo ja sie nie znam:eviltong:), że będzie wykastrowany, rozmnażacze się odczepią, a będą może dzwonić ludzie bardziej konkretni. Może Go na molosy wrzucę :hmmmm: Z bazarku nie wiem czy coś będzie, bo nikt nie zagląda :-( Może ktoś by napisał jakiś tekst dla małego? Z prośbą o domek i wsparcie. :lol: Quote
pumcia02 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 wiem wlasnie ze nawet grosza nie ma. postaram sie stworzyc jakis swoj to dorzuce i na Melanie jak bedzie sie sperzedawało :) tylko najpierw musze cos wykombinowac. jak sie dop[isze ze pies zostanie wykastrowany to moga juz dzwonic i mowic ze nie maja nic przeciwko itd, a w rozmowie mozna wyczuc jak sciemniaja. zastanawiam sie , zeby dodac cos o oczkach. i zmeinic nieco tekst ze szukamy wlasnie kogos wspanialego o dobrym sercu, kto pokocha go takim jakim jest... i przy okazji podkreslic z\e to jest pseudo benek, i ze takie sa efekty kupowania psow z pseudohodowli. nie wiem cos w tym stylu. dzisiaj rozmawialam w pracy z jedna wlascicielka benka. 8 letniego. na pytanie czy sa z nim jakies problemy zdrowotne, mowila ze ze stawami. ajak zczelam mowic o oczach Billego, to ona: naszemu tak od 8 lat ropieja, ale nic mu nie jest, bo nasz weterynarz ic nie mowil... Quote
Paulina_mickey Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dodałam małego tutaj: - Ogłoszenia - Zwierzaki na CafeAnimal.pl Quote
pumcia02 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 dzieki :lol: i teraz wypiska: " W obu oczach entropiom dolnych powiek, liczne rzęsy dodatkowe, miękkie. Zbyt duże szpary powiekowe, brak pigmentu na brzegach trzecich powiek. Zapalenie grudkowe spojówek. Zapalenie błony naczyniowej – IOP 14mmHg" Dostaje do oczu: Difadol, Floxal i Oculotect. i za kropelki zaplacilysmy 61,7zł. Quote
pumcia02 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 i dzisiaj 26,7 na karme zadnego telefonu od wczoraj nie bylo. tylko jeszcze jeden pies mi przybyl w pilnej potrzebie... http://www.dogomania.pl/forum/f28/mega-pilne-znaleziona-sunia-dt-na-cito-pod-warszawa-145760/ Quote
Recommended Posts