Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Jestem nowa na froum :) Od 4 miesięcy mam suczkę rasy shih-tzu :)
Od pewnego czasu mam dość nietypowy problem. Moja sunia właściwie wszystkiego chce próbować. Najgorsze jest to, ze kilka razy zjadła osę! Boję się, ze ją w końcu ukąsi. Potrafi ?jeść? żaby, a ostatnio bawiła się martwą myszą na podwórku. To okropne i nie wiem co robić, zeby ją oduczyć takich nawyków. Proszę o jakieś porady. Pilnie!

Pozdrawiam

Charlotte

Posted

cześć, mam podobny problem, więc dołączam się do pytania... Staram się cos na to wymyslić. Mój Ami (4miesiące ;) ) je ostatnio na dworze mniej 'ciekawych' rzeczy... Ale tylko wtedy jak sie z nim biega, ćwiczy różne komendy itd. Musi być zajęty wtedy zapomina o 'próbowaniu wszystkigo'. :) Ćwiczymy razem przybieganie gdy go wołam itd. Trzeba go zawsze nagradzać i wtedy chłopak ma motywacje... :P

Posted

CharlotteRosse napisał(a):
Witam! Jestem nowa na froum :) Od 4 miesięcy mam suczkę rasy shih-tzu :)
Od pewnego czasu mam dość nietypowy problem. Moja sunia właściwie wszystkiego chce próbować. Najgorsze jest to, ze kilka razy zjadła osę! Boję się, ze ją w końcu ukąsi. Potrafi ?jeść? żaby, a ostatnio bawiła się martwą myszą na podwórku. To okropne i nie wiem co robić, zeby ją oduczyć takich nawyków. Proszę o jakieś porady. Pilnie!

Pozdrawiam

Charlotte

Jest tylko jeden sposób -spacer na smyczy z psem.

Posted

cóż nie wiem,bo nie wczytuję się specjalnie,ale skoro tak twierdzisz...:crazyeye: mój obecny pies wcina żwacze jagnięce,trzy poprzednie też dostawały,oczywiście w rozsądnych ilościach....;) jak ktoś nie chce nie musi podawać,proszą o pomoc to piszę co myslę,zresztą jak doświadczenie pokazuje nie tylko na moich psach działa,nawet wtedy gdy mamy lekkie wariacje jelitowe,tylko muszą być suszone naturalnie bez ulepszaczy...;);)

Posted

Moment...
zwacze i Rumen mozna stosowac u szczyli! Sama stosowalam pod podpowiedzia weta! Sorry, ale to bzdura, ze ...nie wolno!
Stosuje sie je w przypadku np kaprofagii, a o ile wiem osy nie maja nic wspolnego z tym przypadkiem.

Posted

moja suńka

Moja suńka (5mcy) lubuje się w petach i innych fafołach... Wyprowadzam ją na smyczy i co chwilę muszę powtarzać FE albo wyjmować coś z pyszczka...ale myślę, że wyrośnie jak mój starszy pies-też był małym odkurzaczem.

Posted

sota36 napisał(a):
Moment...
zwacze i Rumen mozna stosowac u szczyli! Sama stosowalam pod podpowiedzia weta! Sorry, ale to bzdura, ze ...nie wolno!
Stosuje sie je w przypadku np kaprofagii, a o ile wiem osy nie maja nic wspolnego z tym przypadkiem.

Kiedy twój był jak to mowisz "szczylem" to shih tzu będzie takim po roku ! Więc nie opowiadaj, że tak malemu szczeniakowi ktory ma przełyk i żołądek minimalnej wielkości dałabyś żwacze .Sam widziałem jak sie taki szczeniaczek dławił tym .A tab. i owszem prosze bardzo.

Posted

No tak...przeciez zwaczy nie wolno lamac;) poza tym - ale pewnie wiesz - sa zwacze sproszkowane, wiec nie zaszkodza, a tabsa Rumen to polyka w calosc;)
a serio - zwacze - wiadomo co to jest - poubojowy produkt, lezacy w rzezni byle gdzie i suszony. A Rumen juz chemicznie przetworzony, wiec co bezpieczniejsze ?

Posted

sota36 napisał(a):
No tak...przeciez zwaczy nie wolno lamac;) poza tym - ale pewnie wiesz - sa zwacze sproszkowane, wiec nie zaszkodza, a tabsa Rumen to polyka w calosc;)
a serio - zwacze - wiadomo co to jest - poubojowy produkt, lezacy w rzezni byle gdzie i suszony. A Rumen juz chemicznie przetworzony, wiec co bezpieczniejsze ?

Najbezpiecznie to mi sie wydaje jest psa obserwować i na smyczy prowadzić .A po tym gownie trzeba 3 dni wietrzyc mieszkanie nie mowiąc już o zapach z pyska psa.

Posted

Ech to widze, ze to sa male odkurzacze......... moj bardzo lubi znajdywac jedzonko..... oczywiscie zaraz mu wykmuje z pyszczka.
jak byl mniejszy to bylo latwiej a teraz to zaciska ale panuje nad wszystkim. A jak wychodze z domu to chowam wszystko co mogloby mu zaszkodzic bo ten maly odkurzacz znajduje bardzo szybko rzeczy, ktore nie sa dla niego:)