Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wczoraj dostałam smsy w sprawie adopcji ale tak nieładnie napisane że nie odpisałam.. ludzie nie mają kultury zupełnie
jakby im zależało na psie to by zadzwonili...:shake:

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no niestety własnie takimi psami - tacy ludzie się interesują- dobrze zrobiłaś ze nie odpisałaś na smsa - co to cholera za obyczaj:mad: ale nic jeszcze się może któs normalny znajdzie.

Ja wczoraj na GG- miała zapytanie o psa do pilnowania gospodarstwa - a ze ktos się uparł na młodego- to nawet i o nim myślałam- ALE BUDA I ŁANCUCH- i na 30min spuszczany z łancucha i czasami w nocy-ale teren nieogrodzony. najgorsze jest to , ze ta osoba chciała mnie w grzeczny sposób przekonać- ze chce dla psa dobrze-ale ludzie nie widzą nic w tym złego - ze dla psa buda i łanuch to tez taka niewola jak w schronisku-albo jeszcze gorsza.

Posted

pozwolilam sobie dodac skromna uwage :P
Duży pies w typie moskiewskiego psa stróżującego czeka na swój nowy dom. Ma on około 2 lat i ma niestety sztywną tylną łapę. Pies pięknie stróżuje I nadaje sie do domu z ogrodem, ale nie do uwiązania na łańcuchu przy budzie. Jeżeli jesteś w stanie zaoferować mu dom zadzwoń 0668 980 123 lub napisz martusiaster@gmail.com

Posted

no więc potrzeba info jego stosunku do innych psów
wiem że raz był na boksach ogólnych a teraz jest chyba w kojcu sam bo miał te operacje w schronie
w każdym razie najpierw to info a potem wizyta i zobaczymy co z tego wyjdzie

• 3 weeks later...
Posted

powiem tak sytuacja jego jest dramatyczna - psa trzeba wyciągać ze schrosnika za wszelką cenę, bo moze się skończyć, ze wyląduje za TM .
Pies siedzi z tą łapą sztywną w pojedyńczymy boksie, nie ma ruchu siadają mu mięsnie- a właściwie zanikają - a łapa zaczyna się mu babrać- a do tego pielęgniarz za nimi nie przepada- tak więc ...pierwszy problem z podniesieniem się, pierwsza oznaka niezadowolenia i będzie po psie- a na zostanie żał , ze nikt nic nie zrobił :shake:

Posted

Żal zostanie na pewno! Tylko to duzy pies, nie tak łatwo znalezc dla takiego ds czy dt. Moze udezyc do fundacji zajmujacej sie benkami, jest pare ciotek, które wspierają benki. Ja napisze do zuzlikowej.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Zajrzę po powrocie ze spaceru...pomyślimy!

Wrzućcie w międzyczasie na bernardyny...zbiorczy!
Piękny i bardzo młody!
Trzeba powalczyć!

Witamy Zuzlikowa :multi::multi::multi:

Posted

tylko ten piesek ma bardziej charakter moskiewskiego stózującego- czyli to pies jednego pana - do pielegniarze jest ok - jednak juz obcych nie akceptuje - na pewno nie do dzieci - idealny do stróżowania domu z ogrodem - do kojca , ale oczywiscie z odpowiednią ilością ruchu- choc nie cierpie psów w kojcu niestety jego mocny charakter - nie robi z niego rodzinnego psa

Posted

Dziewczyny...przeczytałam wszystko bardzo uważnie i myślę,że teraz nie ma na co czekac tylko narobić rabanu i zbierać pieniądze i to na szybko!
Jeśli macie jakieś ciotki,które mogą być dt dla chłopaka...piszcie do nich!Ja też spróbuję...Jeśli nie znajdziemy dt,trzeba pilnie już rozglądać się za hotelikiem i to takim,który poradzi sobie z moskiewską naturą...mam na myśli jamora,p.Marka z Bogatyni...
Niestety myślę,że jest to konieczne-w schronie benki mają trudno,a charakterne moskiewskie,jeszcze łatwiej dostaną etykietkę agresywnego,nieadopcyjnego,a tu jeszcze ta rozbabrana łapa z którą chyba nikt nic nie robi nawet w podstawowym zakresie...łatwo powiedzieć,że agresywny i nie daje sobie!

Szukajcie pieniążków,piszcie do ciotek...o dt,hotelik,deklaracje...tu trzeba szybko działać!
Pomogę na ile mogę...popytam gdzie się da...podrzucę ciotkom od benków...