Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

5 września na Polu Mokotowskim odbędą się kwalifikacje, a 6 wrześnie finał.
Mam zamiar pójśc, nigdy nie byłam na żadnej wystawie psów ani na konkursiem tego typu.
Czy wiecie jednak gdzie dokładnie ( o ile wiem pola mokotowskie są duże, ale myśle, że zauważę :) ) i o której ma się to odbyć?

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Twój pies też może latać - Latające psy!

Plan godzinowy zawodów

Oto plan zawodów dogfrisbee DCDC Warszawa:
Plan jest szacunkowy, będzie się zmieniał w miarę napływania zgłoszeń.

Sobota, 5 września 2009

8:00 rozpoczęcie pracy sekretariatu, rejestracja uczestników
8:15 Super Pro Toss & Fetch 1. Runda
9:45 Briefing dla zawodników konkurencji freestyle'owych
10:00 : Starters, Young Dogs, SuperOpen - 1. Runda Freestyle
Starters, Young Dogs, SuperOpen - Runda Toss & Fetch
ok. 14:00 Super Pro Toss & Fetch 2. Runda
ok. 15:30 Starters, Young Dogs SuperOpen - 2. Runda Freestyle
Zakończenie - ogłoszenie wyników ok. 18:30

Posted

[quote name='Selenne']

( o ile wiem pola mokotowskie są duże, ale myśle, że zauważę :) )

Najpierw usłyszysz, potem zauważysz.:cool1:
Z tym akurat nie będzie problemu. Ja w zeszłym roku po raz pierwszy byłam na DCDC (jako kibic, rzecz jasna) i nie miałam żadnego problemu ze znalezieniem miejsca, w którym odbywały się zawody. ;)

Posted

dziękujemy bardzo za wspaniałe zawody! magiczną atmosferę (choć nic nie pobije tej wrocławskiej :eviltong::cool3: ) perfekcyjną organizację i sportową walkę :p
poziom finałów zapierał dech w piersi!

mam nadzieję,że wpadła komuś w obiektyw moja bura Lira
mam się czym odwdzięczyć :cool3: ... ponad 1000 zdjęć....

Posted

Już po zawodach :p
Ja i moja szelticzka mamy debiut za sobą. Były to nasze pierwsze zawody w psich sportach i mimo że nie poszło nam najlepiej, to i tak czujemy się zarażone miłością do dogfrisbee :loveu::loveu::loveu:
A nie wyszło nam, bo przy pierwszych rzutach w konkurecji super pro toss&fetch górę wzięły nerwy, stres - skutek: talerzyki "robiły" byle jakie frrruuu a psiak wszystko wyczuł i zamiast włączyć dopalacze, to spokojnym, zabawowym kłusikiem sobie z talerzykiem biegała :roll: ażeby mnie uspokoić (kochana psina).
Rezultat pierwszej rundy super minidistance: zajęłyśmy 32. miejsce (na 48. zarejestrowanych teamów - 9-10 teamów się nie stawiło) z wynikiem 6,5 punkta - 1 punkcik i może byśmy się dostały do 2. rundy (no a z 2-3 rzuty wyszły mi fatalnie :shake: zupełnie odwrotnie do tego, co wychodziło na treningach).
Poza tym było bardzo fajnie. Podpatrzyłam to i owo, porozmawiałam z panem Wiesławem i wymiziałam Lexusa (a pan Wiesław wymiział moją Lalę ;-)) :loveu::loveu::loveu: :multi:
Lexus jest cudowny, wspaniały charakter :loveu::loveu::loveu: Miód, cud i orzeszki :loveu::loveu::loveu:

Mam kilka fotek i filmików z soboty. Właśnie obrabiam i będę sukcesywnie wrzucać.
Wstępnie przejrzałam i część fot się nie nadaje do publikacji (efekt deszczu), ale jeśli ktoś się rozpozna i będzie chciał mieć wszystko, to proszę o kontakt na PW - podeślę :razz:
I jak ktoś ma mnie i Lalę lub tylko moją Lalę, to proszę o podrzucenie linków na PW lub fotek bezpośrednio na e-mail: cynamonowo@gmail.com
Z góry ślicznie dziękuję :loveu:

Sobota 05-09-2009
Team: Ania i Lala (owczarek szetlandzki sheltie - debiut)

Posted

My również dziękujemy za super zawody, na których byliśmy wreszcie w roli uczestnika a nie kibica :multi:

Jestem bardzo, bardzo wdzięczna tym, którzy zdopingowali mnie do wzięcia udziału w zawodach frisbee, inaczej dalej rzucałybyśmy tylko 'we własnym ogródku'. Nie taki diabeł straszny! ;)
Bawiłyśmy się super i jeśli wszystko będzie ok szykujemy się na następny sezon :multi:

Od-Nowa napisał(a):
dziękujemy bardzo za wspaniałe zawody! magiczną atmosferę (...)

Coś w tym jest, atmosfera była nieziemska!
A niedzielne finały - cud, miód :loveu:

Posted

plinka napisał(a):
My również dziękujemy za super zawody, na których byliśmy wreszcie w roli uczestnika a nie kibica :multi:

Jestem bardzo, bardzo wdzięczna tym, którzy zdopingowali mnie do wzięcia udziału w zawodach frisbee, inaczej dalej rzucałybyśmy tylko 'we własnym ogródku'. Nie taki diabeł straszny! ;)
Bawiłyśmy się super i jeśli wszystko będzie ok szykujemy się na następny sezon :multi:

Coś w tym jest, atmosfera była nieziemska!
A niedzielne finały - cud, miód :loveu:

I dzięki temu mam Was ustrzelonych :razz:
Fotki wstawię, jak wrócę z pracy i je obrobię, bo Kropeczki trochę są rozmazane (urok pogody w sobotę) :cool3: