Cudak Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Właścicielka zostawiła go u swojej koleżanki na kilka dni, ale już się po niego nie zgłosiła... i poprosiła, żeby koleżanka wywiozła go do lasu :angryy: Na szczęście jej mąż zaczął wydzwaniać po znajomych i szukać mu domu i tak trafił do mnie... Atos ma 10 mies, jest bardzo wesoły, lubi biegać, pływać i bawić się :loveu: Jest śliczny, ale trochę zaniedbany, ma straszne kołtuny na uszach, trzeba mu je obciąć, bo nie da się rozczesać. Ma krótki ogonek. Na smyczy szarpie się, nosi kolczatkę :roll: Zdjęcia (jutro postaram się zrobić lepsze): tel 788 938 175 POTRZEBNA POMOC W OGŁOSZENIACH!! Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Co za babsztyl wredny :angryy: Postaram się pomóc oczywiście. Quote
Cudak Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Jutro porobię lepsze zdjęcia i trzeba będzie porobić ogłoszenia. Trzeba go też chyba wykastrować przed adopcją? Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ale.gratka dla Atosa ;) jak będą lepsze zdjęcia to podmienię :) Koniecznie kastracja, inaczej trafi do jakiejś rozmnażalni... :/ Quote
Cudak Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Dziękuje :) Kastracja to koszt ok 200-250zł o ile się nie mylę... Czy ktoś się dołoży? Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ojej, tak dużo...? tyle w moim mieście sterylka suki kosztuje... Zaproszę ciotki spanielkowe na watek ;) Quote
Sebriel Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 um, ostatnio dowiadywałam się o cene kastracji ( bo niedługo mój Loki będzie bez jajek :cool1::cool1: ) i powiedziano mi, ze to kwota 100-150 zł. ale to chyba zależy od gabinetu.... Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 kamilawa napisał(a):Zaproszę ciotki spanielkowe na watek ;) widzę, że na ogólnym spanielkowatym już Atos jest, także pewnie zaraz się ciotki zlecą ;) Quote
kamilawa Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Greven napisał(a):Las bliżej, niż schronisko? :mad: najwidoczniej tak... :shake: Quote
Cudak Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Sebriel napisał(a):um, ostatnio dowiadywałam się o cene kastracji ( bo niedługo mój Loki będzie bez jajek :cool1::cool1: ) i powiedziano mi, ze to kwota 100-150 zł. ale to chyba zależy od gabinetu.... Podzwonię i się popytam. Za kastrację jamnika trzeba zapłacić 150zł, a waży o połowę mniej niż spaniel. Cena zależy od wagi psa. Napisałam cenę orientacyjną. Dopiero w pn będę wiedziała dokładnie. Quote
Asia & Ginger Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Wrzuciłam psiaka na forum spanielowe. W jakim mieście psiak przebywa i u kogo? Nadal u tej znajomej "pseudowłaścicielki"? Przydałoby się zrobić jakieś bazarki na psiaczka. Poszukam czegoś u siebie. Quote
Cudak Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Dzięki. Piesek znajduje się u mnie, ok 50km od Szczecina. Quote
goldi1270 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Boże jaki on cudny :loveu: jak ja bym chciała go wziąć do domu...:placz: ale niestety mieszkam za daleko, a zresztą moi rodzice nie zgodziliby się na drugiego psa... myślę że z moim Goldim (w typie spaniela :evil_lol:) by się polubili ;P trzymam kciuki żeby znalazł super domek ;) Quote
Daga&Maks Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 najlepiej psa do lasu i problem z głowy :angryy: całe szczęście że do tego lasu nie trafił Quote
Cudak Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Później postaram się wstawić więcej zdjęć, bo bardzo długo się ładują, a teraz nie mam czasu :( Quote
kamilawa Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Piękny jest, szkoda, że taką idiotkę za panią miał... :roll: Quote
Cudak Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Pani chyba myślała, że on zawsze będzie ślicznym, słodkim szczeniaczkiem, który ładnie wygląda i nie sprawia problemów... Kupiła mu śliczną różową miseczkę, pachnący szamponik (dostałam w pakiecie z psem). Widać też, że był kiedyś ładnie obcięty... Ale już chodzić na smyczy go nie nauczyła :( Na swoje imię też nie reaguje. Quote
kamilawa Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Moda na spaniele jest :roll: Takie słodkie szczeniaczki przecież sprzedawali gdzieś po sklepem, dzieci chciały, a co tam. Będą miały zabawkę :roll: Teraz wiele osób tak robi... a później pies zaczyna rosnąć, po co go dalej trzymać... Eh, ma szczęście, że jest młodziutki. powinien szybko znaleźć domek. Na ale.gratce już prawie 40 odsłon miał. Nie było żadnego telefonu? :razz: Quote
Cudak Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 Niestety nie było żadnego telefonu :( Atos jest świetny :loveu: Dzisiaj cały dzień pływał w stawie :razz: Ja nie wiem skąd on ma aż tyle siły. Apetyt ma ogromny, dziś pożarł całą dużą puszkę na raz. Je jak prosiak, wszystko łyka, nie ma czasu na gryzienie :evil_lol: Jest troszkę rozkojarzony i nadpobudliwy, wszystko go interesuje, myślę, że to może z powodu braku ruchu, mieszkał w bloku, ze smyczy nie był spuszczany, a jego pani pewnie nie chciało się z pieskiem biegać... Quote
Greven Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Justynka - jutro, czy pierwszy tydzień września? Bo się zamotałam. Chociaż zdaje mi się, że do tej pory to on już znajdzie dom :razz: W sensie, że do września, a nie że do jutra. Quote
Cudak Posted August 24, 2009 Author Posted August 24, 2009 Ale CO jutro (dzisiaj?), czy pierwszy tydzień września? Bo ja też nie rozumiem :P Dziś rano Atos znalazł jakiś trop, przestał widzieć i słyszeć wszystko dookoła, biegł przed siebie z nosem przy ziemi. Wołałam go, ale miał mnie w doopie, więc musiałam pobiec za nim. Na szczęście go dogoniłam :) Trzeba go bardzo pilnować bez smyczy. Ogólnie jest grzeczny, ale jak coś wyczuje, to zapomina o Bożym świecie, w końcu to pies myśliwski :cool: Quote
Recommended Posts