Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malutka sunia w typie rasy pinczer miniatura
W schronisku przebywa ok 2 tygodni... nie wiem czemu została oddana, pewnie przeszkadzała komuś w planach wakacyjnych...:roll:
Wygląda jak typowy ratlerek tyle że ma długi ogonek.

Sunia mieszka w zagrodzie dla szczeniaków, szczeniaki jak to szczeniaki cały czas zabawa w głowie, zaczepiają sunię a ona się ich boi (większość szczeniąt jest od niej większa...) Sunia jest totalnie przerażona w schronisku:-( nie umie się tu odnaleźć, boi się ludzi, boi się psów...

Nie wiem ile ma lat, gdyż nie chciałam jej na siłę łapać i zaglądać w zęby aby jej nie stresować dodatkowo jeszcze.

Sunia ma zaropiałe oczka (a przynajmniej miała podczas smojej wizyty)

Jakos marnie widzę jej szanse na przetrwanie w schronisku.

Sunia pilnie poszukuje tymczasu albo stałego domku.
Potrzebuje kogoś kto da jej czas aby sie otworzyła...

Posted

prześliczna mordeczka :loveu::loveu::loveu: ach to dogo - znów się zakochałam :loveu::loveu::loveu: taka kruszynka biedna - taka przestraszona:-(
czy sunia jest w Celestynowie??

Posted

transport da się załatwić,
np. Pati-c często jeździ i rozwozi psiaki po całej pl za zwrot kosztów paliwa:cool3:
mój kolega czasem jeździ do Krakowa więc jakby się wybierał to może by ją zabrał
transport to nie taki problem, o wiele gorzej znaleźć domek dla psiaka abo chociaż tymczas:-(

Posted

rzeczywiście transport na dogo jest super zorganizowany ... nasza Kiarcia została nam też (w lutym br.) "podrzucona" do krakowa ... będę się starała namówić męża choć na tymczas (na razie), ale jeszcze nic nie obiecuję ...
na razie muszę zmykać - odezwę się jak tylko coś będę więcej wiedzieć ...

Posted

Kocham te małe suczynki, mam kilka w domu tego wzrostu...Ale dt mam zajety, kurcze...
Co robić, co robić?
Sterylizacja i te oczy to najpilniejsze!

Posted

[quote name='Sylwia K']sterylkę będzie miała w schronie, bez tego nie opuści schroniska, o to możemy być spokojne
Tylko co dalej?
dziewczyny no to działajcie z tą sterylką ... mój TZ jest również na TAK:loveu:
co do warunków oferowanych przez nas, to: wraz z 2ką dzieci mieszkamy w domku z ogrodem, mamy w domku jeszcze 2 suczki - Kiarcię (kundelek "pod kolanko") adoptowaną z Jamrozowizny i Lalunię (mix collie), która się do nas przybłąkała i już została - obie super łagodne i przytulaśne ... w domku obie psie-panny zajmują cały parter :evil_lol: dla Malizny oczywiście będzie miejsce w sypialni i duuuuuuuuuużo miłości i rodzinnego ciepełka...

linki do wątków naszych suniek:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/kiara-ksiezniczka-o-przepieknych-oczach-ma-wspanialy-dom-u-neci-122713/index70.html

http://www.dogomania.pl/forum/f85/lejdi-lalunia-sama-wybrala-gdzie-jest-jej-prawdziwy-dom-135490/index8.html

oraz częsty bywalec - sunia adoptowana przez brata i mamę:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/zdredowana-shitzu-ze-schroniska-ma-dom-138708/index14.html

teraz czekamy na rozpatrzenie naszej kandydatury:cool3:

Posted

necia, o zawał serca nas przyprawisz :crazyeye: :loveu: :loveu:
to sie nazywa szybka decyzja!
Rany, ale dobrze! :loveu:

Basiu, ja tę sunie widziałam wczesniej na zdjeciach z Celestynowa, zapadła mi od razu w serce :lol:

Posted

malagos napisał(a):
necia, o zawał serca nas przyprawisz :crazyeye: :loveu: :loveu:
to sie nazywa szybka decyzja!
Rany, ale dobrze! :loveu:

Basiu, ja tę sunie widziałam wczesniej na zdjeciach z Celestynowa, zapadła mi od razu w serce :lol:

zakochałam się w Niej od pierwszego wejrzenia - ot co :loveu: a TZ wie, że nie dałabym mu spokoju :diabloti: póki by się domek dla Niej najlepsiejszy z najlepsiejszych nie znalazł :evil_lol: i po obejrzeniu zdjęć bez wahania się zgodził ... a dzięki temu, że ja jestem praktycznie 24h/dobę w domku to spokojnie będę miała czas dla tej Kruszyneczki ...
te oczka jeszcze też mnie frapują ... oby to nie było nic poważnego ...

Posted

Poker napisał(a):
necia25, bierzesz ją na DT czy do DS?

możemy zrobić tak, że ja oferuję bezpłatny dom tymczasowy z "prognozą" domu stałego :cool3: :evil_lol::loveu: a gdyby np. sunieczki się jednak nie dogadały i na "dłuższą metę" przebywanie pod jednym dachem nie byłoby możliwe, to mam możliwość "izolowania" ich do czasu, aż znalazłby się inny domek stały, jednocześnie będzie przebywać w domku, więc dowiemy się więcej o Kruszynce i jej zachowaniu, a także stanie zdrowia, no i będzie już po sterylce co moim zdaniem zwiększa jej szanse na ewentualną adopcję ... także teraz czekam na decyzję Sylwii ... (dodam, że ja zakładam, że Maleńka u Nas zostanie, ale zostawiam tzw. "furtkę" żeby ewentualnie nie było niedomówień)

Posted

sterylki w schronie będą w tą środę a potem 2 września, po sterylce może od razu jechać do Was:bigcool:
Najprawdopodobniej będę w środę w schronie to przypilnuje, żeby i ona miała zabieg.

Posted

Necia, u ratlerków te wypukłe oczki często łzawią i czasem zwykłe przemywanie przegotowaną wodą i krople zapisane przez lekarza wystraczą.

Bardzo sie cieszę :p

Posted

Fizia u Neci. Ja na razie muszę przetrawić odejście Pakusia Był u mnie wtorek-środa , więc trochę się nim nacieszyłam. Robi sie super, zarasta, muszę wstawic zdjęcia.Zresztą muszę przystopowac ze względu na moja większą sunię. Ona go potraktowała jak szczeniaka i dostała ciąży urojonej