Paulina87 Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Czy wystawiając psa musi on mieć koniecznie ringówkę? A jeśli nie to jaka obroża i smycz są dopuszczalne jeszcze? I czy jeżeli pies ma założoną ringówkę to czy jest bardzo duża możliwość że jakoś sie z niej wywinie i ucieknie czy ten zacisk trzymie mocno? Dodam ze mam suczke husky którą zamierzam po raz pierwszy wystawiać wiec jestem kompletnie zielona w sprawach wystawiania bo do tej poty byłam tylko obserwatorem. Quote
rysiczka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Nie musisz koniecznie wystawiac na ringowce,jedank to efektowniej wyglada.Mozesz wystawiac na czym chcesz.Co do ucieczki z ringowki-wszystko moze sie zdarzyc. :wink: Najlepiej oswoic i nauczyc sunie chodzic w ringowce a wtedy nie bedzie problemu.Nie jestem pewna ale wlasciciele ras pierwotnych chyba preferuja ringowki. Quote
Paulina87 Posted April 25, 2005 Author Posted April 25, 2005 Mam jeszcze jedno pytanko a nie chce zakładać nowego tematu :oops: Czy do klasy pośredniej wystarczy metryka i papierek że rodowód jest w trakcie wyrabiania... czy musi już być on wystawiony? I jeszcze na czym polega ta klasa pośrednia? Czy ona też sie liczy do zaliczania wystaw dla uprawnień hodowlanych?? Quote
rysiczka Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Do klasy posredniej potrzebny jest juz numer rodowodu,tylko w mlodziezy dozwolna jest adnotacja w przygotowaniu.(Moze jednak zapytaj oddzialu w ktorym bedziesz zgalasz psa czy zgodza sie na adnotacje w przygotwaniu?)Klasa Posrednnia liczy Ci sie do hodowlanki,championatu. Quote
Recommended Posts