Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A czy moglibyście wziąć pod uwagę też Pimpusia z mojego podpisu? :oops: Chłopak 7 lat wysiedział się w schronisku, trafił do domu i niestety musi stamtąd się zabierać po kilku zaledwie dniach (tak pokochał panią, że zaczął ją bronić przed dzieckiem....) Zbieramy na niego, żeby nie musiał wracać za kraty.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nieśmialo pokaze Miska...mieszka w Sochaczewie od ponad roku na ulicy
tak spi:-(

....niestety zaczyna ludziom przekkadzac i wkrotce albo zostanie otruty albo wyladuje w schronie i tam zmarnieje...to ladny i bardzo kochany pies
http://www.dogomania.pl/threads/192580-Misiek!-Niesamowity-skrzywdzony-pies!-Chce-zn%C3%B3w-zaufa%C4%87!-Zbieramy-deklaracje-na-hotel.

zbieramy na hotelik dla Niego, kazda forma pomocy na wage złota

Posted

Czyli propozycje takie:
psiaki:
- Mirabelka
- Kajtuś
- Pimpuś
- Misio

i organizacje:
- przytulisko

Ja tak sobie myślę, że gdyby coś zostało, to można by przekazać na schronisko mariamc (w dowód wdzięczności za opiekę) lub kundelkową skarpetę (którą cenię za pomoc "rasowoniepodobnym").

Np tak (to jest oczywiście propozycja tylko - proszę o wszelkie uwagi!):

- Mirabelka - 350 zł
- Kajtuś - 350 zł
- Pimpuś - 350 zł
- Misio - 350 zł

i organizacje:
- przytulisko p. Bernarda - 200 zł
- schronisko mariamc - 200 zł
- kundelkowa skarpeta - 200 zł

Dałoby to sumę 2000 zł.

Z reszty (53 zł) musimy jeszcze zapłacić za szczepienia, o czym zapomniałam wcześniej.

Proszę, piszcie, co myślicie - decyzję musimy podjąć wspólnie.

Posted

Dziewczyny, chciałabym jutro zacząć rozsyłać mamonę.
Bardzo proszę tych, który się jeszcze nie wypowiadali, o głosy czy taka propozycja może zostać lub zgłaszanie uwag (kandydatur) do jutra, powiedzmy do połowy dnia.
Dobrze?

Posted

Nie było żadnego głosu sprzeciwu, więc zaczynam akcję podziału spadku po Golinie.
Będą potrzebne numery kont - jeśli ktoś dysponuję, to poproszę:-)

Posted

Super!!!!!! Bardzo się cieszę, że Golin znalazł dom!!!!!!!!!!!!!!!
Nawet nie wiecie jak baaaaaaaaaaaaaardzo się cieszę.

I dziękuję również w imieniu Pimpusia, bo nagrabił sobie biedak i nie możemy przez niego spokojnie spać.

Golinku, wszystkiego najlepszego w nowym życiu rudzielcu.

Posted

Poszły przelewy dla Miśka, Kajtusia i Kundelkowej Skarpety:-)

Reszta - jak tylko dostanę nr kont.

mariamc - czy mogę puścić te 200 zł na to samo konto, na które szło rozliczenie hotelu? No i daj znak, ile za szczepienia jeszcze.

Wszyscy sobie powinniśmy podziękować:-) Że tak wyszło i się udało. Całe to czekanie i staranie się miało SENS.
Aż mnie ściska w gardle ze wzruszenia, że kundla, którego nikt nigdy nie chciał, nagle ktoś pokochał. I że biedakowi odciętemu z druta zbudował psi domek...

Posted

Napisałam na którymś z wątków naszych podhalanek, że mariamc należy się order psiego uśmiechu:) I niech mnie pokręci, jesli go nie dostanie!
DANUSIA! Kocham Cię! Nie dość, że pomagasz tym wszystkim "niepięknym, niemłodym i niebogatym" to jeszcze pomagasz im zdobyć pieniądze. Nie wiem jak się odwdzięczymy za pomoc Mirabelce! I wszystkim innym...
_gos_ DZIĘKUJĘ! Co mogę więcej powiedzieć...

Golinku! Bądź szczęśliwy!
Bonia- Twoja zakochana sąsiadka już grzeje dupkę w domku i na Ciebie przyszedł czas:)
Bonia była zakochana w Golinie od pierwszego wejrzenia;)

A dla _gos_ mam pewną radę- zachowaj jakiś ułamek kasy w razie niespodziewanych wydatków...
Podobna sytuacja jest teraz z Jurandem- niewidomym, starym podhalanem (też odratowanym w Szczecinku), który miał mnóstwo pieniędzy na koncie- zostały rozdysponowane na inne psy po adopcji; a teraz Jurek jest ciężko chory i chcielibyśmy wspomóc właścicielkę w leczeniu a już nie ma z czego...

DZIĘ-KU-JE-MY!

Posted

to ja tez się dołączę do podziękowań - dla wszystkich, którym los Golina nie był obojętny :) przez moje dwie podróże z Golinkiem, a właściwie dzięki nim, cały czas o nim myślałam, BARDZO się cieszę, że jest dom!

Posted

Bardzo dziękuję za wsparcie Mirabelki.
To najbardziej potrzebujący psiak u mnie , jeszcze wiele czasu upłynie , zanim będzie gotowa do adopcji.

Zaskoczyłyście mnie kompletnie wsparciem mojego schroniska. Wielkie dzięki.

Proszę o wpłatę 100 pln na konto stowarzyszenia , opłacę z tego też szczepienia Goliśka.

Resztę kasy zostawiam Wam do dyspozycji.
Żebrać to ja będę pewnie na koniec roku, teraz mam , więc niech skorzysta bardziej potrzebujący.
Jeszcze raz dziękuję.