Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daga10011 napisał(a):
no ale hodowcy sie zenerwowali....a bo je ostrzyglas na sznaucie :evilbat: :lol:

to było im powiedzieć że skoro mają "czarne teriery rosyjskie" to i tak mają kundle bo już nie ma takiej rasy jak czarny terier rosyjski :D

Posted

:o :o :o jaK to nie????ja widzialam ostatnio ogloszenie gdzies :o :o :o a to ty masz kundle takie jak moje marzenie??????????????lion d'occitane??????? :lol: droga pasja :lol:

Posted

nazwa brzmi "czarny terier", teraz nie pamiętam ale jakoś niedoawno zostało to zmienione
a swoją drogą droga pasja :lol: masz rację, ale jak przy każdych dużych psach

Posted

[quote name='asher']Olcia, o tej zmianie nazwy to serio mówisz?

zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski

Posted

malawaszka napisał(a):
łoo a ciekawe czemy to zmienili :o

a fotki zarąbiste!!!!!!!!!!!!!!! Koocham te dwa czarnuchy :angel: :angel: :angel:

Waszunia to jak je tak kochasz to zabieraj te dwa potowry na reanimacje uszu, bo przecież jeszcze trochę a będę miała psy bez uszu, bo tak się za uszy ciągają że mają żywe rany do mięska, obydwa :evil:

Posted

malawaszka napisał(a):
:o ładne mi zabawy :o warioty dwa - pewnie że biorę - wszystkie psy biorę!!! :lol:

ok w takim razie jutro masz je u siebie :D , tylko wykup pół apteki maści i wody utlenionej :D , przyda Ci się napewno

Posted

[quote name='Olcia']zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski

No dobra, w ale czy ten zarejestrowany w FCI ciorny terier jest oficjalnie w Polsce czrnym terierem, czy czarnym terierem rosyjskim? Tak się dopytuje, bo to dośc istotne dla mnie w związku z ewentualnym poszerzaniem listy agresywnych ras :wink:

Posted

[quote name='asher'][quote name='Olcia']zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski

No dobra, w ale czy ten zarejestrowany w FCI ciorny terier jest oficjalnie w Polsce czrnym terierem, czy czarnym terierem rosyjskim? Tak się dopytuje, bo to dośc istotne dla mnie w związku z ewentualnym poszerzaniem listy agresywnych ras :wink:

na ewentualnej liście jest czarny terier i to nas dotyczy

Posted

[quote name='asher']Olcia, czyli w Polsce rasa również jest zarejestrowana pod nazwą "czarny terier", tak? A nie "czarny terier rosyjski", tak?

teraz to ja już sama nie wiem, ale greta ma w metryce czarny terier rosyjski, a nadi ma czarny terier
a w FCI jest zarejstrowany czarny terier

Posted

[quote name='Olcia'][quote name='asher']Olcia, czyli w Polsce rasa również jest zarejestrowana pod nazwą "czarny terier", tak? A nie "czarny terier rosyjski", tak?

teraz to ja już sama nie wiem, ale greta ma w metryce czarny terier rosyjski, a nadi ma czarny terier
a w FCI jest zarejstrowany czarny terierto może masz przynajmniej jednego niegrożnego :lol:

Posted

Dokładnie :lol: Jak wejdzie ta idiotyczna lista (Boże spraw, żeby nie :modla: ), to możesz jednego psa prowadzić bez kagańca. Chciałabym zobaczyć wtedy mine strazników miejskich :roflt:

Posted

asher napisał(a):
Dokładnie :lol: Jak wejdzie ta idiotyczna lista (Boże spraw, żeby nie :modla: ), to możesz jednego psa prowadzić bez kagańca. Chciałabym zobaczyć wtedy mine strazników miejskich :roflt:

im to będzie wiziało, bo będzie duży ma zęby to może ugryśc to mi powiedzą że jest w typie rasy np.sznaucer :D

Posted

daga10011 napisał(a):
a poza tym slyszalam,ze psy powyzej 20 kilogramow maja miec smycz i kaganiec :o .nie wiem czy to prawda-ale ja swoim kagancow nie kupie :roll: bede sie klocic :roll:

kiedyś było że do iluś tam kilo, ale już tego nie ma Daga nie masz się co kłócić, bo w grodzkim wylądujesz z debilami, trzeba grzecznie i kłaniać się to jedyny sposób żeby bez mandatu wyjść, wiem co mówię kłóciłam się i 250 zeta do zapłacenia leży :D

Posted

Daga, na razie to, czy kiedy pies ma chodzić na smyczy i ewentualnie w kagańcu regulują lokalne przepisy. W Warszawie pies musi chodzić w miejsach publicznych na smyczy, agresywny nadto w kagańcu, a w miejscach mało uczęszczanych można psa puścić luzem, pod warunkiem, że ma kaganiec. U Ciebie może być to natomiast podzielone według kryterium wagowego.
A jak nie ma żadnych lokalnych przepisów (tak tez może być), to reguluje to Kodeks Wykroczeń, art. 77 - w skrócie, trzeba zachowac zwykłe, bądź nakazane śrdoki ostrozności. Przeczytaj sobie ten temat

Natomiast kiedy wejdzie w zycie nowelizacja Ustawy o Ochronie Zwierząt, psy z listy ras agresywnych i w typie tych ras trzeba będzie zawsze wyprowadzać na smyczy i w kagancu :x Na razie kista liczy sobie 11 pozycji, ale prawdopodobnie niebawem zostanie rozszerzona 0X

Posted

rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny

Posted

Olcia napisał(a):
rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny

Kiedy i w jakich okoliczniościach był mandacik? Bo smiem twierdzić, że niepotrzebnie go przyjmowałaś, jako, że sprawa w sądzie grodzkim byłaby do wygrania 8)