Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saska jeśli zgadzasz się na wizytę przed/po adopcyjną pisz gg 10190787 albo e-mail sylwia39@gmail.com

Możesz zabrać psa bezpośrednio ze schroniska, ale wtedy my nie mamy pewności do jakich psiak trafil warunków, a po wizycie oferujemy pomoc w razie gdyby psiak sprawiał problemy itp.

Dzwoniłam i psiak nadal jest w schronie.

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że tutaj domek się szykuje... Wiem o tym spanielu, widziałam go i poznałam. Szczerze? uważam, że on najpierw powinien trafić do doświadczonego DT a dopiero potem do DS. To psiak dosyć trudny i nie polecam go do kogoś, kto nigdy nie miał takiego psa. Rybka_39 jak możesz to przeprowadź wizytę u tej pani ok? Saska czekamy na wieści

Posted

Nic na siłę, Pani się do mnie nie odezwała, a w schronisku każdy kto ma dowód może zabrać psa, tak więc ja nie mam takiej mocy by zmusić kogoś do wizyty- schronisko nie zawiera tego w umowie, co innego jakby pies był na DT, ale nie jest.

Mimo wszystko czekam na wieści, saska możesz też dać DT dla tego spanielka, w razie czego służymy radą, ale wiesz pamiętaj by nie brać psa jeśli wiesz, że możesz nie dać rady, ja nie wiem jakie konkretnie ma problemy ten pies, Daria możesz rozwinąc?

Posted

to jest pies jednego pana, jest strasznym zazdrośnikiem. Jeśli wybierze sobie w rodzinie jednego członka, to innym ludziom nie będzie pozwalał dotykać tego człowieka itp. Powinien zająć się nim doświadczony behawiorysta

Posted

Witajcie, następnego dnia pojechalam do schronu w Sosnowcu.
Nigdy w schronisku nie byłam, straszny widok, smutek i po prostu płacz.

Pomimo tego, że chciałam zaadoptować cocker spaniela do domu wrocilam
z innym psiakiem. Wziełam sredniego 2letniego kundelka. Pomyslalam, że ktos prędzej zaopiekuje się rasowym pieskiem, który wyróżnia się na tle innych psów, niż kundelkiem - jakich jest pelno.
Z Milionem, tak go nazwalismy jezdzimy teraz codziennie do weterynarza, żeby wyleczyć różne wirusy, narazie nie odwiedzamy nikogo, żeby nie zarazić innych psiakow z rodziny.

Jest bardzo nieufny. Czasami widać niewielkie oznaki radosci i chęć zabawy, generlanie nas obserwuje, zachowuje się z dystansem, nie merda ogonem jeszcze.

Milion po kąpieli :)

Chyba w schornisku została jego siostra lub brat, bo drugi psiak też był bardzo do niego podobny. Pan ze schroniska niestety nei wiedział dlaczego się tutaj znalazły.

Posted

Dziękuję Doda za odwiedzenie wątku, pytaj pytaj trzeba dać psiakowi szanse... jemu szybko trzeba coś poszukać, pamiętacie Maksa- 5 letniego kaukaza, który został w schronie uśpiony z powodu niby agresji? z tym cocerem może stać się to samo, niestety...

Posted

Kto z Was mógłby zadzwonić o doświadczone DT do tej fundacji:
ProFus- nr. tel 664 768 580 ? może by coś pomogli? ja niestety w tej chwili nie mam ani grosza na karcie...

Posted

dario, tak pamietam.
Moze trzeba tu zaprosic milosniczki cockerow? EDIT: -> zrobione, wysłałam PW do kilku cioteczek od cockerów z linkiem do tego wątku.
czy pies ma jakies ogloszenia?

Posted

Dzięki allegro zwierzaki znajdują domki.
Wszystkich chętnych trzeba sprawdzić dokładnie - wizyty przed i po adopcyjne. Zarejestrowałam się na forum cockerów, były tam kilka ogłoszenia 'przygarnę spanielka' wysłałam mejle i zobaczymy.. a teraz, za chwileczkę, tego spanielka dodam na forum spanieli..

edit: dodany.. chciałam zrobić mu alegratkę, tylko ze lepiej byłoby gdyby zdjecia byly lepsze. Czy wolontariusz w sosnowieckim schronie nie mógłby pieska wyprowadzić na spacerki i porobić zdjęcia?

Posted

Wczoraj wraz z Dodą nazwałyśmy pieska- Tiko, bo jak wiadomo imię jest potrzebne do ogłoszeń:
adopcje.org
pineska
animalia

tutaj krótki tekst do ogłoszeń:

TIKO- to 4 letni piesek razy COCER SPANIEL ANGIELSKI maści rudej. Psiak jest odrobaczony i zaszczepiony. Szuka odpowiedzialnego domku, znającego specyfikę rasy. Tiko jest psem jednego pana. Toleruje inne pieski i suczki.
WARUNKIEM ADOPCJI TIKUSIA JEST PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ< KASTRACJA PIESKA I SZKOLENIE W ZAKRESIE POSŁUSZEŃSTWA!!!

Posted

wczoraj wyslalam mejle do zainteresowanych osob (dali ogloszenie na forum spanieli ze chca przygarnac) i dzisiaj dostalam 2 mejle, dwa aktualne!! nadal szukaja... odpisalam, dalam zdjecie pieska, teraz trzeba trzymac kciuki !!

Posted

Jedna odpisała, ze pies jest piekny, spytala gdzie jest obecnie.
Poprosiłam o nr tel kom, jak dostane to kto z was zadzwoni do niej w tej sprawie? Jestem osoba nieslyszaca wiec zadzwonic nie moge.