DOMINIKA Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Mam pytanko ....a mianowicie ile kosztuje AST z rodowodem. Quote
staff-ka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Rodowód kosztuje krajowy 36 zlotych eksportowy (chyba) 60 zlotych - a sam pies to juz zalezy od hodowli - rodziców psa i pochodzenia :wink: Quote
DOMINIKA Posted April 25, 2005 Author Posted April 25, 2005 ok ,ok ......chce sie dowiedziec w jakich granicach ...to nie jest moja rasa wiec nie mam pojecia o hodowcach itd itp...wiec grzecznie pytam ILE KOSZTUJE PRZECIETNIE PIES TEJ RASY. Quote
staff-ka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Moge Ci jedynie powiedziec przedzial : od 600 pln. nawet do 4.000 - a reszte juz wszystko zalezne od wspomnianych wczesniej aspektów,a takze od anatomii danego szczeniecia - gdyz w jednym miocie mozesz miec maluchy za 600 jak i za 2.000 :) Pozdrawiam :wink: Quote
DOMINIKA Posted April 25, 2005 Author Posted April 25, 2005 tyle to ja tez wiem...jak w kazdej innej rasie :) DZIEKI ZA INFO JUZ SIE DOWIEDZIALAM. SAJONARA Quote
staff-ka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 No to NARASOJA :wink: Fajnie,ze sie dowiedziałas - sorry ,ale ja nie moge pisac ,ze w tej hodowli sa po tyle w tamtej po tyle itd.to kazdego indywidualna sprawa - pytałaś ,wiec odpowiedziałam ogólnikowo - jaki jest przecietny przedzial - bo napisałabym 1.500 to ktos móglby mi zwrócic uwage np.ze bzdury wygaduję :wink: NARASKA :D Quote
DOMINIKA Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 To jest wiadoma sprawa...ze ceny sa zroznicowane :) co kraj to obyczaj. Jestem wlasnie w punkcie wybijania mojej kolezance z glowy,kupna psa bez papierow.Dlatego potrzebna mi byla cena (srednia) psa z metryka :wink: A co do dobrej hodowli AST to chyba PANI S? Quote
staff-ka Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 No i jeszcze : - PANI Ż !! - PANI K !! - PANI inna S !! - PANI P !! - PANI CH !! - PANI J !! to takie godne polecenia a z długoletnim stażem :D Jest jeszcze kilka "młodych",które zaczynaja,ale tez widać,ze zczynaja z GŁOWĄ !!! :) Pozdrawiam :drinking: Quote
MSMIMI Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 jesli twoja kolezanka myslała o amstaffie bez rodowodu to oznacza ze nie interesuja ja wystawy, a srednia cena asta moze ja wystraszyc :wink: ( 1500zł) :wink: lepiej zacząc przekonywanie od podania niskiej ale realnej ceny, a czasami asta mozna kupic bardzo bardzo tanio, ponizej 800zł nawet albo np na warunkach. napisz do stafki na priv,moze rozpuści wici wsrod znajomych ze np ktos szuka szczeniaka peta.polecam rowniez zielone forum o astach. Quote
DOMINIKA Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 Ja ja namawiam tez na wystawy :oops: :wink: .....mowie jak to fajnie jest wygrywac-co ona uwielbia... :lol: Jak juz sie zdecyduje na szczena to sie zglosze -obiecuje :D Quote
Złośnica Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 DOMINIKA napisał(a):Ja ja namawiam tez na wystawy :oops: :wink: .....mowie jak to fajnie jest wygrywac-co ona uwielbia... :lol: hahahaahaha :lol: no jasne , że fajnie, a czy na porażke też jest przygotowana ? :evilbat: czy może jak przegra to wkopie psa do klatki bo to będzie jego wina :evil: 0X Quote
DOMINIKA Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 WSTALAS LEWA NOGA??CZY JAJA SOBIE ROBISZ :lol: Quote
MSMIMI Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 tak to sie z reguly rozwija- najpierw sie chce psa, potem sie szuka ale bez papierow, bo po co ci snobistyczny rodowod - potem albo sie kupuje na gieldzie czy alegro lub od pseudohodowcy ktory wykorzystuje niewiedze ludzka, albo.. albo poglebia sie swoja wiedze nie decudujac sie za szybko na nic. i to jest wlasnie moment najwazniejszy. jedni okazuja sie ignorantami,inni sa niecierpliwymi idealistami,a inni poszerzaja horyzonty. (ps. 2,5 roku temu chcielismy psa do kursu PO i myslelismy ze bulterier to bedzie swietny wybor :evilbat: jak widac to bylo tylko chwilowe zaćmienie :D przechodzi sie w stadium psa z rodowodem ale peta, potem sie jedzie na wystawe popatrzec, potem sie zaczyna samemu porownywac psy i dostrzegac szczegoły, ktorych sie kiedys nie widzialo i rodzi sie mysl ze fajnie byloby miec ladnego psa i pojezdzic z nim na wystawy, wszak milo jest zapewne stanac na ringu ze swoim psiakiem i zawsze to powod aby spotkac sie z ludzmi i niebanalny pomysl na wekend. rozmawia sie z hodowcami i jedzie na kolejne wystawy. zacyzna sie orientowac mniej- wiecej- ktore hodowle sa topowe, jakie skojarzenia obiecujace sa w najblizszych planach.. dyskutuje sie w internecie i gg z ludzmi zakreconymi na punkcie rasy, wymienia maile z hodowcami... wiedza sie powieksza. w koncu po rozeznaniu terenu kupuje sie psa z jakiegos fajnego ambitnego krycia, za cene znacznie przewyzszajaca tą w planach sprzed pół roku i zaczyna sie prawdziwa zabawa :) przy czym obowiazkowo uswiadamia sie kolejnych zielonych jak nas kiedys uswiadomiono :wink: zycze wszystkim zielonym aby nie poprzestali na pierwszym etapie i nie kupili psa z gieldy. jesli wystawy kogos nie kreca- sa psy niewystawowe tylko z powodu np. koloru, jesli sie nie myle to u astow chodzi np. o ilosc bieli. jesli namawiasz kolezanke na wystawy- zycze wam aby jej przypadek byl zgodny z modelem powyzej. albo z tym modelem wlasciciela psa wystawowego albo tym wlasciela psa na kanape z rodowodem za wspomniane 600 zł. Quote
MSMIMI Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 a ty magda idz pisz magisterke :evilbat: :diabloti: Quote
Złośnica Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 DOMINIKA napisał(a):WSTALAS LEWA NOGA??CZY JAJA SOBIE ROBISZ :lol: nie! napisałam to całkiem poważnie ! jak ktoś LUBI WYGRYWAĆ to chyba taki sport jak wystawy nie jest najbardziej odpowiedni, bo prawie wszystko zależy od sędziego. I na szczęście rzadko, ale jednak się to zdarza, że po przegranej pies ląduje z impetem w kennel klatce bo wg właściciela to była psa wina, że przegrał. Smutne, ale prawdziwe 0X Quote
MSMIMI Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 no to jak to dobrze ze lukier dostal caciba ostatnio, uff :lol: :wink: :fadein: Quote
DOMINIKA Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 To juz nie moja brocha jakiego psa sobie kupi.....jej cyrk jej malpy. Z bojowymi miala juz do czynienia...nie jest jakim lajkonikiem :wink: A czy go bedzie wystawiac czy nie to jest mi egal... Tylko jej odradzam kupna w pseudo hodowlach...tylko dlatego bo taniej.. :-? stad padlo moje pytanie PO ILE .... Kolezanka luger cos tam cos tam ....sie podniecila za bardzo i juz probuje mi tutaj cos wmawiac i udowadniac...jakies klatki :o OLAL Quote
Złośnica Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 DOMINIKA napisał(a): Kolezanka luger cos tam cos tam ....sie podniecila za bardzo i juz probuje mi tutaj cos wmawiac i udowadniac...jakies klatki :o OLAL widze, że masz problemy z identyfikacją imion :lol: nic nie wmawiam i nie udowadniam! Zinterpertowałam tylko to co napisałaś a propos WYGRYWANIA. AST to nie grzywacz , że weźmiesz pod pache i jazda. Stąd wspomniałam o kennel katce w kontekście wystaw, ale widzę , że Tobie temat obcy i lajkonik jesteś :lol: Quote
DOMINIKA Posted April 26, 2005 Author Posted April 26, 2005 No to mi dogadalas :lol: Mysle ,ze juz sie dowiedzialam wszystkiego co mnie interesowalo. Dziekuje i pozdrawiam: Ps. MOZNA ZAMKNAC TEMAT :) Quote
staff-ka Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 :lol: :lol: od ten tegujcie sie od LAJKONIKÓW bo LAJKONIK jest WYŁACZNOSCIA GRODU KRAKA !!!! :wink: A tak w ogóle to stasznie buńczuczna ta DOMINIKA - mnie - tez myślała ,ze po rajtuzach pojechała hahaha :wink: Ale ja to nie z takimi ludziami miałam do czynienia - no i skoro uwaza ,ze najlepsza w AStach to PANI S - to powodzenia :wink: A kichał Michał - jak to sie mówi - MASZ CO CHCETA :D Jedno jest SPOKO,ze wybija kolezance z głowy BEZRODOWCA :D :D :drinking: Quote
AMFI Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 To chyba nie DOMINIKA jest tu drażliwa, tylko Wy Drogie Panie stałe bywalczynie. Zagląda dziewczyna spokojnie, zadaje, może źle sformułowana pytanie, ale wyjasniając przy okazji, że w celu namówienia kogoś na psa z hodowli a nie z tektury pod stadionem czy wystawą a Wy zaraz na nią napadacie że cena to ....a pani S (myślisz że chodziło o Ciebie Staffko? a niby dlaczego?) to... a ona pewnie wkopie psa do pudła. luzu troche Panienki, zaufania i kulturki. Można grzecznie komuś odpowiedzieć czy wyjaśnic o co chodzi z tymi cenami (ja rozumiem Cię Kaśka, że pytanie o cenę wkurza) i nie wylewac od razu kubła z zimną woda pt co zrobisz jak przegrasz, przygotuj się na najgorsze i czy twoje nerwy to wytrzymają. Staram się nie zabierac głosy w takich dywagacjach, ale juz któryś raz widzę tyu taką akcje, że wchodzi ktos nowy na forum i dostaje kopa złośliwości. Dla stałych bywalców dogo pewne sprawy są oczywiste, ale pomyslcie, że od czegos trzeba zacząć szukając psa. a od czego się zaczyna ? Od hodowli i ceny jaka trzeba przybulić. :roll: Quote
Złośnica Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 [quote name='AMFI']....a pani S (myślisz że chodziło o Ciebie Staffko? a niby dlaczego?) na pewno Staff-ka nie pomyślała o sobie, wszak w jej KG wylano jej kubeł zimnej wody na głowe pisząc, że żadnego ładnego ASTa nie wyhodowała :wink: :lol: luzu troche Panienki, zaufania i kulturki. Można grzecznie komuś odpowiedzieć czy wyjaśnic o co chodzi sorry...ale nasze wypowiedzi były "z jajem" i na dodatek od pewnego momentu na poziomie samej autorki postu z zapytaniem. A zaufanie... :roll: za dużo sprzecznych informacji odczytałam z postów tej osoby... Quote
Alicja Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Masz rację Amfi .Twoim postem wyciszyłas ten hałas który promieniował w tym temacie .Głupio się czuje osoba która momentalnie zostaje ,,zakrzyczana,,.Zresztą nie kazdy posiada dar ,,lekkiego pióra,,no i wrzeczywistości bywa tak że chcemy by coś zabrzmiało inaczej , ale to jak z instrumentem czasem brzmi nie tak .Wiem że cena to niezręczny temat ,ale są to realia ,no a dziewczyna chciała się poradzić w jaknajbardziej kompetentnym kręgu.A że się zaogniła ,atak to też forma obrony.Nie chciałam pisać z tego względu że jestem tu w miarę ,,nowa,, ,ale też nie chciałabym nigdy znależć się w takiej sytuacji.Dziewczyny trochę spokoju , jużWiosna :wink: Quote
staff-ka Posted April 27, 2005 Posted April 27, 2005 Kochana AMFI :o :o po pierwsze zobacz,ze DOMINIKA jest juz kupeęę czasu na dogomani - to pierwsza sprawa :wink: Druga to MOJE NERWY od dziecka nie takie błachostki musiały wytrzymac ,wiec o to sie nie martw :-? A po TRZECIE gdzie ja złośliwie niby cokolwiek napisałam :o ,ze zaczełam od CEN RODOWODU - przykro mi bardzo PRZEWAZNIE ludzie tu na dogo pytaj ILE Z RODOWODEM ,po czym jak sie cene napisze to mówia ze dzieki po co przeplacac za PAPIER :-? - wiec zaczełam ILE to kosztuje ten PAPIER i tyle - nie zauważyłam abym cos nie tak zrobiła - gdyby DOMINIKA napisała do mnie PW odpowiedziałabym IDENTYCZNIE - gdyz TAK a NIE INACZEJ odebrałam zapytanie :wink: .Przykro mi bardzo ,ze ktos nie potrafi dokladnie sprecyzowac - zawsze mogła zazanaczyc,ze jest w temacie odnosnie rodowodów i byłoby po kłopocie - ja nie jestem iluzjonistom i nie potrafie wyczarowac tak ,aby zrozumiec wszystkich wirtualnie :-? . Nastepna kwestia to akurat PANIA S odebrałam jako hod.spod Waraszawy i to akurat pytanie wydawało mi sie najmniej złosliwe :roll: (widocznie skoro jest inaczej to ja sie pomyliłam,a Ty dobrze odebrałaś iluzje...)- bardziej to mnie wkurzyło SORANAJA i tego typu teksty i to ja niby jestem ta złosliwa i niegrzeczna i malo kulturalna - no cóz skoro mnie tak odbierasz Twoja sprawa - jestem jaka jestem i na żadanie kogos nie mam zamiaru sie zmieniać :wink: Ja tez mam zdanie wyrobione o niektórych i zyje sobie nadal - a Tobie AMFI życze wiecej dystansu równiez - na niektóre sprawy :wink: Pozdrawiam :D Ps. DOMINIKA napisał: Kolezanka luger cos tam cos tam ....sie podniecila za bardzo i juz probuje mi tutaj cos wmawiac i udowadniac...jakies klatki OLAL - to jest niby bardzo KULTURALNY TEKST skierowany do Złosnicy :roll: :roll: Quote
Recommended Posts