pietrucha204 Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 myślę o tych rzeczach na bazarek...na prawdę nie mogę się teraz tym zająć:( nie miałabym nawet jak na pocztę wyjsć itp. kto nam pomoże z bazarkiem kto? Quote
bazylowa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Ja wiszę Golinowi deklaracje... Niestety będę mogła wpłacić dopiero w listopadzie... Mam o połowę mniejszą wypłatę niż jeszcze w czerwcu :placz: W listopadzie będę też robić bazarek świąteczny na naszego Szarika, to podzielimy kasiorę na nich dwóch... Quote
agata51 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Matko, co robić? U mnie skarbonka już całkiem pusta. Może Golina za granicę wysłać? Quote
beka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Widziałam Golina wczoraj i niestety jego skóra wyglada okropnie. Nie wiem czy to alergia czy nużyca czy jeszcze co innego ale jego musi zobaczyć wet. Proponuje na poczatek zmiane tytułu. Jamor jakiej wysokości jest dług? Kto jest decyzyjny w sprawie tego psa? Quote
pietrucha204 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 decyzje podejmuje Gos. ludzie, co z nim zrobić...:( Quote
jamor Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='beka']Widziałam Golina wczoraj i niestety jego skóra wyglada okropnie. Nie wiem czy to alergia czy nużyca czy jeszcze co innego ale jego musi zobaczyć wet. Proponuje na poczatek zmiane tytułu. Jamor jakiej wysokości jest dług? Kto jest decyzyjny w sprawie tego psa?[/QUOTE] na dzien dzisiejszy dług 1060 zł, nie bede go juz kąpał bo jest za zimno, zresztą zbytnio poprawy nie widze. głowa, kark, boki są ok, ale dół kalty i zawieszenie to tak jak na pierwszych zdjeciach ze schornu albo jeszcze gorzej. Pies bedzie cierpiał jak przyjdą mrozy, ja jestem bezradny bo nie znam sie na chorobach skórnych i jak patrze na niego to wrzody mi sie odzywają w bebechach. Gos została z tym psem, a chyba teraz bardziej ja, bo ktos moze od czasu zajrzy na wątek albo nie, sprawdzi czy nie ma wpisu ze pies poszedł za TM , a ja z nim na codzien. Nie ukrywam, że okresliłem sobie pewne granice jesli chodzi o długi, wtedy sprawdzam ze ktoras z ciotek deklarujących sie na początku do wpłat jest w domu i robie niespodzianke . Tak było z Fibi. Tak , wiem , zaraz potem pisza ze jamor beee, ale jesli bym tak nie robił to po roku zostałbym sam ze wszystkimi psami. wole 10 agresywnych psów niz jednego chorego. Nie znam sie na gotowaniu, nie znam sie na piłce noznej i nie znam sie na dermatologii . Prowadze usługi i staram sie wywiazywac ze swoich obowiazków i prosze tez o to samo druga stronę. Pies wymaga konkretnego badania i zdiagnozowania przyczyny a nie testowania czy to mu pomoze a moze tamto a karme to vet zaleci najlepiej 400 zł/10 kg tak na wszelki wypadek. Uwazam , że sytuacja przerosła finansowe mozliwosci Gos a dziewczyna honorowa i chyba wstydzi sie zwrócic do kogos o pomoc. Quote
pietrucha204 Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 jasne Jamor- rozumiem Ciebie - to Twoja praca a nie przytulisko... ja przestrzegałam przed taką sytuacją, że może nastąpić skoro pies nie ma deklaracji w komplecie :( a teraz problem: z kasą, z psem nie wiadomo co zrobić... na diagnozę kasy nie ma, na leczenie nie ma, damy do schronu to chyba lepiej go uśpić od razu :(:( niż na męki skazywać. Gos napisz proszę coś albo inne dziewczyny? macie jakiś pomysł na rozwiązanie sytuacji? Quote
juliaikamil Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a jak on się tak ogólnie czuje? w jakim jest stanie nie licząc tych problemów skórnych. nie mogę przez niego spać, ciągle o nim myślę. nie można się poddać. wrzuciłam go na NK/Facebooka, może jacyś znajomi coś pomogą; myślałam też o wystawieniu na allegro jakiś aukcji dla niego, nie wiem moze cegiełkowe, albo po prostu jakieś rzeczy a tylko napisać że to dla Golina - później sprawdzę jak to jest z aukcjami charytatywnymi. Quote
pietrucha204 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 trzeba mieć zezwolenie na takie aukcje, na zbiórkę publiczną :( też rozsyłam gdzie się da wątek... nadal nie mam nr konta od gos... Quote
juliaikamil Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 no to już nie wiem.... nie wiedziałam, że to takie zezwolenia aż są potrzebne :( a jak to jest z bazarkami na dogo..........? Quote
Piromanka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Trzeba rozsyłać watek na dogo gdzie się tylko da. Quote
Lu_Gosiak Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 nie trzeba miec zezwolenia jak sie cos sprzedaje na allegro np. cegielke albo dyplomik, multum jest takich akcji i schodza te cegielki - tutaj przyklad takiej aukcji Lilka robila: http://allegro.pl/show_item.php?item=1266470846 a tu macie bazarek gdzie mozna zamowic za 15zl takie indywidualne allegro cegielkowe dla konkretnego psa: http://www.dogomania.pl/threads/192579-Indywidualne-aukcje-allegro-dla-psa-na-kundelkow%C4%85-skarbonk%C4%99-do-11.X.-do-24.oo Quote
Olga7 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Zaglądam od niedawna na wątek Golina.Trudna sprawa ,trudna choroba i do tego dług jeszcze duży . Gdyby jakoś jednak wchodzilaby w grę zmiana hotelika-mimo dużego dlugu i choroby skórnej- to może boks wewn. w tym hoteliku ,jesli ten pies może być tam przyjęty z tymi skórnymi problemami : http://www.dogomania.pl/threads/181140-Dt-P%C5%82atny-u-Arktyki-wolne-2-miejsca-w-domowym-DT-dla-staruszkow Trzeba jak najwiecej rozsylać wątek Golina -inaczej caly trud leczenia i ratowania go pojdzie na marne ...:shake: Quote
pietrucha204 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 jeśli to ma być legalnie, zgodnie z prawem to trzeba zezwolenie. dużo ludzi to olewa i robią wbrew przepisom ;) najważniejsza jest teraz kasa na diagnozę i dług ... Quote
Lu_Gosiak Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='pietrucha204']jeśli to ma być legalnie, zgodnie z prawem to trzeba zezwolenie. dużo ludzi to olewa i robią wbrew przepisom ;) najważniejsza jest teraz kasa na diagnozę i dług ...[/QUOTE] zezwolenie trzeba na aukcje charytatywne gdzie nic nie sprzedajesz! tutaj przedmiotem aukcji sa cegielki czy dyplomy za 5zl - wiec zezwolenia nie trzeba Quote
beka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']zezwolenie trzeba na aukcje charytatywne gdzie nic nie sprzedajesz! tutaj przedmiotem aukcji sa cegielki czy dyplomy za 5zl - wiec zezwolenia nie trzeba[/QUOTE] Dokładnie wszyscy tak robią. Trzeba go zabrać do weta żeby pobrali zeskrobine i może krew w kierunku hormonów tarczycy. Myślę że koszt badań zamknie w 200 zł. Czy ktoś sie dorzuci? Kto może zrobic baner dla psiaka? Quote
juliaikamil Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 myślę że trzba wystawić cegiełki - dyplomy na allegro, któraś umie zrobić to ładnie od strony technicznej? jeśli nie to ja komuś zapłacę i wystawię. jak mają wyglądać te dyplomy? - wystarczy coś samemu zrobić, na zwykłej drukarce i papierze, czy wysyła się mailem np. w PDF? czy to musi być coś "porządniejszego"? myślę że przydałyby się jakieś aktualne zdjęcia (najlepiej z przybliżeniem tych zmian skórnych - to budzi współczucie). i jakiś tekst jest potrzebny. i poszukam w domu jakiś rzeczy, zamiast zrobić bazarek to też może wystawię na allegro dla Golina, bo bazarków robić nie umiem. Quote
pietrucha204 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 jak byś jednak się zdecydowała na zrobienie bazarku to służę wszelką pomocą, mogę ci wyjaśnić wszystko :) albo wyślij mi zdjęcia przedmiotów na maila i wystawimy razem na odległość ;) chyba, że wolisz allegro - to podaj linka roześlę po fundacjach, stowarzyszeniach :) Quote
Bjuta Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 No jednak aukcje charytatywne najlepiej wystawiać przez TOZ albo jakieś inne organizacje. Raz spróbowaliśmy przez osobę prywatną, ale prawie nikt nie kupował, to nie wygląda wiarygodnie. Ale może znacie jakąś organizację, która by udostępniła konto? Quote
Goś Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Sytuacja jest bardzo trudna. Staram się spłacać dług u Jamora, bo to straszna popelina, żeby tak człowieka zostawiać z kłopotem, ale rzeczywiście - czasem nadążam, czasem nie. Pomocy potrzebuje pies. I ja też. Na ten moment z pomocą sonikowej podjęte zostały rozmowy z fundacją w Niemczech o Golinie - żeby wsparli leczenie lub żeby tam mu znaleźć dom. Ale nie ma jeszcze odpowiedzi. A czas leci, robi się coraz zimniej... Trzeba Golina zabrać do lekarza - wersja organizacyjnie łatwiejsza to Radom (jest tam polecany dermatolog w lecznicy Pankracy), wersja trudniejsza to Warszawa. Potrzeba pomocy w zroganizowaniu tego (ja niestety nie mam samochodu). No i kasy. Jeśli jest tu ktoś z jakiejś fundacji, bardzo proszę o pomoc w wystawieniu aukcji charytatywnej. Ja umiem zrobić dyplom/banner. Proszę też o pomoc w rozsyłaniu, zawiadamianiu, zbieraniu ludzi. Bo ciężko jest... Quote
pietrucha204 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 ja współpracuję z Przystanią Ocalenie ale oni nie mają zgody MSWiA i odpada pomoc w cegiełkach. Mam kontakt także z innymi. końskimi fundacjami - popytam. Quote
juliaikamil Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 pietrucha w takim razie poproszę Cie o pomoc przy bazarku, może to faktycznie lepiej niż przez allegro - wieczorem postaram się pozbierać rzeczy i porobić zdjęcia - odezwę się na PW. a jeśli chodzi o allegro cegiełkowe, uważam że powinniśmy spróbować (Gos zrobiłabyś dyplom?), może nikt się nie przyczepi - tylko potrzebne są jakieś aktualne zdjęcia i trzeba zrobić jakąś ładną stronę tej aukcji... jak myślicie? Quote
beka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Zapytam pewna fundację czy udostępni konto na zbieranie kasy z aukcji. Wiem od Jamora że Golin był w Redlinie na leczeniu diagnozowaniu. Gos czy masz wyniki jego badań? Czy coś konkretnego stwierdzili? Czy miał pobierana krew w kierunku hormonów tarczycy? czy jest kastrowany? Quote
juliaikamil Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='beka']Zapytam pewna fundację czy udostępni konto na zbieranie kasy z aukcji. Wiem od Jamora że Golin był w Redlinie na leczeniu diagnozowaniu. Gos czy masz wyniki jego badań? Czy coś konkretnego stwierdzili? Czy miał pobierana krew w kierunku hormonów tarczycy? czy jest kastrowany?[/QUOTE] OK, w takim razie czekamy na info odnośnie konta, może poprosić "Jamora" o aktualne zdjęcia do aukcji? a ja z Pietrzuchą (dzięki :))) bierzemy się za bazarek - trzeba odciążyć GOS i dać Golinkowi szansę. i jak z tym wetem - ja mam samochód 2osobowy, Golin się nie zmieści, trzeba pomyśleć - ile może kosztowac ta wizyta i kiedy mozna by pojechać? - trzeba się zrzucić, żeby było wreszcie wiadomo co mu tak naprawdę jest Quote
Recommended Posts