pietrucha204 Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 a moje 20 zł doszło teraz wpłacone na dniach? zapraszam na kolejny bazarek dla Golina/Kolina http://www.dogomania.pl/threads/188310-Ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-kosmetyki-na-leczenie-Golina-u-Jamora!!!-do-10.07.-Zapraszamy!!!?p=14954043#post14954043 Quote
bazylowa Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Wysłałam Golinowe zaległe deklaracje. Za maj, czerwiec i lipiec. Proszę o potwierdzenie ;) Quote
Goś Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Bazylowa - właśnie dostałam SMS, że zaksięgowała się Twoja wpłata - dzięki!:-) Pietrucha - tak, od Ciebie wpłata również dotarła! :-) Czyli mamy +65 zł do rachunku. Dzięki też za nowy bazarek, Pietrucha! A tu nowa edycja allegro Kolina: http://allegro.pl/show_item.php?item=1101118915 Poprzednia skończyła się dziś z około 350 odsłonami. Ciekawe, czy teraz będzie więcej. Quote
Piromanka Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 To na prawdę piękny pies. I ogłaszany przecież był. Byłam przekonana, że szybciutko znajdzie się dla niego dom. Quote
Goś Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Golin hop! Jest małe zamieszanie z karmą. Firma pomyliła adresy i Royal rudzielca wylądował u Megii w Serocku. Tymczasem karma Borsuka, na którą czeka w Serocku nie przyjechała wcale... Tylko trzeci worek trafił tam gdzie trzeba. Trochę się wkurzyłam, zwłaszcza Golinem - on innej karmy jeść nie może. Na szczęście okazało się, że jeszcze mu trochę zostało z poprzedniego worka i wytrzyma do jutra - sprzedawca obiecał, ze zabierze dziś paczkę z Serocka i jutro dostarczy do Warki. Quote
pietrucha204 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 ech... dobrze, że ma co jeść. co tam u niego słychać? zdrowiutki już:)?- mam nadzieję... Quote
Goś Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Rozmawiałam z Panem Marcinem, który opiekuje się psami podczas nieobecności Jamora i mówił, że u Golina wszystko dobrze. Btw, zostaliśmy przeniesieni do działu mazowieckie. Może tu ktoś jeszcze go zauważy? Quote
pietrucha204 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 wyładniał Golinek :) jakis taki wyczesany na świeżo chyba ;) Quote
pietrucha204 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 gos - posżlo dzisiaj 15 zł z pierwszego, skromnego bazarku na Twoje konto, drugi kończy się 10 lipca :) Quote
agata51 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Małe sprostowanie - wpłaciłam 2 x po 30. Moja deklaracja to 30zł. Golinku, śliczności, do domku czas! Quote
Goś Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Dzięki, agata, za czujne oko. Wdarł się błąd. Przy okazji - rudzielec do góry! Allegro po zmianie imienia jakby nieco lepiej - jest też jakiś obserwator. Quote
agata51 Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Wysłałam dziś kaskę dla Golina. 30zł. Obserwatorze, przyjrzyj się dobrze, a potem bierz i kochaj! Quote
pietrucha204 Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 jeszcze chyba tylko Golina - Arturze nie widziałam w wodzie ;) heheh bo tak to gdzie na wątek nie wejdę to ty z psiakami na naukach pływania ;) Quote
pietrucha204 Posted July 11, 2010 Author Posted July 11, 2010 z kolejnego bazarku jest 161 zł uff uff. szybko trzeba wystawiać to co nie zeszło w tej edycji :) Quote
jamor Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 pietrucha204 napisał(a):jeszcze chyba tylko Golina - Arturze nie widziałam w wodzie ;) heheh bo tak to gdzie na wątek nie wejdę to ty z psiakami na naukach pływania ;) do rzeki mam dobre 2 km. nie do konca jestem przekonany ze wyjdzie mu to na zdrowie i ze on tego bedzie chciał. w sumie dobrze by było go wykąpc tak gruntowanie. pomimo ze dostaje wyłacznie specjalistyczną karme jego skóra i siersc są takie jakby kąpał sie w oleju.wszystko przetłuszczone.moze zapytac gdzies na drmatologicznym wątku co moze byc przyczyną takiego przetłuszczania skóry. jesli zdecydujecie ze mam go wypławic w rzece to prosze bardzo, dzis jeszcze moge tam go zabrac Quote
pietrucha204 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 nie no jak sa przeciwwskazania to nie ma mowy ;) Quote
jamor Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 w sumie od vetu nie było zadnych takich przeciwskazan. moze i go wyprac ? w sumie to na tych rozlewiskach w czerwcu ( ma zdjecia w galerii) tez z poczatku stawiał opór ale potem juz sam łaziłzamną po wodzie Quote
pietrucha204 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 poszła kasa z drugiego bazarku 161 zł. czyi już 176 powinno byc "zarobione". czekam na kolejną, bazarkową paczkę. jak tylko dojdzie zabieramy się do roboty ;) Quote
jamor Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 nie koniecznie mu sie z poczatku to podobało, ale w koncu jak miło w dupe sie zrobiło i chłodno to i juz lepiej mu było. tak czy inaczej przeprałem go, wodnik to on nigdy nie bedzie. Quote
Goś Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 A ja dziś też mam fotki, bo w końcu się poznaliśmy na żywo! Bardzo się cieszę z tego spotkania. Nie jest z nim aż tak źle, jak można sobie domówić siedząc po drugiej stronie internetu. Golin jest dość duży (moje postrzeganie wielkości psa jest skrzywione przez przerośniętego mieszańca kaukaza), jest bardzo niezależny (chociaż nie aż tak jak wspomniany przerośnięty). A na poważnie to na spacerze (Jamor podrzucił nas do pobliskiego parku) rzeczywiście ciągnie jak czołg. Wydaje mi się jednak, że to zachowanie psa, który spędził życie w boksie i na łańcuchu, reagującego szalonym pędem na każdą przestrzeń i nowy zapach. Nie jest głupi. Na owe ciągnięcie starałam się reagować metodami pozytywnymi, czyli - kiedy ty ciągniesz, to ja staję jak kłoda, a jeśli nie ciągniesz, to idziemy dalej. I w moim odczuciu, naprawdę szybko zaczął kumać, o co chodzi. Zatrzymany odwracał głowę i podchodził na wołanie. Zwłaszcza, jak już się trochę nasycił spacerem - wtedy reakcja na osobnika przyczepionego do drugiego końca linki była dużo żywsza. Jeszcze o zdrowiu - ma silny łojotok skóry. Chociaż jest to, jak sądzę, zdecydowanie lepszy stan niż jakiś czas temu. Nie sprawiało mu problemu, że jakaś obca baba ogląda mu uszy i iska po skórze, chyba raczej go to już tak nie swędzi. Ale nadal widać, że coś się dzieje - więc albo trzeba czasu, aż dietą doprowadzi się do unormowania sytuacji, albo za jakiś czas może trzeba będzie poprosić Panią wet o nowe wskazówki. Generalnie jednak - bardzo miło i pozytywnie. Dzięki, Jamor, za spotkanie. Golina zdjęcia w miękkim świetle zachodzącego słońca: Quote
Goś Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Uśmiechy pies i jego cień a tu jakaś baba jaga ...która łapie za nos, zamiast dać smakołyka Quote
pietrucha204 Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 :):):) cieszę się, że go odwiedziłaś :) a Golin ma ogłoszenia nadal jakieś? ja nie robiłam ostatnio żadnych Quote
Recommended Posts