daga10011 Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 no ale hodowcy sie zenerwowali....a bo je ostrzyglas na sznaucie :evilbat: :lol: Quote
Olcia Posted May 30, 2005 Author Posted May 30, 2005 daga10011 napisał(a):no ale hodowcy sie zenerwowali....a bo je ostrzyglas na sznaucie :evilbat: :lol: to było im powiedzieć że skoro mają "czarne teriery rosyjskie" to i tak mają kundle bo już nie ma takiej rasy jak czarny terier rosyjski :D Quote
daga10011 Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 :o :o :o jaK to nie????ja widzialam ostatnio ogloszenie gdzies :o :o :o a to ty masz kundle takie jak moje marzenie??????????????lion d'occitane??????? :lol: droga pasja :lol: Quote
Olcia Posted May 30, 2005 Author Posted May 30, 2005 nazwa brzmi "czarny terier", teraz nie pamiętam ale jakoś niedoawno zostało to zmienione a swoją drogą droga pasja :lol: masz rację, ale jak przy każdych dużych psach Quote
malawaszka Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 łoo a ciekawe czemy to zmienili :o a fotki zarąbiste!!!!!!!!!!!!!!! Koocham te dwa czarnuchy :angel: :angel: :angel: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 [quote name='asher']Olcia, o tej zmianie nazwy to serio mówisz? zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 malawaszka napisał(a):łoo a ciekawe czemy to zmienili :o a fotki zarąbiste!!!!!!!!!!!!!!! Koocham te dwa czarnuchy :angel: :angel: :angel: Waszunia to jak je tak kochasz to zabieraj te dwa potowry na reanimacje uszu, bo przecież jeszcze trochę a będę miała psy bez uszu, bo tak się za uszy ciągają że mają żywe rany do mięska, obydwa :evil: Quote
malawaszka Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 :o ładne mi zabawy :o warioty dwa - pewnie że biorę - wszystkie psy biorę!!! :lol: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 malawaszka napisał(a)::o ładne mi zabawy :o warioty dwa - pewnie że biorę - wszystkie psy biorę!!! :lol: ok w takim razie jutro masz je u siebie :D , tylko wykup pół apteki maści i wody utlenionej :D , przyda Ci się napewno Quote
malawaszka Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 zatrudnię weta w domu cobym nie musiała co chwilę latać bo pewnie krew będzie się lała strumieniami jak Luna wkroczy do akcji :lol: Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 [quote name='Olcia']zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski No dobra, w ale czy ten zarejestrowany w FCI ciorny terier jest oficjalnie w Polsce czrnym terierem, czy czarnym terierem rosyjskim? Tak się dopytuje, bo to dośc istotne dla mnie w związku z ewentualnym poszerzaniem listy agresywnych ras :wink: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 [quote name='asher'][quote name='Olcia']zarejestrowany w FCI jest jako "Tchiorny Terrier" a potocznie się mówi czarny terier rosyjski No dobra, w ale czy ten zarejestrowany w FCI ciorny terier jest oficjalnie w Polsce czrnym terierem, czy czarnym terierem rosyjskim? Tak się dopytuje, bo to dośc istotne dla mnie w związku z ewentualnym poszerzaniem listy agresywnych ras :wink: na ewentualnej liście jest czarny terier i to nas dotyczy Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Olcia, czyli w Polsce rasa również jest zarejestrowana pod nazwą "czarny terier", tak? A nie "czarny terier rosyjski", tak? Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 [quote name='asher']Olcia, czyli w Polsce rasa również jest zarejestrowana pod nazwą "czarny terier", tak? A nie "czarny terier rosyjski", tak? teraz to ja już sama nie wiem, ale greta ma w metryce czarny terier rosyjski, a nadi ma czarny terier a w FCI jest zarejstrowany czarny terier Quote
Alicja Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 [quote name='Olcia'][quote name='asher']Olcia, czyli w Polsce rasa również jest zarejestrowana pod nazwą "czarny terier", tak? A nie "czarny terier rosyjski", tak? teraz to ja już sama nie wiem, ale greta ma w metryce czarny terier rosyjski, a nadi ma czarny terier a w FCI jest zarejstrowany czarny terierto może masz przynajmniej jednego niegrożnego :lol: Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Dokładnie :lol: Jak wejdzie ta idiotyczna lista (Boże spraw, żeby nie :modla: ), to możesz jednego psa prowadzić bez kagańca. Chciałabym zobaczyć wtedy mine strazników miejskich :roflt: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 asher napisał(a):Dokładnie :lol: Jak wejdzie ta idiotyczna lista (Boże spraw, żeby nie :modla: ), to możesz jednego psa prowadzić bez kagańca. Chciałabym zobaczyć wtedy mine strazników miejskich :roflt: im to będzie wiziało, bo będzie duży ma zęby to może ugryśc to mi powiedzą że jest w typie rasy np.sznaucer :D Quote
daga10011 Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 a poza tym slyszalam,ze psy powyzej 20 kilogramow maja miec smycz i kaganiec :o .nie wiem czy to prawda-ale ja swoim kagancow nie kupie :roll: bede sie klocic :roll: Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 daga10011 napisał(a):a poza tym slyszalam,ze psy powyzej 20 kilogramow maja miec smycz i kaganiec :o .nie wiem czy to prawda-ale ja swoim kagancow nie kupie :roll: bede sie klocic :roll: kiedyś było że do iluś tam kilo, ale już tego nie ma Daga nie masz się co kłócić, bo w grodzkim wylądujesz z debilami, trzeba grzecznie i kłaniać się to jedyny sposób żeby bez mandatu wyjść, wiem co mówię kłóciłam się i 250 zeta do zapłacenia leży :D Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Daga, na razie to, czy kiedy pies ma chodzić na smyczy i ewentualnie w kagańcu regulują lokalne przepisy. W Warszawie pies musi chodzić w miejsach publicznych na smyczy, agresywny nadto w kagańcu, a w miejscach mało uczęszczanych można psa puścić luzem, pod warunkiem, że ma kaganiec. U Ciebie może być to natomiast podzielone według kryterium wagowego. A jak nie ma żadnych lokalnych przepisów (tak tez może być), to reguluje to Kodeks Wykroczeń, art. 77 - w skrócie, trzeba zachowac zwykłe, bądź nakazane śrdoki ostrozności. Przeczytaj sobie ten temat Natomiast kiedy wejdzie w zycie nowelizacja Ustawy o Ochronie Zwierząt, psy z listy ras agresywnych i w typie tych ras trzeba będzie zawsze wyprowadzać na smyczy i w kagancu :x Na razie kista liczy sobie 11 pozycji, ale prawdopodobnie niebawem zostanie rozszerzona 0X Quote
Olcia Posted May 31, 2005 Author Posted May 31, 2005 rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny Quote
asher Posted May 31, 2005 Posted May 31, 2005 Olcia napisał(a):rusków nie ma na obecnej liście a szłam bez smyczy i mandacik leży i czeka na swoją kolej do zapłacenia :D , i nikt sie nie pytał czy to rusek czy koza czy sznaucer, duży ma zęby to pewnie jest agresywny Kiedy i w jakich okoliczniościach był mandacik? Bo smiem twierdzić, że niepotrzebnie go przyjmowałaś, jako, że sprawa w sądzie grodzkim byłaby do wygrania 8) Quote
Recommended Posts