Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

TEKST DO OGLOSZEN:

SUCZKA MIESZKA W OZORKOWIE (woj.Łódzkie)
WYSTERYLIZOWANA
Agora urodzila i wychowala sie w schronisku w Łęczycy (gdzie jestem wolontariuszka, wiec znałam Agore od szczeniaka). Spędziła tam 1,5 roku. Adoptowała ją moja babcia. Jednak z pewnych przyczyn babcia nie może się nią dalej zajmować. Sunia jest u babci od 4m-cy. Pobyt u babci potraktujemy jako dom tymczasowy i szukamy suni PILNIE nowego domu!
Sunia jest średniego wzrostu, na zdjęciach może wydawać się, że jest wielkosci owczarka niemieckiego, lecz jest mniejsza i delikatnej postury. Jest kochaną psinką. Potrzebuje jeszcze trochę czasu aby przyzwyczaić sie do normalnego życia, jeszcze wiele rzeczy nie zna. Schronisko ograniczyło jej poznanie tych rzeczy, kiedy była szczeniakiem. Dlatego wymaga odpowiedzialnego wlasciciela. Chodze z nią często na spacery, chodzi grzecznie, słucha się, moge ją bez problemu spuścić bo wiem że wystarczy tylko jedno moje zawołanie i ona przybiega i siada koło mojej nogi. Ciągle merda ogonem, mogłaby tak spacerować i spacerować :) Jednak trzeba jej pilnować, potrafi jeszcze wielu rzeczy, obcych ludzi sie wystraszyć. Nie odbiega wtedy w panice, ale podkula ogon i patrzy na mnie jakby pytała "on mi zrobi krzywde ? czy moge iść?". Nad sunia trzeba jeszcze trochę popracować. Nie jest agresywna ani trochę, gdy jakiś inny pies na nią warczy to ona poprostu wycofuje się. Wystarczy trochę pracy i sunia ukazuje jaka jest naprawdę. Bardzo przywiązuje się do ludzi, uwielbia z nimi przebywać. Agora mieszkała zawsze w budzie, czy w schronisku czy u mojej babci. Ale świetnie czuje sie koło boku człowieka np. w bloku, przebywała często u mnie.

Licze na to, że znajdzie się osoba która da suni wiele miłości, a w zamian otrzyma wierną, psią przyjaciółkę. Agora jest naprawdę niezastąpionym i mądrym psem.

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI :
kom 695 726 780
gg 5801521
email black-she-wolf@o2.pl

~~~~~~~~~~~~~
Więcej o suni możecie przeczytać tutaj :(
http://www.dogomania.pl/forum/f30/4-m-ce-temu-zabrana-ze-schroniska-jest-coraz-gorzej-143308/

Staramy się z sunią... jakoś ją nauczyć... ale jest coraz gorzej :(
Może znajdzie się ktoś u kogo Agora bedzie czula sie bezpiecznie.
Liczę na Waszą pomoc, aby znalezc jej szybko dom :( bo boje sie ze jesli zostanie dluzej u babci to coraz bardziej bedzie sie bala...

pomozcie mi oglaszac, szukac domu :( prosze! :(

• 2 months later...
  • 1 year later...