Erazm Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dobrze, ze wszystko staracie sie wyjasniac na forum. Generalnie tez jestem za tym, zeby pies przeszedl szkolenie u doswiadczonego z boksiami po przejsciach, poza tym z doswiadczenia wiem jak ciezko jest znalezc ten wlasciwy dom, jak ludzie potrafia byc obludni i jak potrafia mydlic oczy( mnie tez sie zdarzaly nieudane adopcje). Oczywiscie, ze pokryje koszty hoteliku, choc go oferujac mialam na mysli moj zaprzyjazniony gdzie koszty sa mniejsze mimo, ze prowadza go tez osoby, ktore szkola psy no i byl boks wewnetrzny. Sventata nie mozna oczekiwac, ze fundacja pokryje koszty dojazdu, przejazdu itp. fundacje to nazwijmy rzecz po imieniu- instytucje zebracze, zyja z datkow, nie kazdy pies znajdzie sponsora, ktory nawet w czesci pokryje jego koszty utrzymania, zadna uczciwa fundacja pro zwierzeca nie dorobila sie fortuny. Moze przemyslisz swoja decyzje? Mam doswiadczenie z paroma fundacjami specjalizujacymi sie w rasach i przyznam sie, ze bardzo pomogli Quote
aicrew Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Hahaha....A Stasiu w ramach hoteliku nie zrobi psu szkolenia...? Quote
Sventata Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 jestem zła na siebie, że dałam sie zmanipulować oraz sprowokować. Nie będe brała udziału w dyskusji, która nic nie wnosi.Też mam swoje życie i sporo własnych zajęć aniżeli patrzenie sie w monitor i odpisywanie na prowokacyjne teksty. Quote
kamilqax95x Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 widzę ze poniektórzy sie czepiają Sventata .... zamiast sie tu gorączkować i wymądrzać weścię wielkiego psa pod swoją opiekę i wtedy komentujcie ... bo to nie jest łatwe powinniście się cieszyć że nie jest w schronisku bo jak ktoś napisał by był wysłany do Niemiec i na dodatek bez kastracji .... staje w "obronie" Sventata bo kilka osób się na nią rzuciło jak "sępy" a nie podejmą się tego co ona (nie mówię o wszystkich) Quote
Sventata Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zamiast fafelki to nastawia dooopke do całowania :cool3: Ambi jest aniołkiem w porównaniu do mojej Wariatki. Moja znudzona szkoleniem szukała patyczków do zabawy, bawiła sie trawą a jak sie odwrociłam i zrobiłam pare kroków- zanim się odwróciłam to zwierze wisiało mi na plecach :diabloti:, natomiast pręgus pilny uczeń. Mi się wydaje, że nie ma 4 lat, tylko 2 co najwyżej 3 lata. Zęby śnieżnobiałe bez nalotów, a z zachowania istny szczeniak :) :loveu: Quote
Sventata Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Pies oczywiście idzie do adopcji, na zabieg kastracji też będe sie umawiać z weterynarzem, możliwe że w przyszłym tygodniu. Quote
Cudak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Czyli kastrowany będzie w nowym domu, na koszt nowych opiekunów? Quote
Sventata Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zapewne tak, tak będzie zawarta umowa adopcyjna i umówiona wizyta u weta. Quote
Cudak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Trzymamy w takim razie kciuki i czekamy na zdjęcia z nowego domku :loveu: Quote
aicrew Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Cudak']I to jest jedyny plus "adopcji" zagranicznych - święty spokój :evil_lol: (ale tylko dla tych, którzy nie przejawiają zainteresowania dalszym losem psa). Nie wyrywaj moich słów z kontekstu ...żałosne..... Quote
Cudak Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Nic z kontekstu wyrwane nie zostało, ale sprostuj, jeśli uważasz, że źle zrozumiałam. Quote
chita Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 aicrew napisał(a): ...żałosne..... wybaczcie, ale zalosne to sa wlasnie posty ktore nic nie wnosza do watku a celowo podburzaja atmosfere, Sventata chyba jest dorosla i wie co robi a jezeli sie nei dogadala z fundacja to organizujcie zbiorke na dogo a nie wywalacie na klawiature swoje chore frustracje, niby jej bronicie i chcecie pomoc a wlasnie w ten sposob manipulujecie :madgo: aczkolwiek taka ****** rzeczywistosc ze Fundacje maja dziesiatki podopiecznych i nie moga przystawac na stawiane im warunki ale moze Ci co nie maja moherow nie sa w stanie tego pojac bo im wiatr resztki rozumu powywiewal:cool1:radze sie przed zima w beret zaopatrzyc:diabloti: z niektorymi sie podobno nie dyskutuje-zeby nie zostac sprowadzonym do pewnego poziomu i pokonanym doswiadzczniem;) Sventata trzymam kciuki aby decyzja tego domku podobnie jak nie wywozenia psiaka byla sluszna,tylko tyle moge:thumbs: Quote
aicrew Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Cudak']Już wkładam moher, ale czekam jeszcze na sprostowanie od aicrew, może jej wypowiedź miała jeszcze inny, ukryty kontekst? :cool3: Może przy okazji wyjaśni nam swoją definicję moherów? Na razie zgaduję- zwolennicy kastrowania psów i sterylizowania suk? A może...przeciwnicy wywożenia psów za naszą zachodnią granicę? A, że niby ja jestem przeciwna? Dobrze wiedzieć, dzięki, że mnie poinformowałaś. Za naszą zachodnią granicę nie można,ale za wschodnią do biedaków z Ukrainy już tak?? Nie wiem ,czy to wasz uraz po pierwszej, czy drugiej Wojnie Światowej, ale powiem wam, że te czasy już dawno mineły. Quote
wellington Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 aicrew napisał(a): Za naszą zachodnią granicę nie można,ale za wschodnią do biedaków z Ukrainy ?? Czy polskie psy ida na wschod takze ??? Przeciez tam bida i nie da sie zarobic, wiec co za sens ? Quote
aicrew Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 wellington napisał(a):Czasy moze minely, ale uraz pozostal - do zachodu i do wschodu :diabloti: Oczywiscie w KONTEKSCIE psow :eviltong: (zeby mi tylko ktos czegos znowu nie wyrwal.....:mad:) Ach tak zapomniałam że w Polsce mamy same superextaśne domy , dla wszystkich starych i młodych psów a schroniska też są boskie i nie ma potrzeby wadoptowywania psów za granice. Quote
dii Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dałam ogłoszenia :Pies.pl Wyszukiwanie na GS24.pl http://www.polskastrefa.eu/ogloszenia/bokser_szuka_domu_233838_13340.html http://www.pineska.pl/?controlCode=8afeeca7e2b0688b2f016d824b4fbd00&id=66550&do=confirm Ps. Mam prośbę o niezaśmiecanie tego wątku "złotymi myślami" niewnoszącymi nic do tematu. Quote
Faro Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 chita napisał(a):........... Sventata chyba jest dorosla i wie co robi a jezeli sie nei dogadala z fundacja ........ Swentata stanowisko i propozycję fundacji zna (zresztą została ona i tu przedstawiona więc jest "ogólnie" znana, a ja nadal podtrzymuje, że jest to konkretna propozycja) -jesli będzie chciała skorzystać z niej w całości lub części - kontakt do fundacji zna również. Quote
chita Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Faro napisał(a):Swentata stanowisko i propozycję fundacji zna (zresztą została ona i tu przedstawiona więc jest "ogólnie" znana, a ja nadal podtrzymuje, że jest to konkretna propozycja ) -jesli będzie chciała skorzystać z niej w całości lub części - kontakt do fundacji zna również. ja równiez uwazam ze jest konkretna i szczerze mowiac nie wyobrazam sobie nawet lepszej a uwierzcie krew mnie zalewa jak czytam posty co niektorych kompletnie pozbawione szacunku dla ciezkiej pracy innych:angryy: Quote
LALUNA Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Prosiłabym o posty bez docinków, bo i tak wylecą do śmietnika, więc szkoda Waszej i mojej pracy. Dziękuje Quote
giselle4 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Sventata napisał(a):Pies oczywiście idzie do adopcji, na zabieg kastracji też będe sie umawiać z weterynarzem, możliwe że w przyszłym tygodniu. Czytam ,czytam i bardzo Ci dziekuje za wszystko co robisz.....:loveu: Quote
Sventata Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dzięki Erazm i Dii hotelik został opłacony 14-29. września: Erazm 200zł Dii 30zł Dziękuję za wsparcie. Quote
dii Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Sventata to ja dziękuję , że opiekujesz się Ambim :calus: Oby ten piękny chłopak w końcu znalazł swój dom :help1: taki kochający :p Quote
Recommended Posts