Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jednej z podkieleckich miejscowości pojawił się mieszaniec amstaffa, piękny, młody, chudy, zaniedbany. Nie wiadomo jak długo błąka się po ulicach, szukając jedzenia. Jest przyjazny do dzieci jednak sieje popłoch i panikę wśród mieszkańców spacerujących z małymi pieskami. Pies jest przeganiany, głodny, śpi zapewne pod gołym niebem....
Ulica nie jest miejscem dla żadnego psa, tu się chyba wszyscy ze mną zgodzą. Postanowiłyśmy z Agnieszka32 zabrać go z ulicy i umieścić w hotelu, bezpiecznym, fantastycznym miejscu, gdzie będzie mieć opiekę, pełne miseczki, spacery i kontakty z rewelacyjnymi ludźmi. Będziemy mogły, już śpiąc spokojnie, nie drżąc z obawy, że coś złego może mu się w każdej chwili przytrafić, szukać mu dobrego domu.
Dzisiaj piesek miał jechać do hotelu, był załatwiony transport, jednak Kobix nie mogła go wczoraj znaleźć. Cały dzień go szukała, zostawiała swój numer, pieska nikt nie widział. Mam nadzieję, że jest cały i zdrowy, schował się tylko przed upałem....
Dzięki wyrozumiałości Danusi miejsce dla chłopaczka będzie, teraz tylko kwestia kiedy on się pojawi.

Posted

dziękuję za założenie wątku!
mam oczy szeroko otwarte,
psy swoich przyzwyczajeń nie zmieniają,skoro pojawiał się w "mieście"szukając jedzenia,musi tu wrócić...
z zachowania i wyglądu:miał człowieka,ale wychudzenie wskazuje że go już od ok m-ca nie ma...ofiara wakacji:roll:

część bezdomnych psów migruje codzienie z przyległych wioch na rynek,żerowanie po śmietnikach itd.po czym wracają na "sypialnie"czyli tereny podmiejskie

nie można też wykluczyć teorii że to czyjś "amstaf przy budzie" który zwiał i został ponownie złapany...wtedy może już nie wypłynąć.nie jestem w stanie przetrzepać wszystkich okolicznych wioch:shake:

ja tam sentymentów nie mam,liczy się lepsze życie psa...:diabloti:

Posted

pinkmoon napisał(a):
Kto z dogo jest tam w okolicy i moze ewentualnie mieć oko czy się młody nie pokazał?

ja jestem :cool3: w razie czego mam telefon do kobix