Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dbsst napisał(a):
Olciu czemu Alan ma za małe łózeczko - biedny nie mieści sie w nim :shake::diabloti:

bo to łóżeczko z tradycjami kawałek zjadła Zuźka, kawałek Kacper a Alanowi już takie małe tylko zostało:)

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

własnie czytam o szelakch na forum dla dzieci i stanowcze same sprzeciwy bo na szlekach to się psy prowadza a nie dzieci:), a ja sobie nie wyobrażam spaceru z psami i Alanem bez szelek

Posted

Olcia napisał(a):
własnie czytam o szelakch na forum dla dzieci i stanowcze same sprzeciwy bo na szlekach to się psy prowadza a nie dzieci:), a ja sobie nie wyobrażam spaceru z psami i Alanem bez szelek

haha, ja poszłam krok dalej, ja JUŻ MAM szelki :grins:
a co złego w tym, że na smyczy jest i dziecko i pies, bo nie kumam? :hmmmm: Że to uwłacza psu? :diabloti:

Posted

hahah ja też mam ze smyczą nawet i się poważnie zstanawiam żeby zrobić taką jedną smycz bo na razie mam zrobioną jedną rączkę z dwoma rozgałęźniakami dla burków i nie wiem czy nie zrobić z trzema, ludzie mnie i tak mają za wariatkę więc co mi szkodzi:), i oczywiście używać np. gdzie mam pewność że żadnego innego zwierzaka nie będzie nie tak na spacerze bo to raczej mało bezpieczne , chociaż Kacper się tak nauczył chodzić między gretą i nadirem.

Posted

Maga100 napisał(a):

a co złego w tym, że na smyczy jest i dziecko i pies, bo nie kumam? :hmmmm: Że to uwłacza psu? :diabloti:

no wiesz na dziecowych forach pies+ dziecko = tragedia, cytat z forum:
Napisał Malina.
Ja jestem przeciwna i kaskom, które są moim zdaniem zbędnym "gadżetem" jak i szelek...przepraszam wszystkie Mamy, ale zawsze takie dziecko kojarzy mi się właśnie z pieskiem heh...

Posted

Olcia napisał(a):

kurcze w Polsce to teraz szał ciał jak sie ktoś z dzieckiem na smyczy pojawi . Kuzynka która w Norwegii mieszka już 32 lata temu przywiozła swego syna zaopatrzonego w szeleczki , jak dla mnie dobra rzecz

Posted

Alicja napisał(a):
kurcze w Polsce to teraz szał ciał jak sie ktoś z dzieckiem na smyczy pojawi . Kuzynka która w Norwegii mieszka już 32 lata temu przywiozła swego syna zaopatrzonego w szeleczki , jak dla mnie dobra rzecz

no co Ty Alu??!! przecież o niebo lepiej jest wyrywać dziecku rękę z ramienia i trzymać kurczowo za nadgarstek - wygodniej i poprawnie :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
no co Ty Alu??!! przecież o niebo lepiej jest wyrywać dziecku rękę z ramienia i trzymać kurczowo za nadgarstek - wygodniej i poprawnie :lol:

no i wrzeszczeć że kierowca debil jak dziecko wypada na ulicę :grins:

Posted

malawaszka napisał(a):

albo zbierać rozjechanego z pod wózka w markecie pełnym mocherowych beretów pędzących po puszkę z groszkiem bo akurat promocja jest i trzeba całą zgrzewkę na raz kupić:)

Posted

malawaszka napisał(a):

albo biegać za nim z rozwianym włosem i denerwować się przy każdym zbliżeniu do ulicy :roll:
ale nie, nie, szelkom mówimy stanowcze nie :diabloti:

Posted

Alicja napisał(a):
dałaś chociaż fote w całości ;)

nie może bo mu pewnie kulasy zza kołdry wystają :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a a często widuje dzieci na smyczy i zastanawiam się czemu nikt nie prowadza ich na FLEXY tylko biedne dziadki za nimi biegają :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a najwiecej takich dzieci widziałam za komuny - szelki były podszyte misiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

debe normalnie cie ucałuję za tą smycz ja nie wpadłam na to masz rację kupię babci taką małą dla yorków żeby biedna nie musiała ganiać za tej krótkiej od szelek z kompletu i mówię zupełnie poważnie.

dzisiaj musiałam opuścić łóżeczko na sam dół bo Alan odkrył że trzymając się szczebelek moża głowę za łóżeczko górą wyjąć i powoli zacząć stawać. i odkrył że barierka fajna jest na swędzące dziąsła:)

Posted

Olcia napisał(a):
debe normalnie cie ucałuję za tą smycz ja nie wpadłam na to masz rację kupię babci taką małą dla yorków żeby biedna nie musiała ganiać za tej krótkiej od szelek z kompletu i mówię zupełnie poważnie.

dzisiaj musiałam opuścić łóżeczko na sam dół bo Alan odkrył że trzymając się szczebelek moża głowę za łóżeczko górą wyjąć i powoli zacząć stawać. i odkrył że barierka fajna jest na swędzące dziąsła:)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: cieszę się że mogłam sie do czegoś przydać - ja pomysłowy dobromir :evil_lol:

hahah moze ty masz kornika nie chłopca :eviltong:

Posted

malawaszka napisał(a):
lepiej już kornik niż dzięcioł :evil_lol:

dzięciołem będzie od czegoś trzeba zacząć :evil_lol::evil_lol:

Olcia napisał(a):

muszę jutro do ikei podjechać po taką nakładkę silikonową czy jakąś taką, bo widziałam właśnie na łóżeczka takie

hahah wypuscie mnie :evil_lol::evil_lol:

a ja mam taka nakładkę - ale nie wiem czy takie podgryzanie wytrzyma :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
patrze na to zdjęcie z pasja - nie wytrzyma nie jedź :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alicja napisał(a):
i ochraniacz nazębny :grins:

oj Aluś żebyś wiedziała że by się przydał nic mu nie pomaga ani żele ani zabawki,gryzaki a jak coś gryzie to z taką złością że aż czerwony się robi żal mi go bo pewnie boli jak cholera ale nic mi już nie przychodzi do głowy

Posted

Olcia napisał(a):
to aż takie cienkie to jest??

nie cienkie nie jest ale myślę że Alan jak poszczuł smak drewna rozpracuje to w try miga hahahahhahaha

Posted

dbsst napisał(a):
nie cienkie nie jest ale myślę że Alan jak poszczuł smak drewna rozpracuje to w try miga hahahahhahaha

ech ty moja pocieszycielko:) aż boję się dnia kiedy ON zacznie raczkować po całym domu:( po psach po mojej zapiaszczonej podłodze:):)

Posted

Olcia napisał(a):
ech ty moja pocieszycielko:) aż boję się dnia kiedy ON zacznie raczkować po całym domu:( po psach po mojej zapiaszczonej podłodze:):)

a ten dzień zbliża sie w zasadzie juz truchtem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: