Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

drado napisał(a):
1. Tak, 2. Tak: Chorzów - Wrocław - Poznań - Sopot - Warszawa.
Być może w Warszawie będzie już tylko Finał, a ostatnią kwalifikacją będzie sopot. Niestety weekend jest za krótki, a już w w kwalifikacji warszawskiej musieliśmy wprowadzić ograniczenia (jedna runda freestyle dla Starters i Young Dogs). Finał zatem rozciągniemy na 2 dni, przez co zmniejszymy obciążenie psów i unikniemy wycofywania z Super Pro (tak zrobili i Wiesław i Ania)
Jedna rundę freestyle dla początkujących jednak utrzymamy w przyszłym sezonie również. Jeden występ 90 sekund, to w sam raz dla debiutantów.

Piękne dzięki za opowiedź :)

(Podziwiam za organizację, rozmach i zaangażowanie)

pzdr,
Elwira

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

drado napisał(a):
Już tłumaczę. Małym psom ciężko jest rywalizować z większymi, szczególnie w Toss & Fetch. Z tego względu wielu właścicieli małych psów w ogóle nie startuje, a wielka szkoda, bo z małym psem można wykonać takie triki o których bordasom i aussikom może się tylko śnić. Zatem, wprowadzimy zapisy do dywizji bonsai. Regulamin normalny, tak dla Open 2 x freestyle 120 sekund + T&F.

To fakt - dla nas (ja i moja sheltie) T&F jest trochę trudne (a jeszcze trudniejsze, jak ja się zestresuję, co miało miejsce na zawodach w Warszawie :lol: - rzucałam talerzykami tak, jakbym robiła to pierwszy raz w życiu, ot przekonałam się, że treningi a zawody, to zupełnie inna bajka :p i nadrabianie miną nie pomaga :lol:), moja ma dokładnie 35 cm w kłębie i dolatywanie dla niej na więcej niż 40-50 jardów "w pełnych obrotach", to już jest malutki problem (przechodzi z galopu do wydajnego, wolniejszego kłusowania), także fajnie, że będzie coś dla mniejszych piesków :loveu:
Ja bym jeszcze tylko prosiła o jakieś pełniejsze opisanie, co to takiego te bonsai, jak to wygląda, jakie triki itp., bo ja jestem totalnie zielona, tzw. nowa twarz :cool3:

drado napisał(a):
1. Tak, 2. Tak: Chorzów - Wrocław - Poznań - Sopot - Warszawa.
Być może w Warszawie będzie już tylko Finał, a ostatnią kwalifikacją będzie sopot. Niestety weekend jest za krótki, a już w w kwalifikacji warszawskiej musieliśmy wprowadzić ograniczenia (jedna runda freestyle dla Starters i Young Dogs). Finał zatem rozciągniemy na 2 dni, przez co zmniejszymy obciążenie psów i unikniemy wycofywania z Super Pro (tak zrobili i Wiesław i Ania)
Jedna rundę freestyle dla początkujących jednak utrzymamy w przyszłym sezonie również. Jeden występ 90 sekund, to w sam raz dla debiutantów.

Mysle, że Warszawa jako Finał Krajowi tylko i wyłącznie, to świetny pomysł, zwłaszcza jeśli nowa lokalizacja zawodów - Poznań - faktycznie wejdzie w życie.
To co, do zobaczenia w Chorzowie (to już będziemy w Startersach i T&F :razz:)?
Pozdrowienia od nowych twarzy: Ania&Lala ;)

Posted

aniaDark napisał(a):

Ja bym jeszcze tylko prosiła o jakieś pełniejsze opisanie, co to takiego te bonsai, jak to wygląda, jakie triki itp., bo ja jestem totalnie zielona, tzw. nowa twarz :cool3:

Masz pełną dowolność - to jest free-style!:lol:
tutaj jest przykład z dywizji bonsai - Marcus i Bounty. Wprawdzie na tych zawodach występowali jeszcze w Open, ale już w tym roku na ME wygrali własnie dywizję Bonsai.

Posted

drado napisał(a):
Zatem, wprowadzimy zapisy do dywizji bonsai.

w ramach upewnienia sie o wolność wyboru zapytam - mając małego psa mogę go zapisać do open LUB bonsai?

aniaDark napisał(a):
moja ma dokładnie 35 cm w kłębie i dolatywanie dla niej na więcej niż 40-50 jardów "w pełnych obrotach", to już jest malutki problem (przechodzi z galopu do wydajnego, wolniejszego kłusowania),

czwarta strefa zaczyna się od 40 jardów, myślę, że biorąc pod uwagę dodatkowo punktowany środek nie trzeba rzucać tylko w nią, aby coś uzyskać w toss&fetch.

moj stwór ma 32/33 w kłębie i przy zaangażowanie ze strony rzucającego:laugh2_2: w ciągu 90 sekund jest w stanie pobiec 7 razy na czwartą linię. to czy pies wraca szybko czy tez wolno nie zależy od jego wielkości, lecz od motywacji.

Posted

gubis napisał(a):
w ramach upewnienia sie o wolność wyboru zapytam - mając małego psa mogę go zapisać do open LUB bonsai?

Open jest jak sama nazwa wskazuje dywizją otwartą, jedynym ograniczeniem jest wiek psa - min. 18 miesięcy. Możesz z Aksą zatem tu LUB tam.

Posted

Dziękujemy ślicznie za odpowiedzi :loveu:
Będziemy sumiennie ćwiczyć i się przygotowywać do zawodów (może tym razem stres mnie nie zje :lol:).

Mam jeszcze trochę foteczek.
Dalmatyńskie kropeczki :loveu: (z góry przepraszam za jakość - mój kompakcik lekko wysiada przy deszczowej pogodzie...):

I trochę rudzielców:

Posted

Ja byłam w sobotę jako widz i byłam (jestem) maksymalnie zachwycona występującymi psiakami. Rewelacja! Podziwiam :-)
Poszukuję osób, które robiły fotki w strefie widzów właśnie. Moja psinka szalała tam z innymi pieskami i widziałam, że co najmniej dwóch panów pstrykało tym szaleństwom zdjęcia.
Byłabym wniebowzięta, gdyby udało mi się takie fotki dostać. Pieski biegały tuż przy "ogrodzeniu" terenu, na którym odbywały się zawody.

Posted

badmasi napisał(a):
A welsh corgi???Gdzie się podział mój ulubiony zawodnik?

Chyba corgi ma to samo, co moja sheltie - fotografom się migawki zacięły z wrażenia :lol: :lol: :lol: i fotek brak :placz:

Posted

Od-Nowa, z zawodów na zawody coraz fajniejsze te Twoje foty! Gratuluję też świetnych sobotnich występów.
Paula, dzięki za piękne foty i doczekac sie nie moge wiekszej ilosci :-) No i tez gratuluje.