Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja zaglądam jak tylko mogę. Byłam wczoraj wieczorem. Dziś przeraźliwie lało ale na razie nie mam jak się wyrwać z domu. Próbowaliśmy na maluchy które sa u mnie i suke zwabić i małego ale nic z tego....

Posted

Miałysmy identyczna sytuację. Nasze maluchy siedziały w rurze przepustowej pod wjazdem do lasu, taki mały mostek. Nic nie dalo wabienie, wykurzanie ich dymem, dosłownie nic. Zrobilyśmy tak zwany wycior, dlugi kij,( belka - na końcu poprzeczna deska owinięta szmatą. U wylotu rury staneła osoba zmykająca jej wlot workiem. Udalo sie. Nie wiem czy w Waszym przypadku mozliwe jest dotarcie do wylotu rury i czy ona jest prosta ?

Posted

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Basiu drugi koniec rury jest zasypany piachem, w zamiarze mamy go odkopać. Rura jest prosta...tylko...na samym środku szersza a potem znów się zwęża... Dziś w nocy tam podjadę znów (w nocy bo nie chcę robić w dzień atrakcji...czym mniej osób z okolicy o niech wie tym lepiej)

Posted

witam!jestem kasia 30lat...Chciałbym sie dowiedziec jaku piesków .Mam grupe sześcioosobową która pomaga zwierzętom jak może..szukamy im domków jestesmy wolontariuszami...rozwieszamy ogłoszenia mamy profil na nk o nazwie,,zwierzęta Potrzebują Pomocy!!'' ?prosze o kontakt pod nr gg 2338810..lub na nk pod wyżej wymieniona nazwą.Za wszystko z góry bardzo dziekuję i Pozdrawiam serdecznie:);)

Posted

agata-air napisał(a):
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Basiu drugi koniec rury jest zasypany piachem, w zamiarze mamy go odkopać. Rura jest prosta...tylko...na samym środku szersza a potem znów się zwęża... Dziś w nocy tam podjadę znów (w nocy bo nie chcę robić w dzień atrakcji...czym mniej osób z okolicy o niech wie tym lepiej)

Jak dluga może być ta rura ? jeżeli zdecydujecie się na nasz sposób to dodam, że my zrobilismy coś w kszatałcie tłoka zakończonego poprzeczką taką nieza dużą nie za mała taką aby sie nie blokowała i aby psaki nie przeskoczyly przez nią. To byl jedyny sposób, który okazał się skuteczny. Nasze psiaki dokarmialismy w tym schowku ponad miesiąc. Były bardzo dzikie do tej pory zachwują sie jak lisy.

Posted

witamy!piszemy w sprawie szczeniaków w rurze jak u nich?udało sie je wyciągnąć?to nasz nr gg 2338810 bardzo prosze o kontak a co do suni szukajcie suki..jeżeli pieski sa w tej rurze nadal pwenie sunia pójdzie ich szukać....Ona napewno bardzo cierpi pomóżcie jej.. mamy rowniez profil na Nk,,zwierzęta potrzebuja Pomocy''i ktos poddał pomysł przeciąc rurę dla mnie to bardzo ryzykowne i niebezpieczne ale czekam na odpowiedż

Posted

Dokładnie. Teraz musimy ją łapać bez środków farmakologicznych bo jesli nie wyjmiemy szczenika to nie możemy jej zabrać, a jak go nakarmiłaby po lekach to byśmy go zabili. Rura ma ok 4m.

Posted

witam pani Agato..witam wszystkich .szukajcie tej suni wieże że maluszki uda sie wyciągnąc z tej rury...napisze tak jak poszukiwaniabyłą pani ta dzisiaj?proszę o jakis kontakt..znalażła sie pani która chce zaadopotwac jedengo szczeniaczka.....:multi:jeżeli jest to możliwe..prosze o odpwoiedż.napisałam juz do pani Agaty na pw;)czekam na odpowiedż

Posted

Agata, ale woda była przy wejściu? Tzn, czy było widać wilgotny piach?
Kasiulek, skąd jesteś? Może wspólnie zorganizujemy akcję kopania. Wykotłujemy tą rurę i wtedy malucha wytrząśniemy - kurde.

Posted

luka1 napisał(a):
Agata, ale woda była przy wejściu? Tzn, czy było widać wilgotny piach?
Kasiulek, skąd jesteś? Może wspólnie zorganizujemy akcję kopania. Wykotłujemy tą rurę i wtedy malucha wytrząśniemy - kurde.

Piasek był wilgotny, ale nie wydaje mi się, że środek zalało, nie na tyle, żeby się utopił (i w czasie burzy pewnie był z suką). Bardziej boję się o np. zaplenie płuc. Deszcz, cały dzień zimno...