Olcia Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 no toście mnie zdemaskowały:) , ech biedny Alan będzie musiał cierpieć w powodu głupoty matki:) Quote
Darianna Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Żadne dziecko po spędzeniu dzieciństwa w takim pokoju nie ma szans być normalne... za duże piętno na psychice.... Quote
LAZY Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Eee...tam zaraz piętno na psychice...Mnie się tam podoba:) Hahahaha.... Dzięki dziewczyny za odpowiedzi...to tym bardziej utrwala mnie w przekonaniu, że cholernie cenię sobie swój prywatny czas, moje życie, możliwość robienia tego na co sie ma ochotę, wydawania pieniędzy na swoje zachcianki itd. Wiem, ze to strasznie samolubne, ale jakoś dziecko kojarzy mi się z utratą tego wszystkiego i nie wiem czy dobrowolnie zdecyduję się na rezygnację z tego wszystkiego. Chyba TZ będzie mnie musiał przed zapładnianiem ogłuszyć:) Quote
malawaszka Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='LAZY']Chyba TZ będzie mnie musiał przed zapładnianiem ogłuszyć:)[/QUOTE] :roflt: hahahahaha Quote
dbsst Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='LAZY']wydawania pieniędzy na swoje zachcianki itd. Wiem, ze to strasznie samolubne, ale jakoś dziecko kojarzy mi się z utratą tego wszystkiego i nie wiem czy dobrowolnie zdecyduję się na rezygnację z tego wszystkiego. Chyba TZ będzie mnie musiał przed zapładnianiem ogłuszyć:) w ciąży wydaje się pieniądze na głupie zachcianki kupuje się rzeczy w słoniki i małpki i to jest dopiero frajda :evil_lol: ahahhahahah jak on cię ogłuszy to obudzisz się z przy siódmym :roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: a tak na poważnie to nie ma co czekać bo potem może się okazać, że coś nie wyszło i rok w plecy lb więcej......................................ja my bardzo żałujemy, że oddalalismy tą decyzję :cool1: a TY WASIU się nie smiej bo TWÓJ widzę, że szykuje miękkie lądowanie na ogłuszoną Wasię :diabloti: Quote
LAZY Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Wiem debe...Z racjonalnego punktu widzenia to już czas. Człowiek im starszy tym bardziej wygodny i tym trudniej na decyzję. Ale dla mnie to prawie jak strzał w łeb a w takiej sytuacji nie łatwo jest pociągnąć za spust. Olcia jak tam pokój Alana? Spodobał mu się, czy postanowił pójść na przyspieszony kurs malowania?:) Quote
dbsst Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='LAZY']Wiem debe...Z racjonalnego punktu widzenia to już czas. Człowiek im starszy tym bardziej wygodny i tym trudniej na decyzję. Ale dla mnie to prawie jak strzał w łeb a w takiej sytuacji nie łatwo jest pociągnąć za spust. Olcia jak tam pokój Alana? Spodobał mu się, czy postanowił pójść na przyspieszony kurs malowania?:)[/QUOTE] co Ty gadasz strzał w łeb ja już nie mogę sie doczekać jak go wyjmą jak go niech se ryczy niech se krzyczy ale zobacze takie małe ciepłe ciałko takiego pachnącego szczeniakiem człowieka takie chude kolana jak to pisze to juz mam łzy, że go mi dzis nie wyjeli :evil_lol: popłacze popłacze i zycie wróci do normy :evil_lol: a jak jeszcze są dziadki na miejscu...................................to prawie z niczego się nie rezygnuje. To tylko moment przejsciowy :evil_lol: to kiedy ta parapetówa w pokoju Alana :evil_lol::roll::cool3: Quote
LAZY Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Olcia chyba Alana przekonuje, ze nie jest tak tragicznie jak mu się wydaje:P Quote
Maga100 Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='LAZY'] Człowiek im starszy tym bardziej wygodny i tym trudniej na decyzję. Ale dla mnie to prawie jak strzał w łeb a w takiej sytuacji nie łatwo jest pociągnąć za spust. bo to jest strzał w łeb :evil_lol::evil_lol::evil_lol: i tak, będzie coraz trudniej podjąć decyzję :shake: ale jest pewne pocieszenie: tej decyzji się NIE ŻAŁUJE :p Pomimo wszystko. [quote name='dbsst'] a jak jeszcze są dziadki na miejscu...................................to prawie z niczego się nie rezygnuje. To tylko moment przejsciowy :evil_lol: tak, tak, miej te swoje złudzenia :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Olcia Posted December 9, 2009 Author Posted December 9, 2009 Lazy a ja mówię stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko da się poukładać z niczego nie trzeba rezygnować!!, trzeba tylko myśleć w ten sposób a nie w negatywach, Debe ma rację frajdę sprawiają słoniki, małpki i te inne duperele, ja także jak debe żałuję że wcześniej nie zdecydowłam się na dziecko, bo miałabym już odchowane, a tak to zawsze coś a to psy a to kredyt, i wiesz ja zawsze mówiłam że będę miała jedno dziecko a teraz mi się zmieniło a to dlatego, że ja się starzeje wiecznie młoda nie będę a później taki Alano czy Tadzio czy Jasio zostają same na świecie i takie sierotki bedą. pokój prawie na ukończeniu ale jeszcze sporo do kupienia więc niestety na razie pass:( Alano nawet koło godziny poleżał w nowym kojcu i się bawił, oczywiście pokój będzie dzielił z nadirem, który musi być wszędzie tam gdzie Alano i zabawki tylko nie wiem w której kolejności:) brak kosza na zabawki:) na razie wszytko wrzucone do kojca i pewnie długo tak zostanie:) brak wszystkiego:) barierki do łóżka , ramek na zdjęcia, półki zasłonek:) hahah i jak ktoś się dopatrzy bak nawet jednej listwy podłogowej bo złamałam dziś muszę dokupić:) Quote
malawaszka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 wowww jakie "dorosłe" łóżko już ma :lol: nic tylko dziewczyny zacznie sprowadzać lada dzień :lol: Quote
Olcia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 waszunia takie wybralam bo wszystkie dziecinne łóżka mają drewniane spody takie na moje oko lekkie szczebelki , które wątpie że wytrzymają za jakiś czas mam na myśli wizję skakania po łóżku Alana z Kacprem + "delikatne" wchodzenie psów do łóżka:) Quote
malawaszka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 nie no - jest super! i ten wielki miś - ahhhh :) Quote
Olcia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='malawaszka']nie no - jest super! i ten wielki miś - ahhhh :)[/QUOTE] hahahah to pies tylko położyłam go dosłownie na 10 min na ziemi i nadir mu zjadł oczy!!!!!!!!, jutro muszę mu nowe zrobić Quote
Cola Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Olcia']hahahah to pies tylko położyłam go dosłownie na 10 min na ziemi i nadir mu zjadł oczy!!!!!!!!, jutro muszę mu nowe zrobić[/QUOTE] :roflt: to mój pies taki brutalny nie jest :diabloti: ewentualnie za przyzwoleniem wyciąga z maskotek wnętrzności :evil_lol: Quote
dbsst Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 czy pod łóżeczkiem jest wanienka na wypadek jakby Alan chciał spaść :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: no gratuluje i czekam na parapetówę :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Olcia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 tak to wanienka ta mniejsza, była cudna bo na stojaku, a do większej nie mam już stojaka i buuuu muszę się schylać:( Quote
LAZY Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Olcia']hahahah to pies tylko położyłam go dosłownie na 10 min na ziemi i nadir mu zjadł oczy!!!!!!!!, jutro muszę mu nowe zrobić[/QUOTE] A ja się zastanawiałam skad moja Ida nauczyła sie zjadac oczy! Zeby nie było tak pięknie to wnętrzności też są extra! Wiem Olcia, wiem, ze wszystko da się poukładac. W sumie przy psie jest juz lekka wprawa, bo taka wariatkę jak ja pies nieco ogranicza. Trzeba wrócić na czas do domu, na wakacje znaleźć psu opieke, albo nie pojechac wcale. I niestety im później tym gorzej. Znam rodziny zamknięte z dziećmi w domu, ale i takie co po 5 miesiacach od porodu lecą z malcem na Majorke! No nic...Póki co Wam kibickuję i wmawiam sobie, ze dam rade:) Pokój wygląda nieźle! Jest z Ciebie mama na medal! Quote
LAZY Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Olcia']hahahah to pies tylko położyłam go dosłownie na 10 min na ziemi i nadir mu zjadł oczy!!!!!!!!, jutro muszę mu nowe zrobić[/QUOTE] A ja się zastanawiałam skad moja Ida nauczyła sie zjadac oczy! Zeby nie było tak pięknie to wnętrzności też są extra! Wiem Olcia, wiem, ze wszystko da się poukładac. W sumie przy psie jest juz lekka wprawa, bo taka wariatkę jak ja pies nieco ogranicza. Trzeba wrócić na czas do domu, na wakacje znaleźć psu opieke, albo nie pojechac wcale. I niestety im później tym gorzej. Znam rodziny zamknięte z dziećmi w domu, ale i takie co po 5 miesiacach od porodu lecą z malcem na Majorke! No nic...Póki co Wam kibickuję i wmawiam sobie, ze dam rade:) Pokój wygląda nieźle! Jest z Ciebie mama na medal! Quote
dbsst Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Olcia']tak to wanienka ta mniejsza, była cudna bo na stojaku, a do większej nie mam już stojaka i buuuu muszę się schylać:([/QUOTE] kurna kupiłam mopa h2o a nie kupiłam wanienki :shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: oczy taak oczy i nosy są do zjadania w pierwszym rzucie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Olcia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 lazy dokładnie my 3 przyjaciółki rodziłyśmy prawie w tym samym czasie odstęp co miesiąc heheh tak się zgadałyśmy:) i ja i Agniecha zero ograniczeń wszędzie pójdziemy , a jedna z nas przybrała inny kierunek właśnie zamknięcie się w domu spacer dookoła bloku i koniec, Alano już 3 dni po porodzie jechał na działkę grete poznać , bo do grety nie miałam obaw nie mieć w domu jak się mały pojawi, za to nadir był ze mną w domu od powrotu do szpitala. więc moja kochana bierz się do roboty:):):) Quote
Olcia Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 [quote name='dbsst']kurna kupiłam mopa h2o a nie kupiłam wanienki :shake::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: oczy taak oczy i nosy są do zjadania w pierwszym rzucie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] debe jak faktycznie nie kupiłaś to kup ze stelarzem,jak dla mnie rewelacja w porównaniu z tym , że teraz nie mam , a nie chciałam kupić póki koleżanka mi na siłę nie przyniosła swojej i nie musiałam się schylać Quote
Maga100 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Olcia']Lazy a ja mówię stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!!! wszystko da się poukładać z niczego nie trzeba rezygnować!!, Może inaczej - nie musisz rezygnować z niczego, czego nie możesz zrobić z dzieckiem. Tadzik też wszędzie ze mną jeździ, na wakacjach nad morze byliśmy, gdy miał 6 tygodni. I było fajnie. Ale - na motocyklu nie pojeżdżę, na zlot weekendowy nie pojedziemy :shake: Ktoś musiałby zabrać Tadzia na cały weekend, a jakoś nie ma kolejki chętnych, nie wiem czemu :niewiem: No i kino :shake: Chodziliśmy co tydzień, a teraz wybieramy się pierwszy raz i to na 14.30 :shake: Przed 19.00 trzeba mlodego odebrać od dziadków :roll: Ale znajomi jak dawniej wpadają, bo Tadzik śpi i nie przeszkadza :evil_lol: [quote name='Olcia']debe jak faktycznie nie kupiłaś to kup ze stelarzem, też jej to powtarzam :roll: Olcia, pokoik super! :klacz: Ja na razie nie mam ani koncepcji ani pieniędzy :baddevil: Quote
dbsst Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 tylko w SMYKU nie ma stelaży i czekam aż dowiozą hahahhahaha a, że w smyku są w porównywalnej cenie jak w necie i do tego nie wiem czemu mam zniżkę to chce ją tam kupić :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 no prosze jak Olcia szaleje z pokoikiem ;) Quote
Recommended Posts