Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Billy to jeszcze psie dziecko… Choć ma dopiero ok. 10tyg, to już jego historia jest długa i smutna. Jego życie się zaczęło w typowej rozmnażalni – pseudohodowli.
Jako 8 tyg szczeniak został kupiony przez bardzo nieodpowiedzialną osobę. Piesek stracił dom po dwóch dniach. BO PISZCZAŁ.
Jak się okazało, mały przeraźliwie piszczał, bo był chory. Miał zapalenie pęcherza, cewki i moczowodów. Kilka dni na antybiotyku i jest zupełnie innym psem.
Billy jest wesoły, pełny energii, ciekawski. Ale jak to szczeniak lubi psocić.
Dużo je i szybko rośnie : ) Jest typem obserwatora.
Po niedługim czasie, okazało się, że zapalenie układu moczowego to nie wszystko. Jego oczka wciąż ropiały. Padła diagnoza: podwinięte powieki. Zalecenia: zabieg…
Efekty rozmnażania psów bez rodowodów….

Billy przebywa w domu tymczasowym. Szukamy mu odpowiedzialnego domu, w którym będzie szanowanym członkiem rodziny. Ma wspaniały charakter i myślę, że wyrośnie na cudownego psa.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

Psiak przebywa w Warszawie.
Kontakt :
500-493-942
726-352-843

(nie odpowiadamy na smsy)

UWAGA! PSEUDOHODOWCOM MÓWIMY NIE!
POMYŚL ZANIM ROZMNOŻYSZ SWOJE ZWIERZĘ!

INFORMACJE:

25.08
Billy ma zapalenie układu moczowego. Chodzimy na antybiotyk i dostaje furagin

02.09
" W obu oczach entropiom dolnych powiek, liczne rzęsy dodatkowe, miękkie. Zbyt duże szpary powiekowe, brak pigmentu na brzegach trzecich powiek. Zapalenie grudkowe spojówek. Zapalenie błony naczyniowej – IOP 14mmHg"

Wydatki:

25.08
dog chow - 25zł
wizyta, antybiotyk (synergal) - 30zł
furamid - 5zł

26.08
wizyta, antybiotyk - 30zł

27.08
wizyta , antybiotyk - 30zł

28.08
wizyta, antybiotyk i antybiotyk w tabl na dwa dni - 40zł

2.09
wizyta u dr.Łobaczewskiej - 64zł
aniprazol - 15zł

3.09
Difadol, Floxal i Oculotect - 61,7zł

4.09
Dog chow - 26,7zł

10.09
szczepienie na zakaźne - 50zł

12.09.
Dog chow - 26,7zl

14.09
wizyta na sggw, badanie moczu, antybiotyk - 47zł

15.09
wizyta na sggw, antybiotyk - 40zł
zurawina w kaps. - 13,67zł

Wpłaty:

4.09
300zł - od Pani, która obserwuje wątek :)

10.09
30zł - dzidda

STAN z dn. 17.09
- 174,77zł

Banerek od Pauliny_mickey

Posted

zrobiłby ktoś banerek? :)
kurcze maly genialny za to ja tak nie spie od 4.30. jutro bede musiala wstac jeszcze wczesniej zeby go ogarnac, wyjsc z psami i potem z nim do pracy. a w nocy pewnie da mi popalic... ehhh

Posted

ide zaraz do lecznicy...
maly dwa razy zsikal sie z krwią i teraz jak sikal to ogolnie stal dlugo a w sumie bylo bardzo malo zrobione...
sa dwie wersje albo robaki, albo zapalenie pecherza.

i oczywiscie zaczely sie durne telefony

Posted

mariolka napisał(a):
ide zaraz do lecznicy...
maly dwa razy zsikal sie z krwią i teraz jak sikal to ogolnie stal dlugo a w sumie bylo bardzo malo zrobione...
sa dwie wersje albo robaki, albo zapalenie pecherza.

i oczywiscie zaczely sie durne telefony

Takiego małego to zaraz chce byle kto wziąć.
Jego domek musi być na prawdę super.

A jak już znajdzie się ktoś odpowiedni to pamiętaj, że mamy masę starszych beniów które również potrzebują domków.;)

Posted

jestem, Billy ma zapalenie pecherza, cewki i moczowodow.
ehh synergal przez 3 dni i furamid.
i kupilam karme. kiepsko stoje z kasa... nie w pore mi tez szczeniak.
dzisiaj wydalam 25zl karma, 30zl wet i 5zl na furamid
nie mam zadnych rzeczy na bazarek. moze ma ktos cos odstapic dla Billego ? :oops:
za jakis tydzien dopiero bedzie mozna odrobaczyc.
dzisiaj jeszcze czeka go czyszczenie uszu :cool3:

maly ogolnie wyglada dobrze.
aha i nie pisalam chyba, ze ma przepuklinke pepkowa.

Posted

bylam na kolejnej wizycie. byl inny wet i taki bardziej konkretny. maly ma podwiniete powieki, stad ropienie oczu. I tu albo w przyszlosci operacja , albo w mlodym wieku mozna zrobic jakis zabieg naciagniecia powieki, ktory moze uchronic go przed pozniejszymi problemami, no i operacja usuwania 3 powieki.

kolejna sprawa uwrazliwil mnie na temat dysplazji. w sumie z benkami nie mialam doczynienia... i ze maja one wysokie ryzyko dysplazji, a tym bardziej wiadomo z jakiego pochodzenia... Więc tu by mozna bylo zrobic rtg tak w 3 miesiacu zeby luknac na stawy. jakby cos bylo nie tak to tez mozna juz zrobic jakis zabieg...

do tego jak skonczy antybiotyk, odrobaczyc, i potem szczepienia podstawowe.jednym slowem masakra jak dla mnie.

Dziewczyny myśle nad allegro cegiełkowym. Tylko trzeba wymyslec cos jako cegielke moze dyplomik? :oops: bo bez kosztow widze ze sie nie obejdzie... dzisiaj kolejne 30zł.

A tak z ciekawostek, mały waży 9,15kg :)

Posted

no wlasnie i na tym etapie rozmowy wszyscy mowia ze sie jeszcze zastanowia... ale w koncu sie ktos znajdzie :) tylko nie wiem czy wczesniej mnie z nim z pracy nie wyrzucą ;)

Dzisiaj wnikliwniej rozmawialam z wetem. mamy podwinieta powieke w lewym oku i faktycznie to oko bardziej lzawi.
Wet propnuje z tym poczekac do ok 4-5 miesiaca az szczeniak urosnie drugie tyle. Moze sie zdarzyc ze powieka się sama naciagnie pod wplywem wzrostu. Ale jednak opcje zabiegu trzeba brac pod uwage.

Wlasnie spi obok miski z wodą, za daleko bylo mu zeby zajrzec zeby sie napić :)