xmartix Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 wczoraj dostałam smsy w sprawie adopcji ale tak nieładnie napisane że nie odpisałam.. ludzie nie mają kultury zupełnie jakby im zależało na psie to by zadzwonili...:shake: Quote
GoskaGoska Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 no niestety własnie takimi psami - tacy ludzie się interesują- dobrze zrobiłaś ze nie odpisałaś na smsa - co to cholera za obyczaj:mad: ale nic jeszcze się może któs normalny znajdzie. Ja wczoraj na GG- miała zapytanie o psa do pilnowania gospodarstwa - a ze ktos się uparł na młodego- to nawet i o nim myślałam- ALE BUDA I ŁANCUCH- i na 30min spuszczany z łancucha i czasami w nocy-ale teren nieogrodzony. najgorsze jest to , ze ta osoba chciała mnie w grzeczny sposób przekonać- ze chce dla psa dobrze-ale ludzie nie widzą nic w tym złego - ze dla psa buda i łanuch to tez taka niewola jak w schronisku-albo jeszcze gorsza. Quote
Slomka22 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 ja go w czwartek posle do GW i WW - Gosia namiary na Ciebie? Jesli tak to podeslij mi nr tel do Ciebie na pw Quote
GoskaGoska Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 nie ma mnie teraz w PL ,a do niego to namiary do xmatix ; 668980123 martusiaster@gmail.com Quote
GoskaGoska Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Lapina sztywna - nie wyciągneli tych drutów z łapy- chyba pies juz z tym będzie żyć- chyba, ze ktoś się za niego weżnie od A do Z. Jak na tą chwilę taki ma iść do adopcji Quote
Slomka22 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 poslalam go do GW - razem z Kora - mam nadzieje ze obydwa ogloszenia wydrukuja Quote
GoskaGoska Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 oj ja tez i zeby jeszcze odezwal się jakis normalny domek Quote
Slomka22 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 pozwolilam sobie dodac skromna uwage :P Duży pies w typie moskiewskiego psa stróżującego czeka na swój nowy dom. Ma on około 2 lat i ma niestety sztywną tylną łapę. Pies pięknie stróżuje I nadaje sie do domu z ogrodem, ale nie do uwiązania na łańcuchu przy budzie. Jeżeli jesteś w stanie zaoferować mu dom zadzwoń 0668 980 123 lub napisz martusiaster@gmail.com Quote
xmartix Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 jaki on jest w stosunku do innych zwierząt - wiemy? Quote
xmartix Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 nikt nie wie? :shake: się Pani zastanawia nad nim Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 pielégnierz powinien wiedziec trzeba by bylo do schroniska dzwonic - jesli Paniá tá tak interesuje, a co ma ta Pani inne psy? Quote
xmartix Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 na razie tak się tylko wstępnie orientuje tak, ma psa (buldożkę fr.) i kotkę.. Quote
GoskaGoska Posted September 8, 2009 Posted September 8, 2009 no jak sunia to lepiej - ale kotek jeszcze :roll: Quote
xmartix Posted September 10, 2009 Posted September 10, 2009 no więc potrzeba info jego stosunku do innych psów wiem że raz był na boksach ogólnych a teraz jest chyba w kojcu sam bo miał te operacje w schronie w każdym razie najpierw to info a potem wizyta i zobaczymy co z tego wyjdzie Quote
GoskaGoska Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 powiem tak sytuacja jego jest dramatyczna - psa trzeba wyciągać ze schrosnika za wszelką cenę, bo moze się skończyć, ze wyląduje za TM . Pies siedzi z tą łapą sztywną w pojedyńczymy boksie, nie ma ruchu siadają mu mięsnie- a właściwie zanikają - a łapa zaczyna się mu babrać- a do tego pielęgniarz za nimi nie przepada- tak więc ...pierwszy problem z podniesieniem się, pierwsza oznaka niezadowolenia i będzie po psie- a na zostanie żał , ze nikt nic nie zrobił :shake: Quote
LILUtosi Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Żal zostanie na pewno! Tylko to duzy pies, nie tak łatwo znalezc dla takiego ds czy dt. Moze udezyc do fundacji zajmujacej sie benkami, jest pare ciotek, które wspierają benki. Ja napisze do zuzlikowej. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 potrzebny bardziej dramatyczny tytul.. no i trzebaby powiadomic bernardynolubnych Quote
zuzlikowa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Zajrzę po powrocie ze spaceru...pomyślimy! Wrzućcie w międzyczasie na bernardyny...zbiorczy! Piękny i bardzo młody! Trzeba powalczyć! Quote
LILUtosi Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 zuzlikowa napisał(a):Zajrzę po powrocie ze spaceru...pomyślimy! Wrzućcie w międzyczasie na bernardyny...zbiorczy! Piękny i bardzo młody! Trzeba powalczyć! Witamy Zuzlikowa :multi::multi::multi: Quote
GoskaGoska Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 tylko ten piesek ma bardziej charakter moskiewskiego stózującego- czyli to pies jednego pana - do pielegniarze jest ok - jednak juz obcych nie akceptuje - na pewno nie do dzieci - idealny do stróżowania domu z ogrodem - do kojca , ale oczywiscie z odpowiednią ilością ruchu- choc nie cierpie psów w kojcu niestety jego mocny charakter - nie robi z niego rodzinnego psa Quote
zuzlikowa Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dziewczyny...przeczytałam wszystko bardzo uważnie i myślę,że teraz nie ma na co czekac tylko narobić rabanu i zbierać pieniądze i to na szybko! Jeśli macie jakieś ciotki,które mogą być dt dla chłopaka...piszcie do nich!Ja też spróbuję...Jeśli nie znajdziemy dt,trzeba pilnie już rozglądać się za hotelikiem i to takim,który poradzi sobie z moskiewską naturą...mam na myśli jamora,p.Marka z Bogatyni... Niestety myślę,że jest to konieczne-w schronie benki mają trudno,a charakterne moskiewskie,jeszcze łatwiej dostaną etykietkę agresywnego,nieadopcyjnego,a tu jeszcze ta rozbabrana łapa z którą chyba nikt nic nie robi nawet w podstawowym zakresie...łatwo powiedzieć,że agresywny i nie daje sobie! Szukajcie pieniążków,piszcie do ciotek...o dt,hotelik,deklaracje...tu trzeba szybko działać! Pomogę na ile mogę...popytam gdzie się da...podrzucę ciotkom od benków... Quote
Recommended Posts