staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 No i jeszcze : - PANI Ż !! - PANI K !! - PANI inna S !! - PANI P !! - PANI CH !! - PANI J !! to takie godne polecenia a z długoletnim stażem Jest jeszcze kilka "młodych",które zaczynaja,ale tez widać,ze zczynaja z GŁOWĄ !!! - a to przynajmniej z mojej strony było napisane całkiem powaznie - poprostu nie chciałam wymieniac nazw hodowli ,a tylko pierwsze litery nazwisk hodowców ,które mogłabym polecic - temat DOMINIKI potraktowałam serio ,ale widocznie to ona zrobiła sobie ze mnie JAJA ,a teraz jeszcze dostałam po garbie ,ze malo kulturalnie sie do panienki odwzwalam - no sorry winetoou :o Myslłam,ze po tym DOMINIKA zacznie cos wiecej wypytywac - ale ona tylko sarkastycznie potrafiła odpowiedziec ,wysmiac i tyle :-? Ps.DOGOMASTER raczej nie jest NOWY na dogo :roll: :drinking: Quote
Alicja Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Staff-ka , ale ja naprawde jestem w miare świeza ,bo z 25marca2005,tylko że mi Admin poknocił ,wysłał inne hasło ,no i przez chwilę byłam kimś innym. Teraz jestem sobą ale z inna datą/ zreszta dużo by opisywać/Chyba lepiej :drinking: acha , juz sie użarłam w jęzor i nie będe sie wtrącać :oops: Zreszta ja nikomu nie powiedziałam ile zaołaciłam za mojego smoka , to sprawa miedzy mna a hodowlą. :-? Quote
staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Staff-ka , ale ja naprawde jestem w miare świeza ,bo z 25marca2005,tylko że mi Admin poknocił ,wysłał inne hasło ,no i przez chwilę byłam kimś innym. Teraz jestem sobą ale z inna datą/ zreszta dużo by opisywać/Chyba lepiej :drinking: acha , juz sie użarłam w jęzor i nie będe sie wtrącać :oops: Zreszta ja nikomu nie powiedziałam ile zaołaciłam za mojego smoka , to sprawa miedzy mna a hodowlą. :-? Alicjo nie muszisz sie tłumaczyc - ja nie mówie o Tobie ,ze jestes nie - nowa :wink: ,a o DOMINICE - jak byk widnieje przy niej - DOGOMASTER !!!! Alicjo ja wiem jakie ceny były z róznych miotów w hodowli z której masz psiaka - takze dla mnie to nie tajemnica :wink: I tejze hodowli ,a przynajmniej pierwszej literki hodowcy nie było w moim spisie :wink: - a literka "S" to tylko zbieżnośc literek - :) Pozdrawiam :drinking: Quote
Olcia P. Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Witam, tak sobie czytałam te Wasze dywagacje i postanowiłam się wtrącić! Po pierwsze, pytanie Dominiki wcale nie było dziwne jeśli chodzi o średnią cene psa z rodowodem!Sami robicie rabanu jak ktoś mowi o psach bez papierów, a tu taka jazda, dziewczyna weszła na forum zasięgnąc informacji zadając krótkie i jasne pytanie. Podejrzewam, że takiej też oczekiwała odpowiedzi, wystarczyło odpisać ze w granicach zał,óżmy 800 do 4000 zł i po sprawie! To, że jest dogomasterem nie oznacza wcale, że musi znać całe forum na pamięć i specjalizowac sie akurat w astach. Ma grzywacza chinskiego i zwrocila sie do kolezanek z forum, bardziej fachowych w temacie AST, a Wy tu drogie kolezanki cos takiego! Mi sie to osobiście nie podoba!!i to bardzo... Co do wystaw, to roznie bywa jednych wciąga innych nie. Ja osobiscie, jak kupowałam swoją pierwszą majorkę, chciałam pieska z papierami, po to by miec pewnosc, ze bedzie to w moim przypadku cdb. Mogl miec wady, nie kupowalam psa wystawowego. ba! o wsytawach wogole nie myslalam kupując Kofi, zapieralam sie nawet, ze nie bede jezdzic, ze to bedzie moja ukochana maskotka...Jednak stalo sie inaczej, Kofunia zdobyła Mł Ch i Ch Pl, raz sie wygrało raz sie przegrało, tak ot bywa! Trzeba podejsc do wystaw nie jako do zyciowej sprawy, tylko na luzie, uda sie to super, nie uda sie to sie przeciez nie potne! I dlatwego tez nie rozumiem tutaj podejscia Zlosnicy, ktora wywaliła tak z grubej rury. Ale coz, kazdy ma swje priorytety i swoimi zasadami sie kieruje! Jak Kofi nie dostala 1 lokaty, wcale nie myslalam o tym, by zamknąc ją do klatki! Poza tym, nie wiecie kto tego psa kupuje i nie powinniscie z góry oceniac i zakładać najgorszego scenariusza. Staff-ka nie chcąc wymieniac na forum nazw hodowli, moglas napisac priva, polecic pare hodowli, dziewczyna by przejrzala je, pojechalaby tu i tam, widząc psy, w jakich warunkach są trzymane, porozmawialaby z wlascicielami i na pewno wybrałaby opcję najbardziej jej odpowiadającą! Uważam, że przydaloby sie tutaj wiecej dystansu i mniej nerwów! A jesli mowa o tekstach z jajem to sajonara ( takie pożegnianie jeśliby ktos nie wiedzial) było bardzo na miejscu! NARA! ( BEZ żaluzji, żeby nie było ze to moje pożegnianie tez niegrzeczne jakieś ) Quote
AMFI Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='"staff-ka"']... tego typu teksty i to ja niby jestem ta złosliwa i niegrzeczna i malo kulturalna - no cóz skoro mnie tak odbierasz Twoja sprawa - jestem jaka jestem i na żadanie kogos nie mam zamiaru sie zmieniać :wink: quote] Łoj to nie tak,wiedziałam ze nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam daru jasnej wypowiedzi i kiepsko piszę technicznie, czyli zanim wystukam to co pomyslałam, to już myslę co innego.... Nie chodzi mi o to że Ty czy Złosnica jesteście takie czy takie, tylko ze zauwazyłam ostatnio na "u nas" dogo tendencje do ataku. Trochę jakby złośliwe podejście. Nie wytłumaczy sie spokojnie człowiekowi o co chodzi, tylko zaraz docinki, żarciki czy odpowiedzi, które przez kogoś z zewnątrz (jak ktoś już zauważył dogomaniak ale nie bywajaca na bullach) mogą byc odebrane jako niegrzeczne czy ironiczne. A nie nasza misja żeby ludzi zniechęcać, powinnismy w pozytywny sposób zachęcać. Znamy swoje opinie na temat psów z papierami czy bez, wystaw czy nie etc i rozumiemy sie bez zadnych tłumaczeń, ale jak wchodzi ktoś z zewnątrz i pyta o te sprawy to zamiast klarownego uswiadowmienia nastepuje atak. O to mi tylko chodziło. Quote
Złośnica Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='Olcia P.'] raz sie wygrało raz sie przegrało, tak ot bywa! Trzeba podejsc do wystaw nie jako do zyciowej sprawy, tylko na luzie, uda sie to super, nie uda sie to sie przeciez nie potne! I dlatwego tez nie rozumiem tutaj podejscia Zlosnicy, ktora wywaliła tak z grubej rury. no właśnie w tym kontekście napisałam :-? to była odpowiedź na tekst "fajnie jest wygrywać i że koleżanka to bardzo lubi". A jesli mowa o tekstach z jajem to sajonara ( takie pożegnianie jeśliby ktos nie wiedzial) było bardzo na miejscu! a ja to odebrałam na zasadzie "bujajcie się laseczki i tak jestem mądrzejsza" zważywszy na wyskoki tej Pani na innych działach tego forum :D Quote
Olcia P. Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 a ja to odebrałam na zasadzie "bujajcie się laseczki i tak jestem mądrzejsza" zważywszy na wyskoki tej Pani na innych działach tego forum :D Złośnica, na pewno to źle odebrałaś. Troszke dziwne takie podejscie pod wlos na dzien dobry nie uważasz... Quote
AMFI Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='"staff-ka"']... tego typu teksty i to ja niby jestem ta złosliwa i niegrzeczna i malo kulturalna - no cóz skoro mnie tak odbierasz Twoja sprawa - jestem jaka jestem i na żadanie kogos nie mam zamiaru sie zmieniać :wink: [quote] Łoj to nie tak,wiedziałam ze nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam daru jasnej wypowiedzi i kiepsko piszę technicznie, czyli zanim wystukam to co pomyslałam, to już myslę co innego.... Nie chodzi mi o to że Ty czy Złosnica jesteście takie czy takie, tylko ze zauwazyłam ostatnio na "u nas" dogo tendencje do ataku. Trochę jakby złośliwe podejście. Nie wytłumaczy sie spokojnie człowiekowi o co chodzi, tylko zaraz docinki, żarciki czy odpowiedzi, które przez kogoś z zewnątrz (jak ktoś już zauważył dogomaniak ale nie bywajaca na bullach) mogą byc odebrane jako niegrzeczne czy ironiczne. A nie nasza misja żeby ludzi zniechęcać, powinnismy w pozytywny sposób zachęcać. Znamy swoje opinie na temat psów z papierami czy bez, wystaw czy nie znamy swoje charaktery czy poczucie humoru etc i rozumiemy się bez żadnych tłumaczeń, ale jak wchodzi ktoś z zewnątrz i pyta o te sprawy to zamiast klarownego uswiadowmienia nastepuje atak. O to mi tylko chodziło. Quote
staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Olcia.P. to a propo's tego co wspomniałas,ze wystawrczyło napisać OD - DO staff-ka napisał: Moge Ci jedynie powiedziec przedzial : od 600 pln. nawet do 4.000 - a reszte juz wszystko zalezne od wspomnianych wczesniej aspektów,a takze od anatomii danego szczeniecia - gdyz w jednym miocie mozesz miec maluchy za 600 jak i za 2.000 Pozdrawiam - Boże ludzie czy Wy w ogóle czytacie dokladnie wszystko wstecz :o czy tylko ostatnia strone badz to co najciekawsze - wszyscy sie nie maja wtracac przepraszaja za to - a pózniej i tak "trzy grosze" sie znajduja :roll: i okazuje sie,ze nie sa poinformowani do konca :-? ,albo nie chca być : i odpowiedz DOMINIKI : tyle to ja tez wiem...jak w kazdej innej rasie DZIEKI ZA INFO JUZ SIE DOWIEDZIALAM. SAJONARA - wyraznie podniesionym tonem (akcent duzymi literami ) i nagle takie dla Ciebie milusie = SAJONARA ,wiesz ja tak kiedys powiedziałam na odchodne człowiekowi z którym sie skłociłam nie nazarty - cholera nie pomyslałam moze ja z innej epoki jestem :wink: :lol: - narciarz :wink: :lol: :lol: :lol: co by zadośc uczynic :wink: :wink: Ps.Nie wiedziec czemu nie lubie PW pisac i czynie to juz w ostatecznosci - a z odpowiedzia zawsze zwlekam - co nie zmienia faktu ,ze na pewno odpisalabym na PW DOMINICE -ale to nie w moim interesie bylo pytac o hodowle ,a w jej ,wiec dlaczego mialam wybiegac na przeciw pierwsza :roll: Skoro ja mam jakąś sprawe czynie PIERWSZY KROK :) Quote
Olcia P. Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Staff-ka wyobraź sobie ze przeczytałam cały post z zapartym tchem, Twoja odpowiedz widzialam również i była ona konkretna, takiej wlasnie oczekiwała Dominika zapewne. nie wiem dlaczego reagujesz tak nerwow, przeciez w swojej wypowiedzi odnosnie ceny broń boże nie zarzuciłam nic Tobie! Chodziło mi o to co było po Twoim poście... Luuuuuuudzie, czy Wy naprawde musiscie sie tak przed snem stresować? To forum to nie wojna, nikt nikomu nie musi nic udowadniać! A skad wiesz, ze to podniesiony ton? Moze chciała wyraźnie napisać ze juz otrzymała odpowiedz, dając w ten sposób do zrozumienia, ze nie bedzie juz kontynowac tematu! I przestańcie sie ludzie łapać za słowka! :evil: :evil: :evil: To, że ktoś sie obraził na Sajonara, nie znaczy ze robią to wszyscy, bo nie jest to słowa uznane ani za wulgarne ani za agresywne, w pewnych kręgach mowi sie do widzenia, w innych nara a w jeszcze innych sajo-nara, proste!!!!!!!! Zycze Wam dobrej nocki, myślęze dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa. A bicie piany mi sie nie usmiecha buziaczki Quote
staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='"AMFI"'][quote name='staff-ka']... tego typu teksty i to ja niby jestem ta złosliwa i niegrzeczna i malo kulturalna - no cóz skoro mnie tak odbierasz Twoja sprawa - jestem jaka jestem i na żadanie kogos nie mam zamiaru sie zmieniać :wink: quote] Łoj to nie tak,wiedziałam ze nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam daru jasnej wypowiedzi i kiepsko piszę technicznie, czyli zanim wystukam to co pomyslałam, to już myslę co innego.... Nie chodzi mi o to że Ty czy Złosnica jesteście takie czy takie, tylko ze zauwazyłam ostatnio na "u nas" dogo tendencje do ataku. Trochę jakby złośliwe podejście. Nie wytłumaczy sie spokojnie człowiekowi o co chodzi, tylko zaraz docinki, żarciki czy odpowiedzi, które przez kogoś z zewnątrz (jak ktoś już zauważył dogomaniak ale nie bywajaca na bullach) mogą byc odebrane jako niegrzeczne czy ironiczne. A nie nasza misja żeby ludzi zniechęcać, powinnismy w pozytywny sposób zachęcać. Znamy swoje opinie na temat psów z papierami czy bez, wystaw czy nie etc i rozumiemy sie bez zadnych tłumaczeń, ale jak wchodzi ktoś z zewnątrz i pyta o te sprawy to zamiast klarownego uswiadowmienia nastepuje atak. O to mi tylko chodziło. - no dobra AMFI wszystko O.KEY :D :drinking: ALE owa DOMINIKA o która TYLE KRZYKU :roll: sama głosno zaznaczyła,ŻE TYLE TO ONA JUZ WIE (czyt.rodowód itp) ,ale pytajac nie zaznaczyła,ŻE WIE ,wiec moja odpowiedz była odpowiedzia od tej, a nie innej strony - co juz wczesniej wyjasniłam :) - poprostu odebrałam ,ze kolejna osoba która pyta o rodowód ,ale własnie nie chce z rodowodem bo mysli,ze to ten rodowód TYLE kosztuje - ja pierdziele tyle zamieszania przez jedno moze proste ,ale ZLE zadane pytanie - nie kazdy błyszczy inteligencja tak jak poniektórzy :wink: i moze nieraz trzeba takiemu komus kawę na ławę wyłozyć he ...?! Człowiek uczy sie przez całe zycie ...... :wink: :D :lol: :lol: Ps.A tak szczerze to sie dosc długo zastanawiałam czy odpowiadac- pomyslałam,a i tak zaraz mnie ktos wyreczy - chyba czułam .... :wink: ,ze lepiej zostawić bez odpowiedzi przynajmniej z mojej strony - no ,ale diabeł :evil: lubi kusic .... :angel: Quote
Alicja Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Staff-ka , ja ci się szczerze przyznam , że dopiero póżniej przeczytałam że to chodzi o ową Dominikę ,no ale ja już taka jestem trochę w gorącej wodzie kąpana .A co do tych cen to po prostu nie odpowiadam na pytanie Ile dałaś za psa ,? bo jak ktos chce kupic to niech dogaduje sie z hodowcą A to ze akurat ty znasz te ceny to mi zupełnie nie przeszkadza , bo myslę że po 1. mnie nie wyśmiejesz/ tak właśnie , bo ludzie śmieją się z pasjonatów którzy sa w stanie wybulić ileś tam zł za zwierza/ 2.z racji tego że hodujesz pieski znasz też ich wartość A tak wogóle to mi się twoje staszki podobają i wcale sie nie przychlebiam :lol: Quote
Olcia P. Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 no to łykniem bo odwykniem :D :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 OlciuP. uwierz ,ze mna przez cały ten czas nie targały żadne emocje i tak tez pozostało - nie wiem czemu cały czas mówicie,ze ja sie denerwuje :o - nie bo wiem,ze złośc pieknosci szkodzi,a ja mam jeszcze ochote podobac sie swemu chlopu - no co Wyyyyy nooooo :oops: :wink: W takim razie na noc CHLUSNIEM BO UŚNIEM :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :wink: :wink: :wink: Ps.Ja uzywam duzych liter jak chce COŚ wyraznie zaakcentowac - badz jak jestem troszke wzburzona - a swego czasu dowiedziałam sie,ze duze litery na forach dyskusyjnych to jest forma PODNIESIONEGO GŁOSU ???!!! Hmmmm ........ :roll: Dziękuje Alicjo :oops: :drinking: No ja faktycznie wiem cos na ten temat - za moja ostatnia suczke to mialabym uzywany w calkiem dobrym stanie do jazdy samochód taki no zahraniczny ... i teraz ciagnie sie ten wydatek za mna jak makaron cytujac słowa piosenki z filmu:"Wojna domowa" .. :wink: Quote
Marta Chmielewska Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Wiecie, no, Dominika to moja dobra koleżanka dogomaniacka, zreszta niemal rodzinnie powinowana przez psy :wink: i nie mogę złego słowa na nią powiedzieć. Dziewczyna sie zdenerowowała i rozumiem ją, chciała znać tylko cenę psów, koniec, kropka. a dowiedziała się, że kopie sie psy do klatek, że jej koleżanka jest głupia i na pewno zaraz cos zrobi źle. Bynajmniej ja bym tak odebrała posty. A faktem jest bezsprzecznym, że na bullowatych wszyscy, którzy nie potakują lub są nowi i głupoty piszą od razu są atakowani. Takich topikow jest całe mnóstwoi i wielokrotnie byli tacy, którzy prosili o więcej wyrozumiałości. Mnie też to denerwuje. A poza tym, może sie to komuś nie spodoba, gro posiadaczy psow z rodowodem uważa sie za lepszych od innych. Nie biora pod uwagę, że są tak małą mniejszościa w świecie zwierząt, jak tylko małą można być. Jak podają statystyki? 1 % psów w Polsce ma rodowód. Śmiechu warte. Nie żebym piła do kogoś konkretnie, ale przez ostatnie dwa lata wystarczająco sie naczytałam. Quote
Olcia P. Posted April 28, 2005 Posted April 28, 2005 Martunia popieram w 100000000% Co tam u Ciebie, masz ten internet a nic sie nie odzywasz! juz nie kochasz Olci swojej ani jej pieseczków i sie nie odzywasz do mnie buuuuuuuuuuuuuuuu ;( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Quote
Marta Chmielewska Posted April 29, 2005 Posted April 29, 2005 To ty sie nie odzywasz, paskudo pręgowana jedna :evil: wysyłam ci info na priv a tu nic! Dawaj no tu zaraz info o sobie :D Quote
Julka Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 No to ja tak obiektywnie napiszę .... odebrałam to dokładnie tak jak złośnica i staff-ka :roll: Quote
Recommended Posts