zmierzchnica Posted October 8, 2009 Posted October 8, 2009 Nie wiem czy mi się zmieści do podpisu :roll: Jutro sprawdzę. Śliczne banerki ;) Quote
gos Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Dziewczyny, może mu jakieś ogłoszenia porobić? Allegra i takie tam. Ja jeszcze nie umiem, ale mogę kogoś poprosić. Bo psiak jest piękny jak marzenie i na pewno znajdzie dobry dom, jeśli się go światu pokaże. Quote
pietrucha204 Posted October 17, 2009 Author Posted October 17, 2009 pies przeszedł kaszel kenelowy ...:(( był leczony wboksie zewnętrznym, w którym nie ma słomy w budzie. Same zimne kafelki i chory psiak :placz: Quote
gos Posted October 17, 2009 Posted October 17, 2009 Rety... Czy "przeszedł" oznacza, że już jest zdrowy? Pietrucha, masz jakąś możliwość zadziałać, żeby było mu cieplej? Zima już tuż tuż... Jak Ci można pomóc? Quote
pietrucha204 Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 no podobno wyleczony. nie widziałam go bo siedział w budzie. słomy u nas jeszcze nie dali chociaż od wtorku 1 st za oknem... byliśmy tam z TOnZu, nasłałam radio ale nic na razie nie pomogło. jutro dzwonię dalej po instytucjach Quote
Valeur248 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Więc znieczulica i u Golina panuje? :shake: Quote
pietrucha204 Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 taaa niestety :( nie wiem czy te schroniska to szansa czy wyrok dla psów... szpital zawalony psami z kaszlem a pozostałe chore w boksach. Golin tez się na szpital nie załapał Quote
Valeur248 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Czyli brak opieki weterynaryjnej? Dobrze zrozumiałam? :roll: Quote
Valeur248 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 I nic nie dało się zrobić? Mówiłaś, że zawiadomiłaś organizacje? I nic...? Quote
pietrucha204 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 była dzisiaj kontrola z opola...(nadzorują wszystkie schrony na opolszczyźnie) niezapowiedziana:) jutro jade zobaczyć efekty. podobno już jutro ostateczny termin na wyścielenie słomą dostali. sprawdzę... Quote
Valeur248 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Aha, w takim razie czekam na relacje. I pozdrów Golinka, jak będziesz mogła :razz: Quote
gos Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Oby pomogło... Daj znać, po wizycie. I ode mnie pozdrów piękne rude wielkopsisko:) Quote
gos Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Pietrucha, czy masz nowe wieści? Czy jeśli porobię Golinowi ogłoszenia, to będziesz mogła występować jako kontakt? Jeśli tak - to podaj jakiś mail/tel, a ja spróbuje go poogłaszać. Chciałabym mu jakoś pomóc. Ale widzę, ze Ty chyba nie masz zbyt wiele czasu, żeby szukać mu domu. Więc może przyda się moja pomoc? Quote
pietrucha204 Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 trudno podzielić ten czas... tyle potrzeb wokół :/ jasne, że możesz dać namiar na mnie tylko, że o tym psie nic nie wiemy :// o charakterze itp :( tyle, że do ludzi łagodny :)) Quote
Valeur248 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 A do psów też nie wiadomo? Jest sam w boksie? :) Quote
pietrucha204 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 tak, jest sam :) jutro dzień wyprowadzania psów - spróbujemy go z boksu wyciagnąć:)) zobaczymy jak się na zewnątrz zachowuje Quote
gos Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Hej, Gdyby udało Ci się dowiedzieć przy okazji coś, co mogłoby pomóc w ogłoszeniu, to postaram się to zamieścić. Wrzucę tu propozycję treści jutro, a potem nauczę się ogłaszać:-) Quote
pietrucha204 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 złe wieści :(((((( Golin ma nawrót choroby :-(:-(:-( straszny odgłos wydaje jak szczeka, taki sucho krtaniowy:placz: nie ma słomy w budzie... wspinał się dzisiaj desperacko na kraty kojca. nie będzie o nim żadnych informacji. Dowiedziałam się od pracownicy, że jego nikt nie wyprowadza bo sie boją, że go nie utrzymają - tyle ma siły. Nawet do weta go nie wyprowadzają tylko wet wchodzi do niego żeby dac mu zastrzyki :(((( do psów jakie ma podejscie to nikt nie jest w stanie mi powiedzieć:( bo nie ma jak sprawdzic Quote
gos Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 o rety.....:placz: co tu zrobić.... Czyli co - nawet gdyby ktoś chciał go wziąć, to go nie wydadzą? Bo jeśli by go mogli wydać - to znajdziemy mu hotelik! Quote
pietrucha204 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 wydadzą. muszą wydać. tylko, że o nim nic nie wiadomo bliżej. do ludzi robi maślane oczka i jest przyjaźnie nastawiony :)) teraz tylko nie wiem jak jest z wydaniem psa chorego :( czy w tej chwili można takiego zabrać. do godziny będę wiedzieć. czekam na telefon ze schronu, właśnie jest tam wet i robi obchód, pojade w poniedziałek nakręce może film jego :) i nowe foty chociaż zza krat... od kilku dni ma ogłoszenie w gazecie lokalnej ale tylko w wersji internetowej na razie Quote
Valeur248 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Biedny Golinek:-(:-( Ale czemu nie chcą mu dać słomy?? Tak zimno się robi... U nas w Egu chorych psów nie wydadzą, mam nadzieję, że u was jest inaczej. Zawsze można zacząć zbierać na hotelik. Golinowi by się przydał. Jeszcze tylko dobrze by było wiedzieć co to za choroba go dopadła. Quote
Onaa Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Nie wiem czy taka słoma droga jest ale może można by zebrać na tą słomę i mu zakupić. I jeszcze jakiś kocyk żeby mu było ciepło. Czy zaraz wyrzucą to gdzieś w schronisku ? Aha, i jaki duży on jest ? Ile mniej wiecej moze ważyć, 40kg ? Bo to by trzeba było też w ogłoszeniach napisać. I wiek. Jeśli w typie wilczarza to może znajdzie się jakiś dobry domek. Quote
Recommended Posts