Olcia Posted August 27, 2005 Author Posted August 27, 2005 Asher ja tez stawiam na zle wychowanie, bo tak jak kazdy pewnie pies jesli nie wylapiesz odpowiedniego momentu zeby wyciszyc agresje, to pozniej oj ciezko ciezko, a biorac pod uwage ze moje siedza na dzialce, to jakby im troche sprzyja w rozwijaniu moze nie tyle co samej agresji ale rozwoju strozowania i pilnowania wszystkiego co sie rusza, greta byla w podobnym wieku jak nadir teraz jak probowala ustawic wszystko pod siebie, dlatego wlasnie nadir wraca do domu na jakis czas aby tego momentu nie przegapic, bo ja juz nie chce kolejnego psa agresora, juz jednego mialam starczy Quote
asher Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Oj, powiem ci, że moaj Sabina już po kilku dniach pobytu u rodziców (mają dom z ogródkiem), robi się ostrożniejsza i bardziej nieufna wobec obcych :-? Normalnie to raczej przylepa, która prawie do każdego poleci na mizianko, a jak sobie razem z Boogim postróżuje, to jakby robi się nie ten sam pies :roll: Na szczęście u niej to odwracalne, jednak nie zostawiam jej samej u rodziców, wolę caly czas miec tam na nią oko... Quote
Olcia Posted August 27, 2005 Author Posted August 27, 2005 grecie jak wracala po dlzuszym pobycie na dzialce wystarczal tydzien na przystosowanie sie do zmniejszonego zapotrzebowania na pilnowanie :lol: , zobaczymy jak bedzie z nadusiem, ale z tego co zauwazylam ruskie suki sa bardziej zaborcze od psow a tak teraz z innej beczki juz nie moge sie doczekac zimy, bo prawdopodobnie cala zime tez beda na dzialce i nie bede ich obcinac i beda takie misie o: kwadratowa grecia :lol: a nadir nie wiem jak bedzie wygladal bo jeszcze ani razu nie mial takiej dlugiej oryginalnej ruskiej siersci :lol: Quote
PIKA Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Aaaa jaki misio :iloveyou: :D Olcia napisał(a): a tak teraz z innej beczki juz nie moge sie doczekac zimy, bo prawdopodobnie cala zime tez beda na dzialce i nie bede ich obcinac i beda takie misie A po co Ty je obcinasz w zimie jak są w Wawie, przecież na dwór wychodzą nie zimno im? :o asher napisał(a):Oj, powiem ci, że moaj Sabina już po kilku dniach pobytu u rodziców (mają dom z ogródkiem), robi się ostrożniejsza i bardziej nieufna wobec obcych :-? . Ja ie wiem o co chodzi, ale zauwazyłam że miejskie psy w czasie pobytu na wsi "głupieją" :niewiem: W Wawie moja Saba stróżuje w granicach normy : jak ktoś obcy po klatce chodzi, bo jak sie sąsiedzi kręcą to nie zwraca uwagi :o , czy jak ktos do drzwi dzwoni Ale na dzialce koszmar :evilbat: , obszczekuje każdego na drodze :evil: nawet dzieci, ktore kocha :evil: , o psach nie wspomnę :evilbat: generalnie całe dnie przy płocie spędza :roll: normalnie zachowuje się jak wiejski burek :stupid: a co się przy tym nalata to jej :roll: Ale po powrocie do Wawy w dwa dni wraca do normy :evilbat: I nie ma to nic wspólnego z moja mamą, bo mama psom na wszystko nie pozwala :roll: Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 Pika jak sa w domu to tez podcinam je moze nie az tak na krotko jak letem, ale musze bo jesli bym tego nie robila nie zdarzylabym po kazdym spacerze z suszeniem ich coby mi mieszkanie nie zatopilo sie, bo jesli pada albo deszcz albo snieg to one przynosza wszystko w lapach i to jest koszmar bo wszystko po nich splywa :lol: ruskie to typowe psy pilnujace w konce je do tego wymyslili, a z drugiej strony na dobra spare to po co mi pies na dzialce, ktory nie przypilnuje :D , chociaz moje szczekaja rzadko, owszem sa przy bramie od razu jak ktos idzie , ale nie szczekaja i zauwazylam ze jesli ktos jest z przodu dzialki jak ktos idzie na plotem to ich jakby wogole nie interesowalo, dopiero robia sie aktywne, jak jestesmy w domu, albo za domem gdzie nie wiadac co sie z przodu dzieje. z jednej strony to dobrze ze malo szczekaja bo niedaleko mamy znajomych z kaukazami sztuk 5, wiec jak moje zaczynaja szczekac to i tamte od razu wyja, wiec niezly halas sie na pol wsi robi :lol: jedno mnie tylko przeraza, a mianowicie nadir jeszcze niedy nie byl bez grety i podejrzewam ze bedzie tesknil szczegolnie ze na pare gdzin bedzie sam, a boje sie ze moje na tym torche mieszkanie ucierpiec :lol: Quote
PIKA Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Olcia napisał(a): robi :lol: jedno mnie tylko przeraza, a mianowicie nadir jeszcze niedy nie byl bez grety i podejrzewam ze bedzie tesknil szczegolnie ze na pare gdzin bedzie sam, a boje sie ze moje na tym torche mieszkanie ucierpiec :lol:Na pewno pochowaj buty :lol: Najlepiej gdzieś wysoko :lol: Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 PIKA napisał(a):Olcia napisał(a): robi :lol: jedno mnie tylko przeraza, a mianowicie nadir jeszcze niedy nie byl bez grety i podejrzewam ze bedzie tesknil szczegolnie ze na pare gdzin bedzie sam, a boje sie ze moje na tym torche mieszkanie ucierpiec :lol:Na pewno pochowaj buty :lol: Najlepiej gdzieś wysoko :lol: Pika z tym nie ma juz problemu ja zostalam w 2 parach butow, mama w jednej, a ojciec w tych co zabral na dzialke :lol: Quote
PIKA Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Olcia napisał(a): Pika z tym nie ma juz problemu ja zostalam w 2 parach butow, mama w jednej, A mówią, ze kobiety to mają po 100 par butów :lol: Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 PIKA napisał(a):Olcia napisał(a): Pika z tym nie ma juz problemu ja zostalam w 2 parach butow, mama w jednej, A mówią, ze kobiety to mają po 100 par butów :lol: tak bylo przed pojawieniem sie nadusia :lol: , a w przypadku mamy hmm nigdy, bo wszystkie psy jakie byly to zjadaly jej buty :lol: , dobrze ze jest na tyle kochana ze nie karze mi odkupywac :D Quote
PIKA Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Coś w tych mamusinych butach jest :lol: Moje wszystkie psy zjadały zawsze buty matki, chociazby moje na wieszchu były, nie ruszyły,a matki to chociazby Saba z szafki se wyciagała :o Quote
agabass Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 ooooooooooooooooo wstawiła jedną fotkę mówisz, ze ruskie suki są ostre i bardziej zaborcze :evilbat: Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 to samo jest u mnie moga stac porozwalane po calym przedpokoju a i tak mamy sa najlepsze, a psow przewinelo sie sporo :lol: ale i tak najwieksze zniszczenia wyrzadzil pies ktorego ojciec wziol ze schronika, byl troszke wiekszy od Twojej saby ale mordka bardzo podobna i ten sam kolor z tym ze on byl gladkowlosy, a przez 8 godzin jak zostal sam w domu, to zjadl sciane miedzy moim pokojem a lazienka, zdemolowal dzwi wejsciowe, zjadl sofe w pokoju, a jak go ojciec zabral do warsztatu i zostawil na noc zdemolowal 2 samochody i rozwalil metalowy wyciagnik do podnoszenia silnikow, niestety musial go z bolem serca oddac spowrotem do schroniska i dopiero mu wtedy powiedzieli ze pies cale zycie mieszkal z mysliwym i nigdy nie zostawal sam :o znalazlam jakies starocie :lol: jak ja tesknie do swojej paniusi:( Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 agabass napisał(a):ooooooooooooooooo wstawiła jedną fotkę mówisz, ze ruskie suki są ostre i bardziej zaborcze :evilbat: w czwartek beda nowe fotusie, bo w koncu moje dzieci zobacze po ponad 3 tygodniach :lol: Quote
PIKA Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Olcia napisał(a): niestety musial go z bolem serca oddac spowrotem do schroniska i dopiero mu wtedy powiedzieli ze pies cale zycie mieszkal z mysliwym i nigdy nie zostawal sam :o :o :x to jacys debile w tym schronisku :x Jak można nie uprzedzic o takim facie wczesniej :x Quote
Olcia Posted August 28, 2005 Author Posted August 28, 2005 PIKA napisał(a):Olcia napisał(a): niestety musial go z bolem serca oddac spowrotem do schroniska i dopiero mu wtedy powiedzieli ze pies cale zycie mieszkal z mysliwym i nigdy nie zostawal sam :o :o :x to jacys debile w tym schronisku :x Jak można nie uprzedzic o takim facie wczesniej :x i to byl pierwszy i ostatni raz jak ojciec byl w schronisku powiedzial ze w zyciu nie pojdzie Quote
Olcia Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 ulala juz niedlugo czwartek :lol: :lol: :lol: :lol: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Quote
PIKA Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Olcia napisał(a):ulala juz niedlugo czwartek :lol: :lol: :lol: :lol: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :o :o a co jest w czwartek ? :oops: Quote
Olcia Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 moje mordulce zobacze w koncu :lol: i nadurasa zabieram Quote
PIKA Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 ahhhaaaaa :lol: Może bysmy na siakiś spacer sie umówili? :D Quote
Olcia Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 PIKA napisał(a):ahhhaaaaa :lol: Może bysmy na siakiś spacer sie umówili? :D bardzo chetnie bede miala juz samochod no i stalinowskie nasienie jedno :lol: Quote
PIKA Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Olcia napisał(a): bardzo chetnie bede miała stalinowskie nasienie jedno :lol: Żerby mi tylko to nasienie sucza nie zapłodniło :o bo nowy Lenin z tego wyjdzie i siakąs rewolucje zrobi :o Się umawiamy na kontakt pod koniec tygodnia :D Quote
Olcia Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 PIKA napisał(a):Olcia napisał(a): bardzo chetnie bede miała stalinowskie nasienie jedno :lol: Żerby mi tylko to nasienie sucza nie zapłodniło :o bo nowy Lenin z tego wyjdzie i siakąs rewolucje zrobi :o Się umawiamy na kontakt pod koniec tygodnia :D nie boj zaby przecie Twoj potwor sterylny :lol: , co najwyzej wlascicielke moze dopasc :lol: haha ale mam dzisiaj humor a juz wlasnie spoznilam sie do pracy a dalej na dogo siedze :o Quote
PIKA Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Olcia napisał(a): nie boj zaby przecie Twoj potwor sterylny :lol: , Oj po ruskim to się wszytskiego można spodziewać, nawet bezpoplodna może zapłodnic :roll: Olcia napisał(a): co najwyzej wlascicielke moze dopasc :lol: A on lubi hard sex ? :o Bo ja w razie czego będę go gryzła :evilbat: Olcia napisał(a): haha ale mam dzisiaj humor a juz wlasnie spoznilam sie do pracy a dalej na dogo siedze :o :o wywalą Cie z roboty :o Quote
Olcia Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 jestem mysli ze jeszcze mnie nie wywala :lol: , powiem ze autobus mi uciekl :lol: Quote
PIKA Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Olcia napisał(a):jestem mysli :o najpier mówi, ze wyglada jak nasterydowany CTR a teraz, że jest myslą :roll: Quote
Recommended Posts