Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alfik mandat w Wawie dostala-od niej sie dowiedzialam o tych 20 kilo..a z ta lista-protest wyslalam juz dawno....ciekawa jestem co z ta ustawa wyjdzie :roll: u mnie nikt mnie nie zatrzymal ale ludzie patrza z coraz mniejsza sympatia odkad potforki rosna i rosna..jak byly szczeniaczki to byl zachwyt..teraz sa zachwyty a i ostra krytyka-ze takie bestie bez kaganca chodza :roll: a one nie sa agresywne ani do ludzi ani psow :roll:

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

asher-pies chyba musi byc na smyczy??????????albo w kagancu????????to na bank..ja swoje puszczam w lesie i parku-i raz gliniarze nas obserwowali w parku...lazili za nami :lol: pewnie czekali az ktorys potfor kogos zje..przestali jak maly kundel o malo nie zjadl Dalego :roll:

Posted

[quote name='daga10011']asher-pies chyba musi byc na smyczy??????????albo w kagancu????????to na bank..

Widzisz, nasza warszawska uchwała zawiera pewną luke 8)
Jest zasada, że w prawie takie samo określenie zawsze znaczy to samo, a różne określenia zawsze znaczą co innego.

W tej uchwale, w jednym punkcie jest napisane, że:
pies w miejscach publicznych ma być na smyczy, a jeśli jest agresywny to nadto w kagańcu

Natomiast w następnym punkcie napisano, że:
w miejscach mało uczęszczanych można spuścić psa ze smyczy, pod warunkiem, że ten ma kaganiec

Jak widac użyto dwóch różnych określeń, można więc domniemywac, że radni mieli na myśli dwie różne rzeczy. To, że pies ma mieć kaganiec nie jest jednoznaczne z tym, że ma go mieć na pysku, bo wtedy napisano by tak, jak w przypadku psów agresywnych, że pies ma być w kagańcu :D
Dobry prawnik na pewno by nas przed sądem wybronił, a my potem moglibysmy domagac się zwrotu kosztów procesowych, w tym honorarium dla adwokata 8)

A Alfik dała się wpuścić w maliny bo w Warszawie nie obowiązuje żadne kryterium wagowe!!!. Radni mieli kiedyś taki pomysł, ale nigdy nie wprowadzili go w życie. Grunt, to znac własne prawa, na mandatach się oszczędza :wink:

Posted

asher napisał(a):
Olcia napisał(a):
rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny

Kiedy i w jakich okoliczniościach był mandacik? Bo smiem twierdzić, że niepotrzebnie go przyjmowałaś, jako, że sprawa w sądzie grodzkim byłaby do wygrania 8)

mandacik był wystawiony zgodnie z prawem, bo psy były bez smyczy bez kagańca i w miejscu ruchliwym

Posted

a moje dzieci dzisiaj dostały: nowe miseczki, piłeczki i piszczące krokodyle, mase smakołyków, a pół pensji poszło na spacer :D , ale czego się nie robi dla swoich dzieciów :lol:

Posted

na zyczenia oczy, no może oko i niestety mało wyrażne :(

zamknięte oko :D

znajomi zawsze się pytają po co mi takie wielkie łóżko??

a jeszcze jak nadir się właduje to niestety mi już mało miejsca do spania pozostaje :lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
najlepszego ,,mafijnym psiakom'' życzy ciocia Alicja :D :BIG:

to niech ciocia Ala pamieta ze nadi 1 lipca kończy roczek :D

Posted

Olcia napisał(a):

jużse ciocia Alicja zapisała w kalendarzu :wink:

Posted

Olcia napisał(a):

jużse ciocia Alicja zapisała w kalendarzu :wink:

no ja myślę
idę kąpiać gretulca, bo się szaro-brązowa zrobiła :D

Posted

adda napisał(a):
Jaka Greta grzeczna w tej wannie :o

Adda ona tam stała i czekałam na mnie od 20 min, z nią nie ma żadnych problemów sama włazi grzecznie stoi łapy d góry podnosi żeby jej wyprać, jednym słowem w wannie uwielbia być, bo nadir, to jak jego mam wykąpać, to ech szkoda gadać, gorzej niż osioł :lol:

Posted

ona za mna wlezie wszędzie jak była malutka parę razy ze mną się skąpała przed przypadek :D
na początku parę razy wrzuciłam jej do wanny smakołyki i wzała po nie, a teraz nie ma probelmu , a kąpie je dośc często , a jak widzi suszarkę to cieszy się jak głupia i sama rozkłada do suszenia i wie ze najpierw trzeba głowę wysuszyć coby baran się na łbie nie zrobił jak u panci :D

Posted

Olcia napisał(a):
i wie ze najpierw trzeba głowę wysuszyć coby baran się na łbie nie zrobił jak u panci :D
:lol: :lol: :lol: Jaki pan taki kram :lol:

Posted

niestety greta się zbuntowała i nie chciała dać zrobic zdjęć :evil:

i na koniec powiedziała co miała do powiedzenia czyli dobranoc koniec suszenia na dzisiaj :lol: