Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a więc tak: chorego psa pod żadnym względem nie wydadzą. trzeba czekać aż wyzdrowieje. słoma jest od tygodnia ale jest taka organizacja pracy tam, że jest rozłożona dopiero w kilku kojcach:shake: też tego nie rozumiem czemu nie zaczęli od chorych psów.
jego wiek ocenili na 3-4 lata.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Valeur248 napisał(a):
Biedny Golinek:-(:-(
Jeszcze tylko dobrze by było wiedzieć co to za choroba go dopadła.

kaszel kenelowy
"Do zakażenia dochodzi głównie w dużych grupach zwierząt - hodowle, schroniska, wystawy, giełdy. Zarazić się nią można poprzez kontakt z chorym psem, przez wysięk z nosa czy wydzielinę oskrzelową, wydalaną podczas kaszlu. Choroba ustępuje po 7-14 dniach. Jeśli jednak dojdzie do powikłań - przewlekłego zapalenia oskrzeli (długotrwały kaszel) – prowadzi do chronicznej i nieodwracalnej niewydolności układu oddechowego. Śmiertelność przy zachorowaniu jest niska, jednak przy braku leczenia i powikłaniach może dojść do śmierci zwierzaka."

Posted

Czyli... musimy zaczekać aż uznają, że już zdrowy?
Ja też myślę, że na hasło "mix wilczarza" znajdą się zainteresowane osoby. Zwłaszcza, że pies młody. I piękny.

Jeśli nie można go oddać, to czy mam go ogłaszać?
Ale na pewno można zacząć zbierać na hotel dla rudzielca i zabrać go, jak już będzie wolno.
Masz jednak rację, że warto by było wiedzieć, jak się zachowuje wobec innych zwierząt, jeśli będziemy mu szukać hotelu.
Co do deklaracji - ja bym się na pewno dorzuciła.

Trzymaj się, Golinku, i wracaj szybko do zdrowia.

Posted

To chyba faktycznie trzeba poczekać z ogłoszeniami aż on wyzdrowieje.
Bo i nawet do hoteliku to musi iść zdrowy, zeby innych psiaków nie pozarażał.

Posted

no właśnie bo to wirusówka w końcu jest:/ on jest sam w kojcu ale co z tego jak jest w rzędzie 15 kojców i obok sa chore psy :shake: wymieszane ze zdrowymi. jutro jade tam z rana chociaż o słomę powalczyć dla niego. jak tak można chore psy na same dechy rzucać

Posted

Witajcie,

pilnie poszukujemy osoby, która wykona wizytę przedadopcyjną w miejscowości Przylesie gm. Olszanka woj. opolskie.
PILNA SPRAWA!!!!!

tel. kontaktowy 663185660

Posted

pietrucha204 napisał(a):
jutro się dowiem. jeśli mu nie dadzą słomy o podzwonię znowu po urzędach... i opowiem o tym jak tam teraz jest...i że się nic nie zmieniło a obiecali zmienić

Zawsze tak mówią i zawsze jest to samo... :roll:

Posted

[quote name='pietrucha204']właśnie dostałam zakaz wstępu do schroniska i mam likwidować wolontariat :angryy::angryy::angryy: jutro wojna na najwyższym szczeblu się szykuje. :angryy::angryy:[/QUOTE]

Cóż za znajomy schemat... :angryy:
Dokładnie, jak będzie potrzebna pomoc z oddali to mów.

• 2 weeks later...
Posted

tak jest ze względu na kaszel. miał nawrót choroby i najwidoczniej już tak cherlał, że w końcu dostał miejsce w szpitalu w budynku a nie w kojcu zewnętrznym... moze teraz go ostatecznie wyleczą? chociaż trochę w to wątpię. podleczą i znowu rzucą obok chorych psów...

Posted

Boże... :-(
Ten to jest biedny... może jakby go wyleczyli w tym szpitalu, to wtedy od razu go zabrać do jakiegoś hotelu, jak będzie zdrowy, żeby nie wrzucać go z powrotem na skażone chorobą miejsca.