pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Wrocilo.. :D 1: skadrowane.. tej reki z lewej bylo za duzo. 2: podciagniety kontrast calego zdjecia 3: podciagniety kontrast samych zebow.... bo o nie chodzi w fotce. Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 na aparatach to ja wogole nie znam :D , byle zdjecie robilo, no ale widze ze musze troche pszysiasc i pouczyc sie robic zdjecia, a te zawirowania aparatowe sa spowodowane ze wiecznie cos z aparatem nieprzewidzianego sie stanie :lol: Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 hahah cos widze ze zaraz poleci do Ciebie cos kolo 2tys. zdjec do poprawki :D Quote
pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Dawaj... :D lubie sie bawic. a za oknem pada ;/ Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 pancelot napisał(a):Dawaj... :D lubie sie bawic. a za oknem pada ;/ oki :angel: Quote
PIKA Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 [quote name='pancelot']Wrocilo.. :D 1: skadrowane.. tej reki z lewej bylo za duzo. 2: podciagniety kontrast calego zdjecia 3: podciagniety kontrast samych zebow.... bo o nie chodzi w fotce. Pancelot, a jak kontrastujesz poszczególne elementy? Bo ja to umiem tylko skontrastowac całe zdjęcie jednoczesnie :oops: Mam Adobe photoshopa 6.0 :oops: Quote
pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 hmmm. ja jade na szopie 7.0 a co do dopracowywania szczegolow..... to bierzesz w maske. i tylko obszar zaznaczony w ten sposob jest obrabiany ;D Polecam kurs szopa pracza :D Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 [quote name='pancelot']hmmm. ja jade na szopie 7.0 a co do dopracowywania szczegolow..... to bierzesz w maske. i tylko obszar zaznaczony w ten sposob jest obrabiany ;D Polecam kurs szopa pracza :D :o ja tez tak chcem ale nie mam pracza :x :evil: :cry: Quote
PIKA Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 pancelot napisał(a):Polecam kurs szopa pracza :D W Twoim wykonaniu? :lol: Tak ogólnie chyba wiem o co Ci chodzi, to się moze wieczorkiem pobawię :wink: jak będzie mniej duszno, bo na razie umieram :-? i psy tez :-? Quote
PIKA Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 [quote name='Olcia'] :o ja tez tak chcem ale nie mam pracza :x :evil: :cry: Jak się ładnie uśmiechniesz to możesz miec Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 [quote name='PIKA'][quote name='Olcia'] :o ja tez tak chcem ale nie mam pracza :x :evil: :cry: Jak się ładnie uśmiechniesz to możesz miec zobacz jak sie slicznie usmiecham :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P Quote
pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 no co Ty. Ja amator. polecam : http://cyfrografia.pl/kurs.html Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 ja juz sobie stronke zapisalam, usmiech z twarzy do Piki mi nie schodzi :lol: a co do nauki to ja zawsze wolalam jak uczy mnie osoba ktora sama niedawno sie tego uczyla, a nie taka co pozjadala wszystkie rozumy na swiecie i zapomniala jak wol cieleciem byl i sie dziwi jak sie zadaje czasami glupie pytania Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 Pancelot zdajesz sobie z tego sprawe ze wlasnie skutecznie zapycham Ci skrzynke :lol: Quote
pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 No zdaje ........... Tylko mam male ale.... dajesz mi pozmniejszane zdjecia.... a znimi sie cholernie ciezko pracuje. Mozna zapomniec o kadrowaniu ... a niekiedy i o balnsie kolorami. :/ takie prosto z aparatu mi daj.:D Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 hahaha to nie takie latwe, bo chyba wszystkie zdjecia zmniejszalam od razu bo nie byly mi potrzebne takie wielkie, a w duzej rozdzielczosci robie tylko zdjecia te ktore chce wywolac, a w mniejszej reszte, bo niestety w tym canoniku karta nie za duza jest. ostatnio nawet wywolywalam zdjecia i nawet nawet powychodzily powiedz mi czy jesli sie chce wywolac zdjecia to tez korekcje mozna robic??bo ja kompletny laik :oops: Quote
pancelot Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 Nie mozna a trzeba. :D pozatym warto samemu pokadrowac zdjecia. Bo maszyny tna automatycznie fotki do rozmiarow jakie sie zamawia.... po rowno z kazdej strony. Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 to zanim nastepna partia pojdzie do wywolania to jak bede miala szopa, to zanim pojda do labu to ocenisz je :lol: Quote
PIKA Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 [quote name='Olcia'] zobacz jak sie slicznie usmiecham :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P To się musimy jakoś szybko zmówić, bo ja w poniedzialek wyjeżdzam wieczorkiem :wink: [quote name='pancelot']no co Ty. Ja amator. polecam : http://cyfrografia.pl/kurs.html Dziękuje zapisane :D Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 "PIKA" napisał(a):[quote name='Olcia'] To się musimy jakoś szybko zmówić, bo ja w poniedzialek wyjeżdzam wieczorkiem :wink: to moze jutro popoludniu jak bede jechala na dzialke to podjade na chwile do Ciebie jak bedziesz szla na spacer z psami?? Quote
PIKA Posted July 16, 2005 Posted July 16, 2005 "Olcia" napisał(a):PIKA napisał(a):[quote name='Olcia'] To się musimy jakoś szybko zmówić, bo ja w poniedzialek wyjeżdzam wieczorkiem :wink: to moze jutro popoludniu jak bede jechala na dzialke to podjade na chwile do Ciebie jak bedziesz szla na spacer z psami?? Oki :D Dam ci płyte to sobie zainstalujesz :wink: Masz ok. 2 tygodni na instalacje bo ja tak wracam A gdzie Ty na tą dzialke jedziesz? Moze w tym samym kierunku co i ja :lol: Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 [quote name='pancelot']pierwsze 4 z 2000 :D :smilecol: Quote
Olcia Posted July 16, 2005 Author Posted July 16, 2005 "PIKA" napisał(a):Olcia napisał(a):PIKA napisał(a):[quote name='Olcia'] To się musimy jakoś szybko zmówić, bo ja w poniedzialek wyjeżdzam wieczorkiem :wink: to moze jutro popoludniu jak bede jechala na dzialke to podjade na chwile do Ciebie jak bedziesz szla na spacer z psami?? Oki :D Dam ci płyte to sobie zainstalujesz :wink: Masz ok. 2 tygodni na instalacje bo ja tak wracam A gdzie Ty na tą dzialke jedziesz? Moze w tym samym kierunku co i ja :lol: jade w strone Nowego Dworu za Chotomow, ale o ktorej to jeszcze nie wiem to zalezy o ktorej wroce do domu :lol: Quote
Recommended Posts