Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapytam, czy zgodziliby się na szkoleniowca, ale to łączy się z kosztami...

Myślę, że dopóki nie ugryzie swojej pani, czy pana będą się starali coś z nim robic.

Wet już był, ale pies nie dał się obejrzeć.

U mnie pies nie pokazał się z AŻ tak złej strony. Widać było u niego ogromne braki w wychowaniu. Na smyczy kompletnie nie umiał chodzic, ale nie dziwię się- szczeniak przyjechał w kolczatce ze smyczą flexi...
Na pierwszym spacerze był zdezorientowany, szczekał na drzewa, ale do ludzi się cieszył, ciągle machał ogonem.
Swoich nowych opiekunów też jakoś nie zaatakował, nawet nie warknął na nich, choc go głaskali i przytulali. Dawał im łapkę, mimo, że byli dla niego obcymi ludźmi.

Ugryzł u mnie jedną osobę, ale nie ja go wtedy trzymałam na smyczy, byłam kawałek dalej z koniem i nie widziałam, jak to się stało. Osoba ugryziona nie wiedziała dlaczego to się stało, nie wiedziała też, czy go nie wystraszyła. Mówiła, że złapał ją za palec i przytrzymał. Więcej tego typu sytuacji nie miało miejsca.

Nie wiem, może u mnie był bardziej wybiegany? Biegał bardzo dużo, a jeszcze więcej czasu spędzał na pływaniu i wyciąganiu z wody patyków, co też było dla niego sporym wysiłkiem.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze do mnie nie wrócił, więc jest dobrze :evil_lol:

Starają się coś z nim robić- aportuje, pływa, daje łapę.
Zobaczymy co z tego wyjdzie. W każdym razie dziękuję Ci za rady.

Posted

karjo2 napisał(a):
Za to nie zarzekaj sie, ze nigdy wiecej spaniela, kazdy typ futrzany moze sie okazac taka zaraza ;).

No dobra, nie nigdy, ale jedynie do 4 mies ;)

Posted

Popodbijamy watek offujac...
Hasiory tez masz na skladzie?
Bo na podforum trafila sie osoba przekonana, jak to mozna sobie takiego zaprzegowca bezproblemowo do stylu zycia (spokojnego, domatorskiego) dostosowac.

Posted

Miałam psa husky 2 lata, jeszcze jako dziecko. Był za wcześnie zabrany od matki i mieliśmy pewne problemy. Zostały mi po nim złe wspomnienia i blizna na ręce.
Za żadne skarby świata nie wzięłabym już takiego psa, no chyba, że szczeniaka i jedynie na DT ;)

• 1 month later...
Posted

Zdarza mu się jeszcze warknąć, ale jest dużo lepiej ;)
Zgodnie z umową został już wykastrowany, co też za jakiś czas powinno przynieść efekty.