Carmilla Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Malta jest najprawdopodobniej mieszańcem owczarka belgijskiego, border collie i owczarka niemieckiego. Wzrost bordera, zachowanie trochę belga. Jako całkiem mały szczeniak błąkała się między blokami, na jednym z wrocławskich osiedli. Ktoś zadzwonił więc do schroniska. Najprawdopodobniej po izolatce została od razu włożona do boksu z dorosłymi, dużymi psami, mimo że zęby wymieniała dopiero w schronisku. Mieszkała tam pół roku, dominowana przez inne psy i wiecznie ostatnia do miski. Kiedy zdecydowałam się na psa od razu wpadła mi w oko. Nie była ładna, wręcz przeciwnie, obraz nędzy i rozpaczy, choć przez gęste futro nie było widać jak jest chuda. Ona jedyna nie rzuciła się na siatkę i nie szczekała, kiedy przechodziłam koło boksu. Gdy pracownik schroniska ją "wyławiał" uciekała i chowała się gdzie mogła. Polowanie trwało prawie pół godziny, mimo że boks nie był duży, ani nie miał żadnych ciężko dostępnych zakamarków. W biurze okazało się, że to chyba los nas ze sobą zetknął. Jej numerek bowiem pokrywał się z moim adresem zamieszkania. Nie mam jej zdjęć ze schroniska, czy z tego okresu, nim oswoiła się na tyle, bym mogła ją wyczesać. Za uszami miała filcowe kule wielkości pięści dorosłego mężczyzny, musiałam je wyciąć i jakiś czas paradowała z łysinkami. Teraz zaś ma grzywe blond włosów :P Nad wspaniałymi cechami jej charakteru nie będę się rozwodzić, bo zabrakło by pewnie miejsca :P Dodam tylko, że może człowieka zalizać na śmierć... Oczywiście pierwej go oszczekawszy ze szczęścia :D Quote
Katie Blackss Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 To może jakieś aktualne fotki wrzucisz? Zresztą nie byłoby wygodniej zrobić dla Sunny i Malty 1 wątek:P Quote
Dariette. Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Piękna z niej dziewczyna o imieniu, które też przypadło mi do gustu ;). Dobrze, że ją przygarnęłaś, bo teraz widać po jej oczkach prawdziwe szczęście. A ile Malta ma teraz lat? Quote
Carmilla Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Urodziła się najprawdopodobniej w grudniu 2006, więc niecałe 3... Jak mi pozwoli się sfotografować to wrzucę jej fotki, ale ciężko jest, bo panicznie boi się aparatu ;p Quote
Dariette. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Carmilla napisał(a):Urodziła się najprawdopodobniej w grudniu 2006, więc niecałe 3... Jak mi pozwoli się sfotografować to wrzucę jej fotki, ale ciężko jest, bo panicznie boi się aparatu ;p Hah, a co będą do niej paparazzi legnąć :-D. No ale mimo wszystko miejmy nadzieję, że coś pofocisz Maltuśki :p. Quote
Carmilla Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Nie ma to jak z Panem na łóżeczku się wylegiwać :D Wakacje 2009 Bo Malcisz to taki psi Chuck Norris - kopniak z półobrotu rulez. Tak się kończy, kiedy zadziera się z Maltą. Quote
Dariette. Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ale fajne zdjęcia :-D. śliczna ta Twoja suńka, a ta szczęśliwa mordka tutaj zabójcza http://fc06.deviantart.com/fs47/i/2009/238/7/9/fMalta_3_by_Carmilla_Regina.jpg . Quote
Carmilla Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Tylko niestety troszeczkę się rozmazała... W sumie postaram się połączyć ten wątek z wątkiem "mojego" drugiego psa, który mieszka z moją mamą, bo nie ma sensu zaśmiecać forum dwoma. Sunny przeniosę tutaj, do Malty, bo jako że ona mieszka ze mną to pewnie o starszej będę pisać częściej :) Tutaj zdjęcie razem dwóch pieszczoch. W moim poście wyżej to czarno-białe co się pokłada przed Maltą to też Sunny. Quote
Recommended Posts