Aaricia Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Dnia 18 sierpnia 2009r. znaleziono psiaka przed centrum handlowym M1 w Markach, pies przebywał w tej okolicy od soboty. Ma około 50 cm wysokości, jest bardzo ładny, czarny, z jasnobrazowym-piaskowym "podpalaniem", bialymi końcówkami łapek i bialym krawatem. Sierść ma sredniej długości, nieco dłuższą na uszach, ogonie i szyi, ma duze uszy i puszysty ogon. Piesek jest bardzo towarzyski, spokojny, ufny, grzeczny, nie boi sie ludzi. Jeżeli własciciel szuka tego psiaka lub ktoś chciałby go przygarnąć bardzo proszę o kontakt pod numerem telefonu 662203890 Ania link do zdjęć http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2109367_znaleziono_psa_m1_marki.html Quote
mtf zalesie Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 napisz do zabusia ona jest z marek- moze sa ogloszenia ze go ktos szuka Quote
Aaricia Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 jaki dokładnie jest nick tej osoby bo nie mogę odnaleźć? Quote
malagos Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Aaricia napisał(a):jaki dokładnie jest nick tej osoby bo nie mogę odnaleźć? z Marek jest też EVA2406 (ale chyba do jutra nad morzem) i shirrapeira. Quote
Aaricia Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Psiak był u mnie na noc przedwczoraj, niestety nie mogłam go dłużej trzymac-chociaz psiak baaardzo grzeczniutki był, ale moje malamuty go nie zaakceptowały i wyły na dodatek całą noc, bo chciały koniecznie dostać się do niego do domu (one mieszkają na ogrodzie a psiak nocował z nami w domu) wczoraj wziełam dzień wolny w pracy i zawiozłam go do Azylu pod Psim Aniołem i tam sprawdzą czy ma czipa, odrobacza go i odpchlą, oporządzą ładnie :) a w poniedziałek zawioze go do weta na szczepienia. całe szczeście Psiak nie pobędzie w azylu długo, bo tylko do soboty rano, w sobotę wraca mój tata z wakacji i zaoferował mu tymczas u siebie-ma duży ogród i duzo wolnego czasu więc Psinka będzie miała duzo miejsca do biegania :multi: w Azylu bardzo duzo psiaków juz jest :( az się serce sciska...:shake: Quote
malagos Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 To sie dobrze złożyło :multi: Azyl też poszukuje domów tymczasowych, nawet płatnych :cool1: Quote
Aaricia Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Może uda mi sie namówic tatę na tymczas dla innych psiaków później, on bardzo kocha psy, duzo jeździ na rowerze, chodzi na spacery i nad wodę, ale na stałe psiaka nie może mieć bo zimą jeździ na 2 miesiące do sanatorium no i wtedy byłby problem z psem. Może sie zgodzi, zobaczymy :) Quote
Aaricia Posted August 20, 2009 Author Posted August 20, 2009 Jeszcze gdyby np. azyl mógł dla takiego psiaka opłacac weta i np. karmę to jest duża szansa ze tata by się zgodził, bo on kasiasty za bardzo nie jest niestety więc aspekt finansowy mógłby go zniechęcic do takiej akcji, ale gdyby tak się dało, że oferowałby tylko miejsce i opiekę to powinien się zgodzic. Quote
mtf zalesie Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 ciesze sie ze udalo ci sie pomoc temu psiakowi i mam nadzieje ze dogadacie sie z przytuliskiem Quote
Aaricia Posted August 21, 2009 Author Posted August 21, 2009 :placz: Misia ugryzł w łapkę inny psiak z Azylu i ma szwy na opuszku, posiedzi w lecznicy pewnie do poniedziałku więc do mojego taty przyjedzie dopiero w tygodniu. bidulek, tak mi go żal, tata się zmartwił strasznie, już mu kupił smyczkę, jedzonko itp. i strasznie się cieszył na przyjazd Misia. mam nadzieje ze juz nie bedzie więcej "atrakcji" i Misio szczęśliwie trafi do taty, a może w międzyczasie zadzwoni nowy pan dla niego? zobaczymy, bedę informowac dalej, dziekuję Wam za zainteresowanie, pozdrawiam serdecznie Quote
Kora Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Co ze sprawdzeniem czy ma chipa bo nic nie slychac:roll:. Quote
Recommended Posts