Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani Dogomaniacy!
W schronisku dla bezdomnych zwierząt w od trzech tygodni czeka przepiękne szczenie boksera.. Absolutnie przekochany, uroczy i OGONIASTY. Z radością lgnie do ludzi - jak to bokser.. najchętniej zalizałby każdego na śmierć..
Niestety maluch nie ma szczęścia.. Nikt z odwiedzających schronisko, nie chce brać boksera - bo za duży, bo kłaczy, bo ślini.. Jednym słowem uaktywniają się wszystkie najgorsze stereotypy..
Nie ma nic gorszego dla psa jak dorastanie w schronisku..

Bokserowe Ciotki i Wujowie - POMOCY.

Posted

Soema napisał(a):
Matko moja takie dziecię.... Kontaktowałaś się z SOS Bokserom? DT wchodzi w grę u Was?

Jeszcze nie zdążyłam. Jeśli chodzi o DT to czegoś takiego nie ma.. Jedyne co.. można wziąć psa i szukać mu dalej domu, ale już bez pośrednictwa schroniska, które i tak nie interesuje się losem psa po adopcji..

Posted

Linka napisał(a):
Jeszcze nie zdążyłam. Jeśli chodzi o DT to czegoś takiego nie ma.. Jedyne co.. można wziąć psa i szukać mu dalej domu, ale już bez pośrednictwa schroniska, które i tak nie interesuje się losem psa po adopcji..

O to mi chodziło, bo niektóre schrony uznają tylko adopcje do stałych domów.
Już piszę do Dziewczyn :) i sama pomyślę o DT...

Posted

[quote name='Linka']maleństwo na allegro:
porzucony 3miesięczny BOKSER czeka na dom!! (719617032) - Aukcje internetowe Allegro

Soema myśl myśl, warto :cool3:
Ja wiem, że warto... gdyby to był październik to już bym po niego jechała. Teraz trochę pracuję, ciągle gdzieś jeżdżę :shake: a jak zobaczyłam link na boksiowych adopcjach, to mnie aż ścisnęło...
Jeszcze z TŻ porozmawiam.
naprawdę zero zainteresowania?:-(

Posted

BeaBono napisał(a):
Witam!

Jeśli będziecie potrzebowały DT w Poznaniu - dajcie znać. Domek sprawdzony przez Emira, czekam na decyzję czy dostanę od nich Pepsi.

Wiesz że dobry DT zawsze w cenie..

a zainteresowanie..póki co niestety :-(

Posted

BeaBono napisał(a):
Witam!

Jeśli będziecie potrzebowały DT w Poznaniu - dajcie znać. Domek sprawdzony przez Emira, czekam na decyzję czy dostanę od nich Pepsi.

O witam.
A od kiedy DT. Od zaraz czy później?
Pepsi czeka.!

Posted

Jestem zdecydowana na adopcję Pepsi. Pani Małgosia bała się o nasze koty i dlatego chciała sie jeszcze skonsultować z panem, który się sunią zajmował. Jutro dowiemy się o ich ostatecznej decyzji.
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, na początku września pojadę po moją uroczą"zezolkę" (fotorelacja na forum gwarantowana).
Co do boksia, to ja się na siłę nie pcham, jeśli jednak poweźmiecie decyzję o jego wyciągnięciu ze schroniska i nie będzie innego dt, to służę pomocą (od zaraz).

Posted

Wyciągać będziemy go dopiero wtedy, gdy będziemy mieć pewność co do tego, że od razu możemy umieścić go w DT.. ;)
Jeśli adoptujesz Pepsi - szczeniak nie będzie zbyt dużym, dodatkowym obciążeniem?

Posted

BeaBono napisał(a):
Jestem zdecydowana na adopcję Pepsi. Pani Małgosia bała się o nasze koty i dlatego chciała sie jeszcze skonsultować z panem, który się sunią zajmował. Jutro dowiemy się o ich ostatecznej decyzji.
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, na początku września pojadę po moją uroczą"zezolkę" (fotorelacja na forum gwarantowana).
Co do boksia, to ja się na siłę nie pcham, jeśli jednak poweźmiecie decyzję o jego wyciągnięciu ze schroniska i nie będzie innego dt, to służę pomocą (od zaraz).

To u "nas" jest Pepsi. I ja mam ją sprawdzić na koty:evil_lol:

Posted

Donvitow napisał(a):
Psa nie ma podobno w schronisku. Aga Z sprawdzała. Jeśli jest może jechać na DT.

Podobno, czy na pewno?
Zaraz mnie kur** rozniesie z tym schroniskiem. :angryy::angryy: Jutro wyjaśnie sytuacje.

Posted

Donvitow - szczerze? Wątpię, że schronisko udzieli komuś jakichś konkretnych informacji o tym, gdzie pies został wyadoptowany.
Jutro spróbujemy wyciągnąć takowe info, aczkolwiek szczerze mówiąc, to chyba nawet nam tej informacji nie podadzą..

Posted

Saint napisał(a):
Donvitow - szczerze? Wątpię, że schronisko udzieli komuś jakichś konkretnych informacji o tym, gdzie pies został wyadoptowany.
Jutro spróbujemy wyciągnąć takowe info, aczkolwiek szczerze mówiąc, to chyba nawet nam tej informacji nie podadzą..

Aga tą wiedzę miała od wolontariuszki.Wiem co to za schronisko. Ja z Wielkopolski.;)

Posted

Donvitow napisał(a):
Ja z Wielkopolski.;)

Tak, tak - swego czasu często bywałem czy to w Brodnicy, czy w Śremie, czy w tamtejszej okolicy, więc i przez Psarskie zdarzało mi się przejeżdżać. :roll:

Dzisiejsza próba niestety zakończona niepowodzeniem - jak się okazuje - tylko jedna osoba w schronisku wie, gdzie przebywa pies, dobrze, że choć wiemy kto dokładnie pieska wydał..
Jest jeszcze szansa na to, że jutro uda się nam takową informację uzyskać - oby..

Posted

Soema, niestety w tym (chyba) schronisku są jeszcze 2 boksery. Suczka i pies, w średnim wieku :-(. Siedzą od prawie 5 miesięcy... Przyjazne, kontaktowe.... Dla szczeniaczka DT albo i DS łatwiej można znależć, dla tych.... ech. Są na stronie FBwP.

Posted

Hania&Andrzej napisał(a):
Soema, niestety w tym (chyba) schronisku są jeszcze 2 boksery. Suczka i pies, w średnim wieku :-(. Siedzą od prawie 5 miesięcy... Przyjazne, kontaktowe.... Dla szczeniaczka DT albo i DS łatwiej można znależć, dla tych.... ech. Są na stronie FBwP.

To może jeszcze na SOS Bokserom?