daga10011 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Alfik mandat w Wawie dostala-od niej sie dowiedzialam o tych 20 kilo..a z ta lista-protest wyslalam juz dawno....ciekawa jestem co z ta ustawa wyjdzie :roll: u mnie nikt mnie nie zatrzymal ale ludzie patrza z coraz mniejsza sympatia odkad potforki rosna i rosna..jak byly szczeniaczki to byl zachwyt..teraz sa zachwyty a i ostra krytyka-ze takie bestie bez kaganca chodza :roll: a one nie sa agresywne ani do ludzi ani psow :roll: Quote
daga10011 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 asher-pies chyba musi byc na smyczy??????????albo w kagancu????????to na bank..ja swoje puszczam w lesie i parku-i raz gliniarze nas obserwowali w parku...lazili za nami :lol: pewnie czekali az ktorys potfor kogos zje..przestali jak maly kundel o malo nie zjadl Dalego :roll: Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 [quote name='daga10011']asher-pies chyba musi byc na smyczy??????????albo w kagancu????????to na bank.. Widzisz, nasza warszawska uchwała zawiera pewną luke 8) Jest zasada, że w prawie takie samo określenie zawsze znaczy to samo, a różne określenia zawsze znaczą co innego. W tej uchwale, w jednym punkcie jest napisane, że: pies w miejscach publicznych ma być na smyczy, a jeśli jest agresywny to nadto w kagańcu Natomiast w następnym punkcie napisano, że: w miejscach mało uczęszczanych można spuścić psa ze smyczy, pod warunkiem, że ten ma kaganiec Jak widac użyto dwóch różnych określeń, można więc domniemywac, że radni mieli na myśli dwie różne rzeczy. To, że pies ma mieć kaganiec nie jest jednoznaczne z tym, że ma go mieć na pysku, bo wtedy napisano by tak, jak w przypadku psów agresywnych, że pies ma być w kagańcu :D Dobry prawnik na pewno by nas przed sądem wybronił, a my potem moglibysmy domagac się zwrotu kosztów procesowych, w tym honorarium dla adwokata 8) A Alfik dała się wpuścić w maliny bo w Warszawie nie obowiązuje żadne kryterium wagowe!!!. Radni mieli kiedyś taki pomysł, ale nigdy nie wprowadzili go w życie. Grunt, to znac własne prawa, na mandatach się oszczędza :wink: Quote
daga10011 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 musze to jej powiedziec :lol: ...ale jak ja znam to nie powalczy :lol: ..ja juz bym byla na komendzie i burde robila :roll: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 asher napisał(a):Olcia napisał(a):rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny Kiedy i w jakich okoliczniościach był mandacik? Bo smiem twierdzić, że niepotrzebnie go przyjmowałaś, jako, że sprawa w sądzie grodzkim byłaby do wygrania 8) mandacik był wystawiony zgodnie z prawem, bo psy były bez smyczy bez kagańca i w miejscu ruchliwym Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Aaaa, jak w ruchliwym, to faktycznie lepiej potulnie zapłacić :wink: Quote
Olcia Posted June 1, 2005 Author Posted June 1, 2005 asher napisał(a):Aaaa, jak w ruchliwym, to faktycznie lepiej potulnie zapłacić :wink: swoje odleży kiedyś zapłacę :D Quote
Olcia Posted June 1, 2005 Author Posted June 1, 2005 a moje dzieci dzisiaj dostały: nowe miseczki, piłeczki i piszczące krokodyle, mase smakołyków, a pół pensji poszło na spacer :D , ale czego się nie robi dla swoich dzieciów :lol: Quote
Olcia Posted June 1, 2005 Author Posted June 1, 2005 na zyczenia oczy, no może oko i niestety mało wyrażne :( zamknięte oko :D znajomi zawsze się pytają po co mi takie wielkie łóżko?? a jeszcze jak nadir się właduje to niestety mi już mało miejsca do spania pozostaje :lol: Quote
Alicja Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 najlepszego ,,mafijnym psiakom'' życzy ciocia Alicja :D :BIG: Quote
Olcia Posted June 1, 2005 Author Posted June 1, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):najlepszego ,,mafijnym psiakom'' życzy ciocia Alicja :D :BIG: to niech ciocia Ala pamieta ze nadi 1 lipca kończy roczek :D Quote
Alicja Posted June 1, 2005 Posted June 1, 2005 Olcia napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):najlepszego ,,mafijnym psiakom'' życzy ciocia Alicja :D :BIG: to niech ciocia Ala pamieta ze nadi 1 lipca kończy roczek :Djużse ciocia Alicja zapisała w kalendarzu :wink: Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 Alicjarydzewska napisał(a):Olcia napisał(a):Alicjarydzewska napisał(a):najlepszego ,,mafijnym psiakom'' życzy ciocia Alicja :D :BIG: to niech ciocia Ala pamieta ze nadi 1 lipca kończy roczek :Djużse ciocia Alicja zapisała w kalendarzu :wink: no ja myślę idę kąpiać gretulca, bo się szaro-brązowa zrobiła :D Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 sesja zdjęciowa z kąpieli a jak się udał pojawi się także z suszenia :D Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 adda napisał(a):Jaka Greta grzeczna w tej wannie :o Adda ona tam stała i czekałam na mnie od 20 min, z nią nie ma żadnych problemów sama włazi grzecznie stoi łapy d góry podnosi żeby jej wyprać, jednym słowem w wannie uwielbia być, bo nadir, to jak jego mam wykąpać, to ech szkoda gadać, gorzej niż osioł :lol: Quote
adda Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 :o Aż mi się wierzyć nie chce, szkoliłaś ją w tym celu czy jak? :lol: Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 ona za mna wlezie wszędzie jak była malutka parę razy ze mną się skąpała przed przypadek :D na początku parę razy wrzuciłam jej do wanny smakołyki i wzała po nie, a teraz nie ma probelmu , a kąpie je dośc często , a jak widzi suszarkę to cieszy się jak głupia i sama rozkłada do suszenia i wie ze najpierw trzeba głowę wysuszyć coby baran się na łbie nie zrobił jak u panci :D Quote
adda Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Olcia napisał(a):i wie ze najpierw trzeba głowę wysuszyć coby baran się na łbie nie zrobił jak u panci :D :lol: :lol: :lol: Jaki pan taki kram :lol: Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 pozy suszeniowe :D a za chwilę efekt końcowy suszenia głowy :D Quote
adda Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 O kurde, Greta naprawdę ma minę, jakby jej to przyjemność sprawiało :o Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 niestety greta się zbuntowała i nie chciała dać zrobic zdjęć :evil: i na koniec powiedziała co miała do powiedzenia czyli dobranoc koniec suszenia na dzisiaj :lol: Quote
Olcia Posted June 2, 2005 Author Posted June 2, 2005 tak tylko zołza położyła się na rozwalonym uchu i nie mogę jej maści nałożyć bo krowa nie chce się ruszyc :x Quote
Recommended Posts