Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeklejeam post Malibu, która bardzo prosi o pomoc...Bardzo prosze o pomoc w szukaniu domu dla tego pieska!!!!!!!!!!!!
Byłam 2 tygodnie na urlopie, mąż też był nieobecny około tygodnia na działce. Moje psy były w hotelu. I wyobraźcie sobie jego zdziwienie, kiedy po powrocie na działkę (30 km od Warszawy/okolice Tarczyna) wraca, a po działce lata mały kundelek Został przerzucony przez płot. ! Piesek Max/Mały ma około 9-10 miesiecy Jest wielkości do łydki. Waży ok. 8-10 kg. Jest bardzo spragniony bliskości człowieka. Kocha wszystkich ludzi, jednakże przy jedzeniu bacznie obserwuje moje psy i powarkuje. Moja suka DDB Hera nie jest w stanie zaakceptować pieska, doszło już do kilku scysji, a kundelek nie zostaje jej dłużny. Zaczynają się regularne walki psów do których dołącza się też ślepa 12 letnia kundliczka Demolka. Nie ma wiec mowy o pozostawienia całej trójki na dworzu bez naszej obecności. Niedługo sezon działkowy się skończy , a ja w żadnym wypadku nie mogę zabrać pieska ze soba do domu. Pilnie potrzebny dla Maxa/Małego dom stały lub tymczasowy. Napewno będzie się dobrze czuł w domu z ogrodem. Piesek bardzo lubi przebywać na dworzu. Myśle że był rezydentem podwórkowym. Do domku wchodzi z ciekawości, żeby ukraść zabawke mojej wnuczki i ją zniszczyć. Jest małym łobuziakiem z wielkim urokiem. Numer telefonu 0 501 120 358
Treść ogłoszenia pisałam wczoraj , a dzisiaj sutuacja jest tragiczna. Dzisiaj Hera mało Maxa nie zagryzła. Nie mogłam ich od siebie rozdzielić. Pies piszczał , skowyczał trzymany za kark w Hery zębach.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po to żeby go w ogóle puściła musiałam jej na siłe rozdziawiać pyszczydło!!!. Tak naprawde to sama sie bałam , czy moje ręce bedą całe.!!!! W sumie wyszło tak że ja musze jechać z działki do domu z Herą i Demolka która ma ponad 12 lat , jest niewidoma i chora na cukrzycę , ledwie przbiera nóżkami , a bedzie musiała wchodzić i schodzić z 2 pietra. Mój mąż znowu nie koniecznie miłosnik psów powidział że Max możę zostać na działce 2-3 dni. Co dalej? Nie mam sumienia zawiść Maxa do żadnego schroniska Zwracam sie do wszystkich forumowiczów o pomoc w znalezieniu domu dla młodzitkiego Maxa. Zdjecia za chwile. Ula Górska

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia jak psiak zachowuje sie w mieszkaniu (utrzymanie czystosci, niszczenie, szczekanie pod nieobecnosc) i jaki jest jego stosunek do dzieci i domowego kota.
Moze cos by mi sie udalo zlatwic ale te informcje sa niezbedne.

Posted

Z wiadomości od Malibu-czystośc utrzymuje, nawet jak łazi po domku, załatwiać się wychodzi na zewnątrz, do kota ma obojętny stosunek-widziała jak kot sasiadów obok niego przechodził i nie było spięcia, ludzi kocha,nie ma w nim grama agresjji, Malibu ma dwuletnią wnusię, żadnej krzywdy absolutnie jej nie robi, tylko niszczy, jak nikt nie widzi, wynosi zabawki wnuczki z domku i rozgryza w minutę.
Nie jest dziamgotem-nie ujada bez powodu, tylko jak się coś dzieje-zostawał sam na działce jak jechali na zakupy i nie piszczał, nie szczekał..
Tyle udało mi się dowiedzieć.