Greven Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Odebrać psa :evil_lol: Dla bezpieczeństwa warto przypiąć do szelek kilkumetrową linkę - wtedy nawet, jak ogłuchnie, to łatwiej Ci go będzie "przydepnąć". Może nowy właściciel jakoś wykorzysta tę jego węchowość, w końcu spaniel to nie rasa ozdobna, tylko pracująca... Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Greven napisał(a):Odebrać psa :evil_lol: Chcesz go dziś odebrać? :evil_lol: Greven napisał(a):Dla bezpieczeństwa warto przypiąć do szelek kilkumetrową linkę - wtedy nawet, jak ogłuchnie, to łatwiej Ci go będzie "przydepnąć". Nie mamy szelek. Mamy kolczatkę, dlatego wolę go puszczać luzem... Dzisiaj się troszkę na mnie obraził, bo rzuciłam mu patyk do wody, a on wskoczył i zaplątał się w jakieś zielsko :D Fajnie aportuje, ale patyków nie bardzo chce oddawać :cool1: Greven napisał(a):Może nowy właściciel jakoś wykorzysta tę jego węchowość, w końcu spaniel to nie rasa ozdobna, tylko pracująca... Szkoda, że jego właścicielka o tym nie wiedziała... ale pies widać nie tęskni za nią wcale :evil_lol: Atos jest jeszcze młodziutki, szybko się uczy. Oby trafił na odpowiednią osobę. Quote
Greven Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jak mi go przywieziesz do Szczecina, to mogę odebrać dzisiaj, ale jeśli nie ma takiej potrzeby, to wolałabym na początku września. Szampon i miseczkę też dostanę? :razz: Żadne z tych szelek, które Ci dałam, nie pasują na niego? Jessu, szczeniak na kolczatce, jacy ludzie są beznadziejni. Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Greven napisał(a):Jak mi go przywieziesz do Szczecina, to mogę odebrać dzisiaj, ale jeśli nie ma takiej potrzeby, to wolałabym na początku września. Chyba na rolkach Ci go podwiozę :evil_lol: Greven napisał(a):Szampon i miseczkę też dostanę? :razz: Oczywiście. Różowego szamponu dla szczeniaczków zostało jeszcze prawie pół butelki :razz: Najważniejsze, że on nie szczypie w oczy i ładnie pachnie :eviltong: Greven napisał(a):Żadne z tych szelek, które Ci dałam, nie pasują na niego? Jessu, szczeniak na kolczatce, jacy ludzie są beznadziejni. Nie pasują. On jest wbrew pozorom chudy, wyraźnie czuć mu żebra, choć na zdjęciach tego nie widać, bo ma dość długie włosy. Ale apetyt ma ogromny, więc szybko powinien przytyć. Odrobaczę go jeszcze dla pewności. Quote
mmlasowice Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Dnia 04.08.2009r dzwoniła do mnie Pani w żałobie po utracie Spaniela z prośbą - o możliwość adocpji takiego psa. W moim DT takiego nie ma więc przekazuję Wam Jej numer: 032-2851261 Tarnowskie Góry MÓj tel.kom. 0604253456 / obiecałam kobiecie pomoc/ Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Tarnowskie Góry to chyba Śląsk? Czy Pani dałaby radę po niego przyjechać aż do Szczecina? Quote
Asia & Ginger Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 mmlasowice napisał(a):Dnia 04.08.2009r dzwoniła do mnie Pani w żałobie po utracie Spaniela z prośbą - o możliwość adocpji takiego psa. W moim DT takiego nie ma więc przekazuję Wam Jej numer: 032-2851261 Tarnowskie Góry MÓj tel.kom. 0604253456 / obiecałam kobiecie pomoc/ Cudak napisał(a):Tarnowskie Góry to chyba Śląsk? Czy Pani dałaby radę po niego przyjechać aż do Szczecina? Gdyby to się okazało za daleko, to zaproponujemy Pani inne spanielki. ;) Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Chyba sobie troszkę popływam :razz: Przystojny jestem :evil_lol: Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Widzę tam kogoś!! :crazyeye: Lecę sprawdzić, kto to :diabloti: Co te konie robią na MOIM podwórku?! :mad: Quote
Greven Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Tarnowskie Góry są koło Katowic. Mmasłowice, sprawdziłaś ten dom, albo ktoś inny go już sprawdził? Rozumiem, że tak, skoro zdecydowałaś się pomóc kobiecie w szukaniu psa. Jeśli więc miejsce jest ok, to myślę, że Justyna powinna skontaktować się z panią jak najszybciej w kwestii transportu, bo spaniel nie jest "deficytowym towarem". Może pani zechce przyjechać, może Tomek będzie miał trasę w tamtym kierunku, a może jakaś łączona, bo ja np. 28 sierpnia jadę do Opoczna (pod Łodzią, kierunek właśnie na Katowice). Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Dzisiaj miałam już 2 konkretne telefony, mimo że ogłoszenie jest tylko jedno. Jeden ze Szczecina, drugi niestety z Niemiec. Myślę, że nie ma potrzeby wieźć go aż na Śląsk. Czy znajdzie się ktoś, kto ewentualnie mógłby sprawdzić dom w Szczecinie? Quote
Greven Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Ja mogę w środę sprawdzić Szczecin. A dom w Niemczech gdzieś daleko od granicy? Bo ja mam do Niemiec bliżej, niż do Szczecina ;) Też mogłabym sprawdzić, np. jutro. Quote
Asia & Ginger Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 [quote name='Cudak']Dzisiaj miałam już 2 konkretne telefony, mimo że ogłoszenie jest tylko jedno. Jeden ze Szczecina, drugi niestety z Niemiec. Myślę, że nie ma potrzeby wieźć go aż na Śląsk. Czy znajdzie się ktoś, kto ewentualnie mógłby sprawdzić dom w Szczecinie? Mamy na forum spanielowym trochę osób ze Szczecina, w tym hodowczynię spanieli. Gdyby trzeba było to poproszę ją o przeprowadzenie wizyty. :cool3: Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Nie wiem, w której części Niemiec. Czyli nie będzie problemu z wizytą adopcyjną w Szczecinie? :) Quote
emilia2280 Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Jaki piékny dzieciak! I ja o maly wlos go nie zauwazylam a on zaraz bédzie wyadoptowany. Jak ja zazdroszczé wszystkim dt. a juz na pewno spanielowym. Chociaz oko pocieszé na dogo. Quote
mgie Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Przepraszam,że offuje Poszukujemy osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej . Dokładna miejscowość do Kobylanka-jakieś 25km od centrum Szczecina,a 10 od Stargardu Szczecińskiego. Bardzo pilnie Quote
Greven Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 [quote name='mgie'] Poszukujemy osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej . Dokładna miejscowość do Kobylanka-jakieś 25km od centrum Szczecina,a 10 od Stargardu Szczecińskiego. Bardzo pilnie Napisz do A.R.S., oni są z okolicy. Quote
Cudak Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Potrzebna pomoc w ogłoszeniach!! :loveu: Zdjęcia na str 4. Odwdzięczę się jak tylko dorobię się szybszego internetu....:evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Cudak napisał(a):Potrzebna pomoc w ogłoszeniach!! :loveu: Zdjęcia na str 4. Odwdzięczę się jak tylko dorobię się szybszego internetu....:evil_lol: Czyli nici z tych domków, które się na razie zgłosiły? :roll: Quote
Greven Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ja byłam w Szczecinie, ale nie dostałam zlecenia na sprawdzanie domów, więc chyba na razie nic. Jutro jeszcze mogę sprawdzić, a potem do września mnie nie ma, więc niestety nie pomogę. Quote
mgie Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Greven masz zapchaną skrzynkę. My nadal poszukujemy kogoś do wizyty. Chandler nagrała się na twoją pocztę.Jesteś w stanie ją przeprowadzić? Quote
Cudak Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Z domków nici. Pani ze Szczecina miała pogadać z mężem i się odezwać- nie odezwała się już. Pani z Niemiec też już nie zadzwoniła, a nie mam jej nr. Quote
kamilawa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 :shake: Przydałoby się allegro dla niego, tam szybko by go ktoś wypatrzył chyba... Quote
Recommended Posts