Dzidtka_Gl Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 chyba mnie poniosło i za bardzo się rozpisałam ale uwierzcie warto przeczytać :))) co to był za wyjazd... a wystawa... wprawdzie jestem zmęczona, gardło mnie boli od kibicowania i krzyczenia "BRAWO" albo od "cieszenia" się z wygranych tego nie wiem ;) musze Wam to napisać ekipa Moziki (Asia i Tomek)z Mozikiem Kuba z 3 beaglami, tzn jego siostry beaglami Dzidtka z DJem (Orlane`s American Made , lhasa apso) mi poszło najsłabiej z całej trójki ale nie obrażę się jeśli co wystawę będę kończyć z takim wynikiem :))) po kolei 23.04 sobota Tomek na czas nas dowiózł co było trudne (dokładnie nie wiem bo spałam ale jak się obudziłam było wszędzie biało :// a my z Asią w różowych bluzeczkach brr na szczęście jakoś to sie stopiło i w miarę ociepliło tzn tylko w miarę) w beaglach Kuba wszystko zgarną CAC, CACIB & BOB dla psa, Zw.Mł. dla suki i najlepsze szczenię Mozik "tradycyjnie" CAC, CACIB & BOB DJ (tu się trochę rozpisze) najpierw wygrał klasę oczywiście dostał CAC i przyszło mu walczyć o CACIBA z Ch.Rosji, któremu brakowało jednego CACIBA do Intera, w rękach sędziny i v-ce przewodniczącej Klubu LA w Rosji... tak jak była dla mnie miła tak po przegranej już nie :)))) DJ CACIB, porównanie z suka i jest BOB :))) w BOG już nic ale ciężko cos tam wywalczyć w stawce 20 psów.. za to w gr VI nasi poszaleli a co niech się chwalą sami ale ja ich też :))) Billi wygrał BOG a Mozik v-ce BOG, no nic czekamy na BIS do finałowej 3 wchodzi basenji, cos jeszcze (nie pamiętam, może jak się prześpię to sobie przypomnę :) ) no i nasz beagel... ku wręcz owacji na stojąco wygrywa BILLI, bardzo nas to z Mozikami ucieszyło "mamy sponsora na wieczór" :))) jeszcze bym zapomniała suczka w szczeniętach beagel BIS PUPPY :) o wieczorze pisać lepiej nie będę... no ale czeka nas druga wystawa 24.04. niedziela oj ciężko było się wyczołgać z wyrka... to chyba ten klimat ukraiński ;) niektórzy nawet sprint w nocy uprawiali... no tego dnia nawet nie byliśmy w jednej hali, na szczęście z gr IX było dość dużo Polaków więc miałam z kim spędzić nerwowe chwile oczekiwania bo wspomniana Rosjanka jakoś już nie chciała się bratać :))) w każdym razie DJ powtórka z dnia wcześniejszego, pełen komplet CAC, wygrane porównanie o CACIB i BOB DJ NOWYM CHAMPIONEM UKRAINY plan wykonany w 100% ale to nie koniec w między czasie Kuba kosił wszystko co się dało w beaglach i tez ma CH.UA jak i Jun.Ch.UA, zdążyłam pokibicować Mozikowi i mimo marudzenia, wątpliwości a raczej kokieterii Mozikowej jak zwykle dostał wszystko łącznie z championacikiem, jego siódmym czyli MOZIK MULTII CHAMPIONEM czekamy na finały... bardzo się cieszę, ze nie mam psa w gr VI zdecydowanie Billi i Mozik sie wyróżniali na tle reszty (ale tak jest chyba wszędzie) pytanie tylko który dziś wygra ??? wymienili się dziś MOZIK BOG a Billi v-ce BOG a nam rośnie stos pucharków i worków z karmą.... no nic jeszcze za chwile gr IX, oczywiście pokazać się trzeba... dziś 19 psów... sędzia z Włoch podzielił stawkę na 2 grupy w jednej same pudle, każdy kolor i wielkość, w drugiej reszta... trochę o trwało bo każdego macał oglądał w ruchu po kole i tam i powrotem, wreszcie wybrał finałową 6 a w niej DJ!!! no pomyślałam koniec chyba tego szczęścia.. miejsc na pudle było 4... nie wiem co było 4, co było 3 ale v-ce BOG mój DJ!!!!! przegrał jedynie z pekinem, który dzień wcześniej wieczorem wygrał BIS wystawy championów (na która zresztą nam nie przyjęli psów :///) no nic kolejny pucharek i karma... czekamy na BIS a w nim oprócz Mozika jeszcze seterka irlandzka z Polski której bardzo kibicowaliśmy... 3 fila, 2 nie pamiętam co ale czy to ważne skoro BIS nasz MOZIK ???!!!! no rewelka po prostu (i jak tu nie zedrzeć gardła ???) szkoda tylko, że znowu przybyło nam karmy <hihi> a za chwile SUPER BIS, BIS z soboty nasz Billi i z niedzieli nasz Mozik... co za widok, właściwie obojętne który by wygrał puchary prawie identyczne (wieeelkie, piętrowe) i niestety znowu karma ;D tego BISa sędziowało 3 sędziów nie chce robić błędów w nazwiskach a jeszcze nie dokopałam sie do katalogu napisze tylko, ze Słowak,Węgier i Anglik po kilku rundkach i naradzie SUPER BIS DLA MOZIKA!!!! tego sie nie da opisać.... może Asia spróbuje :)) wszystko pięknie cacy ale jak my sie zapakujemy z ok 120-130kg karmy i ok 20 pucharkami małymi, dużymi, wielkimi i jeszcze większymi od wielkich ??? :))) w każdym razie jakoś sie udało uffff the end a własciwie happy end :))) Dzidtka www.dzidtka.prv.pl Quote
króliczek Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Z Wypiekami na twarzy czytałam Twój komentarz do tego co działo się w Kijowie :D .Super ,gratuluję.Trzymać tak dalej. :angel: :angel: jak już dzidtko się wyśpisz bardzo bym prosiła o stawkę shar-pei i komentarz do przekraczania granicy i przeciwciał w kierunku wścieklizny.Wybieram się na Ukrainę ale straszą mnie długimi kolejkami na granicy i kwaranntanną psa w stronie powrotnej(bez przeciwciał) Quote
Dzidtka_Gl Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 troche bylo shar pei , część imion pisana cyrylicą więc może tylko napisze ile bylo w klasach i skąd Psy 1 szczeniak Ukraina 1 junior Ukraina 1 otwarta Ukraina Suki 1 szczeniak nie wiem co to nr rej 4 juniory wszystkie Ukraina 2 pośrednia Ukraina 2 otwarta Ukraina 2 championki Ukraina i Rosja co do granicy to jadąc do nich długo staliśmy jakieś 4h, Polacy szybko nas załatwili gorzej oni ale jak zawaliliśmy ich papierami psów od razu nas puścili (tylko książeczki i paszporty, bez zaświadczeń), żaden z 5 naszych psów nie miał badań na przeciwciała :) wracając staliśmy 1h bo sie po prostu wepchaliśmy, nie przyznaliśmy sie ze mamy psy, tylko celnikom ale nic nie chcieli ani książeczek ani paszportów od razu nas puścili i Polacy i Ukraincy Quote
króliczek Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Dzięki za stawki -teraz żałuję ,ze się nie spiełam i nie pojechałam.Pojadę w sierpniu do Lwowa. :) :) Teraz Dzidtko odpoczywaj .Wieczorem Cię pognębimy o więcej szczegółów :wink: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Gratulacje! Ja już zdąrzylam pogratulować naszej super Seterce Irlandzkiej - Kim ;) Quote
Agasia Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 jejku wieelkie gratulacje :) szczegolnie dla beagle :D :D No i to pokazuje ze VI gr gora 8) Dzidtka czy moglabys cos wiecej napisac o beaglach ;) Ile bylo jaki poziom...:> Quote
Cervarius Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 gratulacje! tak jest VI grupa górą :angel: :angel: :angel: a jesli mogłabym prosić o posokowce bawarskie...z góry wielkie dzięki Quote
Dzidtka_Gl Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 Agusia napisalam Ci na gg posokowców nie było Quote
Cervarius Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Dzidtka napisał(a):Agusia napisalam Ci na gg posokowców nie było bardzo dziękuję za informacje Quote
malgosia_1 Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Dziewuszki... ale Wam zazdroszczę! Tyle wrażeń.. no i tyle satysfakcji! Super. :lol: Niestety ja majac gonczego polskiego na wystawy za granicą nie jezdzę :cry: , bo przerazaja mnie te formalnosci... :evilbat: nie wspomne o braku bratniej duszy w tych wyjazdach (zawsze to przyjemniej, weselej i bezpieczniej). Jeszcze raz gratuluje!!!!! Quote
Martyna Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Gratulacje :-))) byly moze jakies flaty?? orientujecie sie moze czy tylko raz do roku jest taki 2 x CACIB? ja z ich strony nic nie kapuje :( Quote
Dzidtka_Gl Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 oj nie wiem jakie tam sa inne wystawy i czy w tym roku jest jeszcze jakaś 2 x cacib :/ ja tez ich nie kumam :) flatów nie było Quote
Martyna Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 dzieki za sprawdzenie :-) przy okazji poprosze nasza kobitke od sprzatania to mi moze cos przetlumaczy ;-) Quote
dorotal Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 A ja poprosze o buldozki francuskie i king charles spaniel(tych pewnie nie bylo) :D Quote
Matagi Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Dzidtka :P Czy były tam akity?Jeżeli tak,napisz prosze jakie :D :D :D Quote
dorotal Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 [quote name='Matagi']Dzidtka :P Czy były tam akity?Jeżeli tak,napisz prosze jakie :D :D :D Na pewno byly 4 pierwszego i drugiego dnia. A buldozkow francuskich 10 i 14. Sama sobie odpowiadam :D Tu sa linki do ilosci psow: http://www.ksu.com.ua/doc/Rusp-uk-230405.xls http://www.ksu.com.ua/doc/Rusp-uk-240405.xls Quote
warg2003warg Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Granica 15,20 minut kolejki bardzo dłuuugie tak na 10 godzin stania. Jechaliśmy obok i przy zatrzymaniu mówiliśmy,że mamy żywe zwierzęta i nas kolejka nie obowiązuje,był później dodatek.Nikt o badania nie pytał.* naszych psów ich nie miało.Wystawa dość dobrze zoorganizowana mamy następny championat.Katalogi pożyczyłam,bedą wieczorem.Zmęczona i zadowolona. :D Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 A ja się zastanawiam czy robić te badania jak będe wyjeżdzała do Lwowa.... :roll: Quote
warg2003warg Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Nie wiem co Ci poradzić,ja sama się zastanawiam.Myślę o paru wyjazdach."Nasze" psy - 8 nie miało ich.Nie ukrywaliśmy ich.Ale następnym razem może być inaczej.Ja na razie zbieram informacje. Quote
króliczek Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Inaczej jest jeśli jedzie się sporą grupką osób -mniej podpadające.Natomiast wyjazd solo jest ryzykowny.Do jednego zawsze łatwiej jest się przyczepić niż do większego grona.Sama planuję wyjazd do Lwowa ,ale chyba jednak nie sama ,tylko z jakimś zorganizowanym busem:roll: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Zawsze możemy się umówić przed granicą i razem "zaatakować" :D Quote
orsini Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 GRATULUJE WSZYSTKIM ZWYCIEZCOM!!! :angel: :angel: :angel: :angel: Polska gora!!! Quote
.ania Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 G R A T U L A C J E !!!! :laola: Proszę o stawkę dużych pudli jeśli to nie kłopot :) Quote
Recommended Posts