Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

został przeniesiony do kojca do miry - suki mix bokserki, po jego imienniku wyżełkowatym, którego wiozłam 15 grudnia do hotelu do Agi - tam gdzie Golina olbrzyma - mam nadzieję zawieziemy:))) Wyżełek juz ma zapewniony dom :) więc miejsce jedno się zwolni, jeszcze Szarika wyadoptować trzeba żeby zwiększyć szanse kolejnych psiaków na miejsce w hotelu Agi

Posted

[quote name='zmierzchnica']Link nie działa... Kiedy miałoby to być? Ja mogę ją przeprowadzić :)

[FONT=Arial]supcio
http://www.dogomania.pl/threads/175786-Bullowate-z-Gliwic/page4
http://www.dogomania.pl/threads/175786-Bullowate-z-Gliwic?p=13803634&viewfull=1#post13803634

poślij mi swój nr fona na PW , albo SMSa do Julii
[/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Arial][SIZE=2] jeśli możesz [/FONT][FONT=Arial]668 392 925 ,
Julia ma dane domku .
[/FONT]
[/FONT]

Posted

A jak sprawa z hotelikiem?
Coś podobno było dogadane.
No i rzeczywiście przydałoby się zestawienie deklaracji w pierwszym poście, o ile wyciąganie ze schronu jest aktualne.

Posted

własnie wpsałam do pierwszego postu - mamy 65 zł deklarowane... napisze do dziewczyny ze schronu, bo przedwczoraj pisała, że byli jacyś ludzie zainteresowani jego adopcją ze schronu ale mieli się zastanowić i wrócić ewentualnie (1 raz się ktoś w ogóle biedakiem zainteresował:() tylko, że kolejna sprawa: u nas dużo ludzi z okolicznych wiosek adoptuje psy i część z nich trafia niestety z deszczu pod rynnę - na łańcuch. Jeśli ktoś by go adoptował - oczywiście pojadę sprawdzić ale jeśli miałby ocieploną budę, miskę z wodą itp to niestety!!! w tym kraju nie ma zakazu trzymania psów nałańcuchach... no ale zobaczymy co będzie - pisze do niej

• 2 weeks later...
Posted

źle z Golinem:( wczoraj dostałam info, że fizycznie z nim ok - nie ma kaszlu czy innej choroby ale psychika mu siada i popadł w deprechę:( wyje okropnie całymi dniami i odmawia jedzenia (je raz na kilka dni )... szkoda, że tu taka cisza, marnuje się nasz olbrzym :(:(:(

Posted

pietrucha, cisza jest bo nikt nie ciągnie wątku, nie zbiera kasy.
Złożyłam konkretną propozycję opłacenia pierwszego miesiąca hotelu, wysłałam kilkaset pw do ludzi w akcji literkowej. Może okres przedświąteczny nie był najlepszym momentem na ściąganie ludzi, ale ja z drugiej strony mam wrażenie, że nikt specjalnie się nie dołączył do tej akcji.
Albo coś robimy, albo nie. Innych psów, którym można skutecznie pomóc, są tysiące...

Ja naprawdę chcę coś zrobić, bo los Golina nie stał mi się obojętny. Ale sama, bez wsparcia prowadzącej wątku, raczej nie podziałam.

Posted

no ja niestety ostatnio mam problemy i mało bywam na dogo i na necie w ogóle:( jutro jadę do szpitala:/ i nie mam głowy do przeprowadzania jakiejkolwiek psiej akcji aktualnie...
a do tego jeszcze problemy w schronie w robieniem nowych zdjęć - wszędzie pod górkę.
ja się boje tego, że zawiozłybyśmy psa, Ty byś opłaciła miesiąc a deklaracje by się nie zebrały i co wtedy? zabierać go do schronu znowu?
Dzięki Ci oczywiście za wysyłanie PW do ludzi wiem, że to mozolna praca i nie zawsze daje efekt.

Posted

Pietrucha, ja oczywiście rozumiem, że możesz nie mieć czasu i masz inne ważne rzeczy na głowie. Jesteśmy ludźmi wszyscy. Rzecz w tym, że samo się nic nie zrobi. A pies cierpi...

Ja mogę wkładać starania i czas, którego również mam bardzo mało, ale ktoś musi być jeszcze... Może inni wolontariusze z tego schronu mogą pomóc? Możesz wskazać lub zaprosić tu takie osoby?

I powiedz, jak wygląda sytuacja z hotelikiem? To wciąż aktualne?

Rozumiem, że boisz się pozostania z obciążeniem po miesiącu, tylko żeby tak nie było trzeba się bardzo postarać. Szukać, naganiać ludzi, robić bazarki, ogłoszenia, walczyć... Trzeba zawalczyć o Golina, bo jeśli możemy coś zrobić, a tego nie zrobimy, to będzie tylko i wyłącznie nasza wina, że pies zdechnie ze zgryzoty.

Posted

Ja też czasowo nie najlepiej, sesja to zły czas dla studentów. Cały czas deklaruję 20 zł/miesięcznie, mało, ale na więcej nie wyciągnę niestety. Trochę niepokoi mnie to, że Golin atakował suczkę w boksie...

Posted

a to kolejna sprawa - też dzisiaj o tym myślałam. Zupełnie nie wiemy jak on się zachowa w stosunku do innych psów;/ z tego co widziałam u Agi to psy sa po kilka sztuk dobrane a on zupełnie nie sprawdzony...
co do innych wolontariuszy: wierzcie lub nie ale jeżdżę do schronu tylko ja...i koleżanka, z którą robię stronę schronu (tzn chwilowo nie jeździmy bo nie można robić zdjęć ale sprawa jest skierowana już do Prezydenta Miasta i mam nadzieję, że zostanie wyjaśniona wkrótce)

Posted

Dokładnie...
Co do ogłoszeń, masz racje agata51 - trzeba się za to zabrać. Ja mu napiszę tekst. Postaram się wieczorem.
Można poprosić Piromankę albo Lady_Swallow o ogłoszenia. Tylko jedna ważna sprawa - kogo telefon podać? Pietrucha czy Ty będziesz w stanie odbierać telefony?