Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z nim jest jeszcze jeden problem, wczoraj widziałam na własne oczy jak on się potrafi wspinać po kratach boksu... tam gdzie trafi będą musieli uważać bardzo żeby nie zwiał. Nie wiem na jaką wysokość on by sie p0otrafił wspiąć gdyby nie blacha na suficie ;/

Posted

Przepraszam za OT. :oops:

Zajrzyjcie proszę:

"Ktoś jak go przygarnie wygra los na loterii, ale czy o tym wie? Że może wygrać kilkadziesiąt kg. psiej miłości?
Chyba... nie, bo... pies ma wadę... rzucającą się w oczy. Chorą łapkę przednią, chodzi na trzech. łapka wygląda naprawdę brzydko. Nie wiemy czy to stare złamanie, czy wada od urodzenia.
Taka łapa to wyrok... Lata w schronisku, albo... sami wiecie co. Kto będzie żywił psa nie rokującego szans na adopcje?"

PIES JEST 1 W KOLEJCE DO UŚPIENIA. CZY MOŻEMY NA TO POZWOLIĆ?? PRZECIEŻ ON MA OKOŁO 2 LAT!!!!

http://www.dogomania.pl/threads/1755...y-na-uA-pienie

Posted

pietrucha204 napisał(a):
z nim jest jeszcze jeden problem, wczoraj widziałam na własne oczy jak on się potrafi wspinać po kratach boksu... tam gdzie trafi będą musieli uważać bardzo żeby nie zwiał. Nie wiem na jaką wysokość on by sie p0otrafił wspiąć gdyby nie blacha na suficie ;/

Taki spryciarz?! No to rzeczywiście na to trzeba uważać. A jak on się w ogóle zachowuje, jak tam bywasz? Dobrze się czuje?

Posted

no wczoraj był wesoły i wspinał się jak orangutan - do góry i na dół ;)jest grubszy trochę to chociaż mu cieplej. nie słyszałam żeby kaszlał ale już 3 razy był zdrowy więc nie cieszę się za wcześnie...
jutro zabieram jego imiennika do hotelu, mam nadzieję, że to dobra wróżba i dla niego...
ten, którego zabieram był znaleziony tez przywiązany do drzewa w okolicy Gogolina;/ może to ta sama osoba w ten sposób pozbywa się psów? kupuje na giełdzie a potem wyrastają psy, których ktoś nie chciał?

Posted

Pietrucha, nie chcę Cię martwić, ale wysoki płot nie pomoże przy psie, który się potrafi wspinać. Mojemu psu podwyższałam ogrodzenie z 1,5m do 2,0 a potem do 2,5 m i co? Jak małpka po nim wychodził :diabloti: Dopiero zagrodzenie od góry pomogło. U Agi Czarkowianki kojce są zadaszone, więc tam by nie uciekał. A z wybiegu raczej nie powinien uciekać, raz, że nie będzie uwięziony, dwa, że będzie biegał z kolegami. Luz i towarzystwo powinny mu wybić z głowy takie pomysły ;)

Posted

no z kojca wiem, że nie zwieje ale jak mu się przypomni umiejętność w nieoczekiwanym momencie;/ i zwieje "na wieś". pogadam z agą jutro, najwyżej zajmiemy tam kolejkę. mal wpadaj go zobaczyć w schronie ;)

Posted

Też mi się wydaje, że problem głównie w kojcu. Jeśli będzie zadaszony, to ok. Co do wybiegu - po prostu nie będzie mógł łazić bez nadzoru.
"Mój" podopieczny też próbował przełazić po siatce wybiegu w hoteliku, ale tylko w pierwszych dniach. Teraz, jak się przyzyczaił i poczuł pewniej, już z wybiegu nie chce uciekać.

Posted

Oby... Biedaczek :( Też mi się wydaje, że jak będzie mu dobrze to nie będzie chciał uciekać. Ja mam ogrodzenie 1,5 i mój pies bez problemu je przeskakuje. Na początku przeskoczył, bo poszedł do pieska, raz, żeby się załatwić ;) Teraz już nawet nie próbuje... Ma regularne, męczące spacery i nie w głowie mu jakieś ucieczki. Myślę, że jakby Golinowi było dobrze, to nie będzie miał żadnych ciągot do uciekania...

Posted

Dobra, obiecywałam, że porozgłaszam i tak zrobię. Wieczorem postaram się ściągnąć tu jak najwięcej osób. Musimy zdążyć, zanim on się znów rozchoruje.

Może zrobimy akcję literkową? To naprawdę działa.

Posted

Żmudna, acz bardzo skuteczna, jak się okazało już w przypadku kilku innych psiaków bez deklaracji, metoda zbierania kasy.
Wysyła się prośbę o wsparcie do wszystkich użytkowników dogo. I tak literka po literce ;-)
Można zwiększyć szanse na sukces wybierając tylko tych, którzy byli ostatnio aktywni.
Konsekwentne zbieranie nawet niedużych deklaracji, ziarnko do ziarnka, może być rozwiązaniem dla Golina.

Tylko trzeba na to poświęcić trochę czasu. Robimy?:-)

Posted

Dziś w nocy było tak zimno :( o 22 zajrzałam na termometr (przy domu, więc i tak zawyża temperaturę) i było -12 st.
Wolę nie myśleć, jaka temperatura była w środku nocy :shake:
Budy w schronisku pewnie nie są ocieplane, ale czy psy mają choć słomę włożoną do środka?