Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten piesek został pokazany tydzień temu w programie tv "Interwencja" jako jeden z wielu przypadków ludzkiego okrucieństwa. Lisek przebywa w schronisku w Radomiu. Trafił w okropnym stanie, w jego szyi wrośnięty był głęboko drut, który pewnie kiedyś służył jako obroża, piesek rósł i wiadomo co było dalej. Lisek był operowany, "obrożę"usunięto, rana wokół szyi była głęboka. Ten biedny psiak nie wiadomo co jeszcze przeżył, panicznie bał się ludzi, wciśnięty w klatkę, trząsł się i bał się nawet spojrzeć na człowieka. Dzięki pomocy psychologa i pracowników, psinka nabiera zaufania do ludzi, za to co przeżył chcemy wynagrodzić mu wspaniałym domkiem u miłośników zwierząt, może wspólnie nam się uda....

Oto Lisek

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie cudo z niego :loveu:, musi znaleźć super domek, dużo ludzi lubi rudzielce.
Na 3. zdjęciu ma bardzo czerwone lewe oczko, czy juz jest lepiej?

Posted

Nie wiem, zapytam w pn, zastanawiam się czy te oczy nie wyglądają tak z ucisku.....biedne maleństwo, jak bardzo musiał cierpieć...

Posted

red, dzisiaj - najpóźniej utro zrobi e mu ogłoszenia - tekst z 1-go postu jest chyba dobry do ogłoszeń.
ile on ma lat?
Naprawdę ma specyficzną urodę - jest taki nietypowy. Mam nadzieję, że to pomoże mu szybko znaleźć dom...

Posted

Rudy Lisek daje drugą szansę ludziom

Czy bycie człowiekiem to pozwolenie na zadawanie cierpienia?
Tak na pewno myślał Lisek, mały piesek z interwencji - przez długi czas trzymany na łańcuchowej obroży, która - gdy rósł - wrastała w jego skórę.

Lisek został uratowany przez wolontariuszy, łańcuch został wyjęty z jego ciałka. Pozostała za to głęboka rana szyi i paniczny lęk przed człowiekiem. Dzięki pracy zainteresowanych jego losem osób i psiego psychologa, Lisek powoli przekonuje się do człowieka i szuka nowego domu, gdzie mógłby znaleźć tylko miłość i ciepło.

Jeśli wzruszył Cię jego los i chcesz go przygarnąć, skontaktuj się z wolontariuszami:

(dodać dane kontaktowe)

------------------------------------------------------------------------

To tekst na szybko, można używać na zmianę z tym z pierwszego postu.

Jeśli będziecie chciały, mogę zrobić dla Liska "wywieszkę" (ogłoszenie do wywieszenia, ze zrywanymi telefonami), tylko będę potrzebować danych kontaktowych. Kontakt przez PW.

Lisku, do góry!

Posted

Piękny jest Lisek - wygląda bardzo pociesznie (pominąwszy strach :-(). Zastanawiam się, czy jego tarczyca jest zdrowa. Tak się pomądrzyłam, bo ma jakby lekki wytrzeszcz. Mam jednak nadzieję, że to taka uroda.

Posted

Przykładowe ogłoszenie Liska
http://owi.pl/ogloszenie/Malenki_Lisek-ofiara_ludzkiej_bezmyslnosci_szuka_dobrego_domu.,40566
Nie mogłam dzisiaj dużo ogłoszeń zrobić Liskowi
Lisek ogłoszony jest też na:
www.polskastrefa.eu
www.drobne.centrumofert.pl
www.owi.pl
www.adin.pl
www.za0.pl
www.radom.rubryka.pl
www.ojej.pl
www.ojoj.pl
www.fistak.pl
www.mamoferte.pl

Postaram się jak najszybciej dodac ogłoszenia na inne strony, ale nie będę już ich wklejała tutaj.
Ale piszę się na ciągłe wystawianie ogłoszeń Liskowi. Mam nadzieję, że znajdzie dom. A jak ktoś będzie w schronie, to proszę o nowe zdjęcia,

• 4 weeks later...
Posted

Do góry Lisku, ja też przyłączam się do robienia ogłoszeń, niestety będę robiła tylko na gumtree warszawa, gumtree kraków, alegratce, cafeanimal i adopcja psa bo mam bardzo dużo psiaków i kociaków do ogłaszania, ale mam nadzieję że te ogłoszenia też się przydadzą.